Ecolab & Green Key ontwikkelen hun partnerschap door hotels en restaurants in heel Europa te ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen

28 november 2022
sustainable impact imagery

Volgens een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie is 82% van de Europese burgers bereid om ten minste een deel van hun reis- en toerismegewoonten te veranderen om duurzamer te worden. Daarom hebben Green Key en Ecolab besloten om hun samenwerking voort te zetten om duurzaamheid in de sector te promoten.

Ecolab helpt bij het oplossen van 's werelds grootste water-, voedsel-, gezondheids- en klimaatuitdagingen door zich in te zetten en het milieu te beschermen, sociale problemen aan te pakken en zich te houden aan verantwoord beleid en praktijken. Daarom beschermt het bedrijf wat essentieel is voor ons voortbestaan en zorgt voor de beste resultaten voor mensen, de planeet en de gezondheid van het bedrijf afgezet tegen het hoogste rendement.

De samenwerking tussen Green Key en Ecolab zal het gebruik van duurzame oplossingen in hotels en restaurants in heel Europa bevorderen. Dit moet toeristische bedrijven helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen en de Green Key-certificering te behalen.

Door middel van programma's en diensten die een ongeëvenaarde waarde bieden aan bedrijven, zoals de vermindering van water- en energieverbruik, evenals de CO2-voetafdruk, zal Ecolab de inspanningen van de horeca ondersteunen om de hoogste normen wat betreft duurzaamheid te implementeren.

 

Philippe Meunier, Senior Marketing Sustainability Manager Institutional Europe, Ecolab, zegt over de samenwerkingsovereenkomst met Green Key:

'Ik ben blij dat de samenwerking met Green Key zich ontwikkelt, aangezien we dezelfde visie delen over het belang van het verminderen van de totale impact van hotels en restaurants. Ecolab kan in dat kader zo veel voor ze betekenen.'

 

Green Key International Director, Finn Bolding Thomsen voegt daaraan toe:
'We zijn blij, nogmaals, om de samenwerking met Ecolab te ondertekenen. Dit zal helpen om de Green Key-certificering meer bekendheid te geven en duurzaam te ontwikkelen binnen de horeca en het toerisme en geeft ons de mogelijkheid om verder te werken aan een duurzamere toekomst.'

 

Soraya Hlila, Senior Vice President & General Manager, Institutional Europe bij Ecolab zegt erover:
'Bij Ecolab beschermen we wat essentieel is, voor de gezondheid van planeet en mensen. Door onze samenwerking met Green Key kunnen we de horeca helpen om de hoogste normen voor duurzaamheid te behalen.'

 

Klik hier voor meer informatie over de toezeggingen en prestaties van Ecolab op het gebied van duurzaamheid.

 

Over Green Key

Het Green Key-certificaat is een toonaangevende standaard van uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzame bedrijfsvoering binnen het toerisme. Dit prestigieuze eco-label vertegenwoordigt een inzet van bedrijven die hun toeristische etablissementen voldoen aan de strikte criteria zoals vastgelegd door de Foundation for Environmental Education (FEE). 
Een Green Key staat voor de belofte van een etablissement aan haar gasten dat zij, door te kiezen voor een verblijf bij een dergelijk etablissement, een bijdrage leveren aan het verschil op milieu- en duurzaamheidsniveau. De hoge milieunormen die van deze bedrijven worden verwacht, worden in stand gehouden door middel van strenge documentatie en frequente audits.
Het Green Key-programma wordt beheerd door de internationale liefdadigheidsinstelling, de Foundation for Environmental Education (FEE) en haar nationale ledenorganisaties. Meer informatie vindt u op de website van Green Key www.greenkey.global 

 

 

Aanverwant nieuws