Tips voor schone en veilige gebouwen na een overstroming

28 juli 2021
5 Steps to clean and disinfect your facility after flooding

Uw gebouw in vier stappen schoonmaken na een overstroming

De schoonmaakwerkzaamheden na de zware regens van de afgelopen weken, die enorme schade hebben veroorzaakt in sommige delen van Europa, zijn volop aan de gang. Met een emmer en schep wordt het grofste vuil verwijderd. Maar wat dan? Hoe krijgt u uw huis, kantoor, winkel of instelling weer hygiënisch schoon? Onze expert Hans-Leo Fernschild, prinicpal technical service specialist, heeft een aantal aanbevelingen* voor u op een rij gezet:

  1. Verwijderen van grof vuil: Emmer en schep zijn het ideale gereedschap voor deze eerste stap. Een hogedrukspuit kan ook worden gebruikt. Vooral voor grotere oppervlakken wordt het gebruik van schrob- en boenmachines aanbevolen. Het aanvullend gebruik van waterzuigers is ook zinvol.

  2. Standaard en intensief schoonmaakwerk: Voor dit doel moeten dweildoeken die veel vocht kunnen opnemen worden gebruikt - bij voorkeur van katoen. Afhankelijk van de grootte en omstandigheden moeten schrobmachines worden gebruikt. Standaard reinigingsmiddelen, allesreinigers, reinigers voor automaten of industriële reinigingsmiddelen worden aanbevolen als schoonmaakmiddel.

  3. Goed drogen voorkomt de ontwikkeling van geurvormende bacteriën en schimmels. Idealiter moet het drogen gebeuren met droogapparatuur. De tijd die nodig is voor de ontvochtiging hangt af van de grootte van het gebouw en de vochtigheid in de gebouwstructuur.

  4. Tot slot wordt desinfectie van oppervlakken aanbevolen; het helpt om besmetting met pathogenen te voorkomen. Als schimmelplekken zijn ontstaan, gebruik dan bij voorkeur desinfectiemiddelen op chloorbasis om ze te verwijderen.

En last but not least moet het schoonmaaktextiel op de juiste manier worden gereinigd om te voorkomen bacteriën worden overgedragen. Desinfecteer de binnen- en buitenkant van de gebruikte machines en apparatuur grondig. Het schoonmaaktextiel moet worden gewassen op minimaal 60 °C met een desinfecterend wasmiddel.

Picture of our Ecolab Institutional product catalogue

Aanbevolen producten

U kunt de juiste producten voor het reinigen en desinfecteren vinden in onze productcatalogus. Of u kunt contact opnemen met ons team van experts voor persoonlijk advies.

-------------------------------------------

* Deze algemene aanbevelingen zijn niet van toepassing op materialen die gevoelig zijn voor vocht, zoals stoffen bekleding, hout, parket of laminaat.

Aanverwant nieuws