Ecolab lanceert digitale oplossing voor bedrijven die geconfronteerd worden met waterschaarste

Wereldwijd watergebruik overtreft watervoorraad met 56% tegen 2030

06 mei 2021

ST. PAUL, Minn. - 6 mei 2021 - Ecolab Inc., wereldwijd marktleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, heeft Water Flow Intelligence gelanceerd, een digitale dienst die de industrie in realtime inzicht biedt in het waterverbruik op het niveau van het bedrijf, de faciliteit en de bedrijfsmiddelen.

De lancering van deze nieuwe dienst komt op een moment dat het stijgende industriële waterverbruik blijft bijdragen aan de toenemende waterbelasting en schaarsteproblemen in de wereld. Volgens het World Resources Institute zal de wereld tegen 2030 een tekort aan zoet water van 56% hebben als er niets verandert, een toename ten opzichte van het tekort van 40% dat door de VN in 2015 werd voorspeld. Tegelijkertijd meldt S&P Globaldat de evolutie van waterverbruik door bedrijven momenteel onvoldoende is om de voorspelde zoetwaterkloof te voorkomen.

Om die groeiende uitdagingen op het gebied van water te helpen aanpakken, stelt Water Flow Intelligence bedrijven in staat kansen te identificeren die helpen hun waterbeheer te verbeteren, duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren en operationele kosten te verlagen door slimme watermeters en sensoren te combineren met geavanceerde metingen en bewaking van waterstromen, inzichten in de prestaties van activa en machinaal leren.

De dienst wordt aangestuurd door ECOLAB3D™, een veilig, digitaal platform in de cloud dat gegevens uit meerdere bronnen in bruikbare inzichten vertaalt. ECOLAB3D maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en voorspellende analyses om betere bedrijfsresultaten te behalen, waardoor de waarde en impact die Ecolab levert aan bedrijven via haar programma's, producten en diensten worden verbeterd.

"Water Flow Intelligence maakt gebruik van geavanceerde digitale technologieën om in realtime inzichten en reacties mogelijk te maken", zegt Pedro Sancha, senior vice president en general manager van de Industrial Digital-activiteiten van Ecolab. "Door inzicht te krijgen in het waterverbruik binnen de organisatie, kunnen bedrijven hun activiteiten optimaliseren en echte vooruitgang boeken met hun watergerelateerde duurzaamheidsdoelstellingen, van bedrijfsniveau tot individuele faciliteiten."

Het handmatig verzamelen en analyseren van gegevens om het waterverbruik bij te houden, is vaak een vervelend taakje, vergt veel middelen en is moeilijk consequent uit te voeren op verschillende locaties. Met de gegevens en inzichten van Water Flow Intelligence, ontwikkeld door de Nalco Water-activiteiten van Ecolab, kunnen gebruikers op een gebruiksvriendelijk dashboard zien waar water wordt verbruikt in de aangesloten activa en processen binnen hun faciliteiten, bedrijfsbrede benchmarks vaststellen en strategisch verbeteringen doorvoeren om waterbesparingen te maximaliseren.

Op het niveau van de lokale fabriek helpt Water Flow Intelligence gebruikers hun faciliteiten te beschermen tegen waterschade en overmatig waterverbruik - wat een negatieve invloed kan hebben op de lokale gemeenschap en tot dure boetes kan leiden. Door de combinatie van realtime monitoring, geavanceerde alarmmeldingen en 24/7 toezicht door technici in het Ecolab Global Intelligence Center worden gebruikers gewaarschuwd voor afwijkende omstandigheden op het moment dat ze zich voordoen, zodat lekkages en andere problemen sneller kunnen worden opgelost.

Water Flow Intelligence doet niet alleen aan risicobeheer, maar kan ook helpen de kosten te verlagen door het waterverbruik te verminderen. In de autosector is de voorbehandeling van water om de carrosserie klaar te maken voor lakwerk een van de meest waterintensieve processen, dat de grootste kans biedt op waterbesparing. Een van 's werelds grootste autofabrikanten heeft Nalco Water gevraagd om het waterverbruik te helpen verminderen zonder de productkwaliteit of productie negatief te beïnvloeden. Water Flow Intelligence werd in de voorbehandelingszone in een van de Noord-Amerikaanse assemblagefabrieken van de autofabrikant geïnstalleerd, waar het de klant heeft geholpen het waterverbruik in de fabriek met 15% te verminderen, waardoor er jaarlijks 25 miljoen gallons water en $193.000 wordt bespaard.1

"In combinatie met de kennis en expertise van onze verkoop- en serviceteams ter plaatse, kan Water Flow Intelligence bedrijven helpen de doeltreffendheid van hun waterbeheerplannen te meten en hun watervoetafdruk te verbeteren", zegt Darrell Brown, executive vice president en president van de Global Industrial-groep van Ecolab. "Dit is belangrijker dan ooit nu de kloof tussen de beschikbaarheid van zoet water en de vraag ernaar blijft groeien en bedrijven wereldwijd hun verbintenissen op het vlak van duurzaamheid opvoeren om veerkracht op te bouwen en actie te ondernemen tegen zowel klimaatverandering als waterschaarste."

Water Flow Intelligence is momenteel beschikbaar voor industriële bedrijven in Noord-Amerika en Europa, met uitbreiding naar Australië en Nieuw-Zeeland tegen het einde van 2021. Surf voor meer informatie naar ecolab.com/waterflowintelligence.


Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie. Met een jaarlijkse omzet van $ 12 miljard en meer dan 44.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, schone en veilige omgevingen, optimalisatie van water- en energieverbruik en verbetering van de operationele doeltreffendheid en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn via Ecolab, Twitter @ecolab, Instagram via @Ecolab Inc of Facebook via @Ecolab.


Contactpersonen: Mesa Denny, Ecolab  |  +1 651 250 4724   |  mediarelations@ecolab.com
6 mei 2021
(ECL-P)

1Door factoren buiten de controle van Ecolab, zoals wateromstandigheden, operationele procedures en andere factoren, kunnen de te behalen resultaten, met inbegrip van maar niet beperkt tot water- en energiebesparingen, niet door Ecolab voorspeld of gegarandeerd worden.

Aanverwant nieuws