Ecolab heeft desinfectieproducten voor handen en oppervlakken die hebben bewezen het COVID-19-virus binnen 30 seconden te doden

Twee Ecolab-producten die worden gebruikt in alle industrieën in Europa zijn effectief gebleken tegen het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

30 november 2020
Het is bewezen dat Skinman Soft Protect FF en Sirafan Speed het COVID-19- virus doden

Skinman Soft Protect FF, een handdesinfectiemiddel van hoge kwaliteit op alcoholbasis, en het oppervlakte desinfectiemiddel Sirafan Speed hebben beide bewezen dat ze het virus doden dat COVID-19 veroorzaakt

Wallisellen, Zwitserland - Onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat een assortiment hygiëne- en desinfectieproducten van Ecolab effectief is tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt. De Ecolab-producten Skinman Soft Protect FF, een handdesinfectiemiddel van hoge kwaliteit op alcoholbasis, en Sirafan Speed, een oppervlakte desinfectiemiddel, hebben beide bewezen dat ze het virus doden dat COVID-19 veroorzaakt in de tests die werden gecoördineerd door Dr Brill & Partner GmbH en uitgevoerd door de Ruhr Universität Bochum in Duitsland.

Effectieve handhygiëne en oppervlaktereiniging zijn cruciaal in het voorkomen van de verspreiding van een virusinfectie. Verscheidene wetenschappelijke onderzoeken12 geven aan dat SARS-CoV-2 naar schatting een aantal dagen kan overleven op de huid en op oppervlakken. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie3 is vastgesteld dat frequente reiniging en desinfectie van oppervlakken en een goede handhygiëne cruciale maatregelen zijn om de verspreiding van SARS-CoV-2 tegen te gaan.

"Handen wassen en oppervlakken reinigen is een van de weinige wapens tegen de pandemie", aldus Sam de Boo, president Western Europe Ecolab. "Het is noodzakelijk dat mensen de voordelen van hygiëne begrijpen en inzien. Met het assortiment Ecolab-producten dat heeft bewezen effectief te zijn tegen het COVID-19-virus zullen mensen meer vertrouwen krijgen en zich hygiënegedrag sneller eigen maken om te helpen de pandemie tot stilstand te brengen en de volksgezondheid te beschermen."
De desinfectieproducten van Ecolab worden door uiteenlopende cruciale industrieën gebruikt, zoals voedselproductie en -services, voedselretail, de horeca en de gezondheidszorg en instellingen voor langdurige zorg. Deze industrieën zijn afhankelijk van de naleving van hygiënepraktijken zoals hand- en oppervlaktedesinfectie om hun medewerkers, patiënten en klanten te beschermen. Ecolab verstrekt advies en protocollen om effectieve productaanbrenging en desinfectieprocessen te garanderen.

Over de producten

Skinman Soft Protect FF is een vloeibaar handdesinfectiemiddel op alcoholbasis met een unieke, huidvriendelijke samenstelling en is in 30 seconden volledig virucide volgens EN 14476. Het is effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen. Deze hoogwaardige samenstelling biedt een essentiële bescherming van de huid door de vochtinbrengende en huidherstellende eigenschappen.

Sirafan Speed is een kant-en-klaar, snel oppervlaktedesinfectieproduct dat niet afgespoeld hoeft te worden met een breed werkzaamheidsspectrum tegen bacteriën, schimmels en omhulde virussen. De gecombineerde werking van de actieve bestanddelen zorgt voor een snelle desinfectie van oppervlakken die met levensmiddelen in aanraking komen, zoals voorbereidingstafels en snijmachines.

Ecolab levert ook een breed assortiment andere producten voor handhygiëne en oppervlaktedesinfectie, die net als deze twee producten voldoen aan de Europese regelgeving voor biocideproducten, EN 14476, wat betekent dat ze effectief zijn tegen omhulde virussen, met inbegrip van coronavirussen.

Over Ecolab


Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en infectiepreventieoplossingen en -services. Met een jaarlijkse omzet van $ 13 miljard en meer dan 45.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

Contactpersoon voor de media:
Laetitia Tettamanti
Communications Manager Ecolab Europe
Laetitia.tettamanti@ecolab.com
+44 7795300685

1 Aerosol and surface stability of HCoV-19 (SARS-CoV-2) compared to SARS-CoV-1. van Doremalen N, Bushmaker T, Morris DH, Holbrook MG, Gamble A, Williamson BN, Tamin A, Harcourt JL, Thornburg NJ, Gerber SI, Lloyd-Smith JO, de Wit E, Munster VJ. N Engl J Med. 2020 Mar 17. doi: 10.1056/NEJMc2004973.. PMID: 32182409.
2 Ryohei Hirose, Hiroshi Ikegaya, Yuji Naito, Naoto Watanabe, Takuma Yoshida, Risa Bandou, Tomo Daidoji, Yoshito Itoh, Takaaki Nakaya, Survival of SARS-CoV-2 and influenza virus on the human skin: Importance of hand hygiene in COVID-19, Clinical Infectious Diseases, , ciaa1517, https://doi.org/10.1093/cid/ciaa1517
3 https://www.who.int/infection-prevention/campaigns/clean-hands/WHO_HH-Community-Campaign_finalv3.pdf


Aanverwant nieuws