Hoe Ecolab samenwerkt met organisaties om het doel te bereiken en gemeenschappen in nood te helpen

Ecolabs vicepresident van Global Community Impact en president van de Ecolab Foundation, Kris Taylor, praat met de CEO van World Emergency Relief Kristy Scott, over de impact van collectieve actie om de nood te lenigen bij wie die het hoogst is.

22 februari 2023
Ecolab associates volunteering

Vrijwilligerswerk van Ecolab-medewerkers.

Het doel van Ecolab is om mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen te beschermen. Een van de manieren waarop we ons doel nastreven, is door onze gemeenschappen te dienen als leiders, onze buren te helpen met voedselveiligheid, het optimaliseren van watergebruik en bescherming van de gezondheid van mensen, de planeet en bedrijven.

In 2022 hebben we $ 83 miljoen* aan hulp geboden via bedrijfsdonaties en toelagen van de Ecolab Foundation, productdonaties en vrijwilligerswerk van medewerkers - meer dan een verdubbeling van onze bijdragen in 2021.

 

We erkennen ten volle dat onze inspanningen om gemeenschappen over de hele wereld te sterken vaak worden ondersteund door organisaties die meewerken aan het gemeenschappelijke doel en dezelfde waarden hebben als ons bedrijf.

 

Een van die samenwerkingen is met de non-profitorganisatie World Emergency Relief (WER). Met hen hielp Ecolab bij de distributie vorig jaar van meer dan $ 72 miljoen aan schoonmaak-, ontsmettings- en volksgezondheidsproducten over de hele wereld om gemeenschappen in nood te helpen.Om de impact van deze samenwerking te bespreken nam Kris Taylor, Ecoblas vicepresident van Global Community Impact en president van de Ecolab Foundation contact op met de Chief Executive Officer van WER, Kristy Scott.

 

Hun gesprek is voor de duidelijkheid samengevat en bewerkt.

 

Kris Taylor: Ons bedrijf legt onze waarden in alles wat we doen, waaronder het doen wat juist is om een duurzamere toekomst op te bouwen waarin alle mensen kunnen gedijen. In de jaren dat ik met jouw organisatie heb samengewerkt, heb ik overeenkomsten gevonden in ons doel en de manier waarop we werken. Vertel eens iets over de WER, wie dat zijn en wat hun doel is.

Kristy Scott: WER bestaat om te voorzien in de kritische behoeften van kinderen, zoals toegang tot schoon water, voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. We begrijpen hoe deze cruciale middelen mensen uit de armoede kunnen halen en levens kunnen verbeteren. 

 

We werken nauw samen met gemeenschapsleiders om essentiële middelen te bieden voor rampenbestrijding en langdurige hulp, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd. Onze inspanningen zijn gericht op het maken van een langdurig verschil in het leven van mensen in nood.

 

Kris: Terwijl we wereldwijde crises blijven ervaren, waaronder de gevolgen van de COVID-19-pandemie, de escalerende effecten van klimaatverandering en gewapende conflicten, hoe zie je organisaties zoals Ecolab een impact hebben voor WER? 

Kristy: De impact die Ecolab de afgelopen 25 jaar op onze programma's heeft gehad, laat zien hoe de synergie van samenwerkingen tussen bedrijven en hulporganisaties voor alle partijen een exponentieel effect heeft op de positieve resultaten. De unieke sterke punten van elke entiteit dragen bij aan het algemeen belang van mensen in nood.

 

Werken als lid van een wereldwijde gemeenschap heeft ook het voordeel van een gecoördineerde reactie waarbij gedoneerde vracht gemakkelijk verkrijgbaar is in een bepaald deel van de wereld en, via onze gecombineerde netwerken, kan voorzien in de behoeften in landen of situaties waar middelen niet direct beschikbaar zijn.

 

Kris: Zoals je al zei, werken WER en Ecolab al vele jaren samen om mensen die dat het hardst nodig hebben te ondersteunen. Kun je een recent hulpverzoek beschrijven dat sterk werd beïnvloed door de samenwerking tussen WER en Ecolab?
 

Kristy: Een voorbeeld van een recente samenwerking tussen WER en Ecolab is onze gecombineerde reactie op de vluchtelingencrisis in Oekraïne. Binnen enkele dagen na de invasie nam WER contact op met onze oude programmapartner in het naburige Moldavië om een distributiesysteem op te zetten en hulpgoederen te verstrekken aan vluchtelingen die op de vlucht zijn voor geweld. Tegelijkertijd nam ik contact op met Ecolab om te zien of er voorraden in Europa konden worden aangekocht als onderdeel van onze eerste noodhulp en in de Verenigde Staten voor het geval er aanhoudend hulp nodig was.

 

Ecolab reageerde onmiddellijk en zonder aarzelen. Samen hebben we tot nu toe voor meer dan $ 17 miljoen aan gezondheids- en hygiëneproducten geleverd - iets dat onmisbaar is in het onderhouden van volksgezondheid en voorkomen van ziekteverspreiding.

 

Onze decennialange relatie op basis van vertrouwen en ons wederzijdse doel om te helpen in tijden van crisis is door de jaren heen een zegen geweest voor miljoenen mensen, en in deze situatie was dat niet anders.

 

Kris: In 2022 doneerden onze medewerkers meer dan 2,6 miljoen dollar via het Ecolab Community Giving Program. De wereldwijde betrokkenheid van werknemers door middel van donaties en vrijwilligerswerk, naast een gelijkwaardige bijdrage van de Ecolab Foundation, bedroeg in totaal 3,8 miljoen dollar ter ondersteuning van 2.338 unieke wereldwijde hulporganisaties. Kun je de voordelen beschrijven van het werken met een bedrijf dat een programma heeft voor het matchen van donaties aan gemeenschappen?  


Kristy: Het is ongelooflijk krachtig te werken met een bedrijf als Ecolab, dat niet alleen een bedrijfsprogramma aanbiedt, maar dat ook actief promoot om belangrijke doelen te ondersteunen en een gevoel van gemeenschap en doelgerichtheid onder werknemers te bevorderen.. Het belangrijkste voordeel voor WER is meer financiering voor onze programma's en de secundaire voordelen zijn een grotere zichtbaarheid en publieke bewustwording voor onze zaak, waardoor we onze doelen kunnen bereiken en een grotere impact kunnen hebben.

 

 

Ga voor meer informatie over Ecolabs initiatieven voor gemeenschapsgiften en de Ecolab Foundation naar onze pagina Gemeenschapsbetrokkenheid.

 

*Berekend op basis van gemiddelde waarden bepaald door Independent Sector

 


Aanverwant nieuws