Ecolab genoemd als een van 's werelds meest ethische bedrijven vanwege inzet om het juiste te doen.

17 maart 2023
Ecolab associates at a Healthcare facility

Ecolab-medewerker en klant beoordelen sectortechnologie in een zorginstelling.

Ecolab Inc., een wereldleider op het gebied van oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en de levensbelangrijke hulpbronnen beschermen, kreeg erkenning vanwege het ethische in het gedrag en de bedrijfspraktijken. Voor het 17e achtereenvolgende jaar is het bedrijf uitgeroepen tot een van World's Most Ethical Companies door het Ethisphere Institute, een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen voor ethische bedrijfspraktijken. Als een van de slechts zes bedrijven die sinds 2007 jaarlijks door het Ethisphere Institute worden erkend, is deze onderscheiding een bewijs van de niet aflatende inzet van Ecolab om het juiste te doen, zelfs onder druk.

"We voelen ons vereerd door deze erkenning van onze grote inspanningen voor ethisch gedrag", aldus Christophe Beck, voorzitter en CEO van Ecolab. "Onze waarden vormen de kern van alles wat we doen en we zijn er trots dat onze inspanningen om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden worden gezien."

Deze waarden, waaronder doen wat juist is op een rechtvaardige en eerlijke manier, zijn fundamenteel bij Ecolab. Het Compliance & Ethics-team van het bedrijf speelt een cruciale rol bij het handhaven van deze waarden door begeleiding en ondersteuning van medewerkers die hen helpt bij het naleven van wetten, voorschriften en bedrijfsbeleid.

"Als een op waarden gebaseerd bedrijf met miljoenen klantlocaties over de hele wereld is het van belang wat we doen en hoe we het doen", aldus Beck. "De gedragscode en het beleid en de standpunten van het bedrijf helpen ons bij ons werk en zorgen ervoor dat onze acties in overeenstemming zijn met de waarden van Ecolab. We zijn vastbesloten om het juiste te doen, zelfs als dat moeilijk of onpopulair is, omdat we weten dat ethisch gedrag cruciaal is voor onze groei en ons succes op de lange termijn."

Ecolab's inzet voor ethisch gedrag is niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf omtving talloze onderscheidingen en erkenning voor de inspanningen, zoals voor het negende achtereenvolgende jaar uitgeroepen worden tot een van de World's Most Admired Companies en de 21e plaats onder 961 bedrijven wat betreft America's Most Just Companies. De 'World's Most Ethical Companies' is de meest recente erkenning van de voortdurende inspanningen van het bedrijf om integriteit, transparantie en verantwoordelijkheid in al zijn activiteiten te bevorderen.

"We zijn trots op de erkenning van onze inzet voor ethisch gedrag. Deze erkenning is een bewijs van het harde werken en de inzet van onze medewerkers over de hele wereld, die elke dag onze waarden uitdragen."

Christophe Beck

Ecolab Chairman en CEO

Aanverwant nieuws