Ecolab draagt bij aan het schoon en veilig houden van een van de grootste vaccinatiecentra van Europa

Ecolab zal de reinigings- en desinfrectieoplossingen en expertise leveren om te helpen bij het veilig toedienen van vaccinaties aan tot 7.000 mensen per dag in het O2 Universum, onderdeel van de O2 Arena in Praag, het grootste sport- en evenementencomplex in Centraal- en Oost-Europa.

04 mei 2021
Person getting vaccinated in O2 Universum vaccination center

Mobillette Healthguards

Nu het aantal vaccinaties toeneemt en het aantal COVID-19-gevallen daalt, beginnen veel landen in Europa het licht te zien aan het einde van de pandemietunnel. Nog maar een paar weken nadat het land het hoogste aantal COVID-19-doden ter wereld als percentage van de bevolking1 telde zal de Tsjechische regering deze week beginnen met het versoepelen van de beperkingen. Centraal in hun inspanningen om de lockdown te beëindigen en de verspreiding van de infectie te beperken, staat het versneld toedienen van vaccins. Ecolab is een samenwerking aangegaan met O2 Universum, onderdeel van het O2 Arena-complex in Praag, om het grootste vaccinatiecentrum van Tsjechië op te zetten. Het centrum opent de deuren op 3 mei 2021.

Het conferentiecentrum bereidt zich erop voor om tot 7.000 mensen per dag te vaccineren. Voor het ombouwen van het O2 Universum tot een van de grootste vaccinatiecentra van Europa was een partner nodig die expertise op het gebied van gezondheidszorg en infectiepreventie kon aandragen om de personen die de vaccinaties toedienen te trainen en cruciale reinigings- en desinfectieoplossingen te leveren.

Impressions from Ecolab associates helping to set-up the O2 Universum vaccination center in prague

Het O2 Universum is in een aantal weken omgebouwd van een concert- en sporthal in een vaccinatiecentrum met 24 stations verspreid over een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. Elk station is uitgerust met Ecolab-oplossingen, zoals [#0]} Mobillette Healthguards, doekjes, handdesinfectiemiddel op alcoholbasis en desinfectiesprays voor oppervlakken. Na de opleiding kunnen elk station en het bijbehorende team de patiëntenstroom beheren en de werkruimte na een vaccinatie doeltreffend desinfecteren. In het hele centrum zijn meer dan 140 Nexa handdesinfectiedispensers geplaatst.  

"We zijn vereerd dat we de regering en het Militair Hospitaal van Praag kunnen steunen bij deze gedurfde en belangrijke inspanning om een uitgaansgelegenheid om te vormen tot een vaccinatielocatie voor duizenden mensen per dag", aldus Jan Bohacek, vice president Institutional, Central and Eastern Europe and Russia van Ecolab. "Onze teams hebben heel nauw samengewerkt met het management van de arena en het ziekenhuis om medewerkers te trainen in reinigings- en desinfectieprocedures en het uitrollen van deze geavanceerde vaccinatiestations om de grote stroom patiënten veilig te kunnen managen."


"Onze teams hebben heel nauw samengewerkt met het management van de arena en het ziekenhuis om medewerkers te trainen in reinigings- en desinfectieprocedures en het uitrollen van deze geavanceerde vaccinatiestations om de grote stroom patiënten veilig te kunnen managen."


Jan Bohacek
Vice president, Institutional, Central and Eastern Europe and Russia van Ecolab

Het centrum heeft zich het ambitieuze doel gesteld om één miljoen mensen te hebben gevaccineerd aan het einde van dit jaar. Ecolab is paraat om de speciale teams die 24 uur per dag werken bij te staan zoals het dat ook doet voor talloze andere vaccinatiecentra in Europa door reinigings- en desinfectieoplossingen en -expertise te verstrekken waar die er het meest toe doen.

 

REFERENTIES:

1 https://ourworldindata.org/covid-deaths

Aanverwant nieuws