Purolite, een Ecolab-onderneming, opent nieuwe productiefaciliteit in King of Prussia, PA, Verenigde Staten

05 december 2022

KING OF PRUSSIA, PA, US - (5 dec 2022), Purolite, een Ecolab-onderneming vierde vandaag de opening van een nieuwe farmaceutische productiefaciliteit in Kind of Prussia, PA, Verenigde Staten. De vestiging van de fabriek met een oppervlakte van 74.000-vierkante voet zal naar verwachting 75 nieuwe banen opleveren. In de fabriek zullen ionenuitwisselingsharsen worden geproduceerd voor de ontwikkeling van vitale gezondheidszorg en farmaceutische API's om te voldoen aan de groeiende vraag naar bestaande en toekomstige toepassingen en therapieën.

In het bijzijn van staats- en lokale overheidsvertegenwoordigers opende Gergely (GG) Sved, executive vice president en president of Global Healthcare & Life Sciences, de nieuwe fabriek. 

"Deze uitbreiding draagt bij aan Purolite's multi-continentale productie van ionenwisselaars om de leveringszekerheid wereldwijd verder te waarborgen en laat zien hoezeer wij ons willen inzetten voor de groeiende wereldwijde vraag naar nieuwe toepassingen in de gezondheidszorg en toekomstige geneesmiddelenontwikkeling", aldus GG Sved. "Purolite is nu een van de snelst groeiende wereldwijde leveranciers van ionenuitwisselingsharsen voor de kritische industrieën die de gezondheid van mensen, de planeet en bedrijven helpen beschermen."

"We zijn erg blij onze fabriek in King of Prussia te kunnen openen en zo onze klanten in de farmaceutische en biofarmaceutische sector kortere doorlooptijden en leveringszekerheid te bieden, zodat ze levensreddende geneesmiddelen kunnen leveren. Wij zijn vastbesloten om onze klanten te blijven voorzien van hoogwaardige, innovatieve op hars gebaseerde producten waarop het Purolite-team zijn fundament heeft gebouwd", voegde Hayley Crowe, SVP en GM van Purolite, toe.

De nieuwe fabriek, de vijfde productiefaciliteit van het bedrijf wereldwijd, bevindt zich op de 3700 Horizon Boulevard in King of Prussia, vlakbij het hoofdkantoor van Purolite. De fabriek heeft twee nieuwe cleanrooms voor de productie van actieve farmaceutische ingrediënten (API's), waardoor de productie van API's door het bedrijf zal stijgen met 67%. Purolite heeft meer dan veertig jaar ervaring in de productie van API's, zoals cholestyramine en natriumpolystyreensulfonaat en hulpstoffen. Deze toepassingen zijn essentieel voor time-release formules en zorgen voor de biologische beschikbaarheid die nodig is voor medische behandelingen tegen hoog cholesterol en hartziekten. 
 
Over Purolite
Purolite, een Ecolab-onderneming, is een toonaangevende fabrikant van gezondheidszorg-, farmaceutische en life science producten, en ionenuitwisselings-, katalysators, adsorberende en speciale harsen voor waterige en niet-waterige toepassingen. Het hoofdkantoor van Purolite is gevestigd in King of Prussia, PA. Daarnaast heeft de onderneming 40 verkoopkantoren in meer dan 30 landen en ISO 9001-gecertificeerde productiefaciliteiten in de VS, het Verenigd Koninkrijk, China en Roemenië. Met een groot technisch verkoopteam, vijf R&D-centra en vijf productiefaciliteiten levert Purolite hoogwaardige maatoplossingen voor enkele van 's werelds meest complexe uitdagingen. www.purolite.com 

Over Ecolab 

Ecolab (ECL) is een gewaardeerde partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in oplossingen en services op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen, onze aarde en bedrijven beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 13 miljard en meer dan 47,000 medewerkers, levert Ecolab uitgebreide op wetenschap gebaseerde oplossingen, op gegevens gebaseerde inzichten en service van wereldklasse om de voedselveiligheid te verbeteren, schone en veilige omgevingen te helpen behouden, water- en energiegebruik te optimaliseren en operationele efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren voor klanten in de voeding, gezondheidszorg, horeca en industriële sector in meer dan 170 landen wereldwijd.www.ecolab.com 
  
 

Aanverwant nieuws