Ecolab levert vijf miljoen liter handdesinfectiemiddel aan NHS

Om de Britse National Health Service te helpen de pandemie te bestrijden start Ecolab met de recordproductie van kritische hygiëneproducten in het Verenigd Koninkrijk.

08 september 2020
NHS

Ecolab levert vijf miljoen liter handdesinfectiemiddel aan NHS.

Northwich, VK - 24 augustus 2020 - Ecolab, de wereldwijde leider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie zal de NHS Supply Chain voor het eind van het jaar voorzien van vijf miljoen liter van het handdesinfectiemiddel Skinman Soft Protect FF

Ecolab is al lange tijd leverancier van NHS Supply Chain met kritische oplossingen voor infectiepreventie gecombineerd met service en opleidingen om schonere, veiligere en gezondere omgevingen in de gezondheidszorg te helpen garanderen. Tijdens de COVID-19-pandemie is de vraag naar infectiepreventie-oplossingen enorm gestegen en Ecolab heeft nauw samengewerkt met NHS Supply Chain om ervoor te helpen zorgen dat de juiste producten geleverd worden waar ze het meest nodig zijn binnen de NHS en de gezondheids- en sociale zorg.  

"Ecolab heeft zich een betrouwbare partner getoond temidden van de crisis", aldus Miranda Gordon, head of category, wound care and infection control bij NHS Supply Chain. "Hun afdeling Gezondheidszorg is telefonisch altijd bereikbaar en zijn zeer flexibel gebleken als het op het leveren van desinfectieproducten aankwam. Nu de piek voorbij is, leggen we een nieuwe voorraad kritische producten aan en zorgen we dat we voorbereid zijn, wat de toekomst ook mag brengen. We zijn Ecolab dankbaar voor hun continue steun."

Ecolab heeft de productiecapaciteit in Europa met 700% verhoogd om te helpen voldoen aan de vraag naar kritische infectiepreventieoplossingen. Om deze recordhoeveelheid handdesinfectiemiddel aan NHS Supply Chain te kunnen leveren, heeft Ecolab de Weavergate-productiefabriek in Northwich, Cheshire, in het Verenigd Koninkrijk gemobiliseerd. Het productieteam heeft in zes weken een nieuwe meng- en vullijn geïnstalleerd om lokaal in grote hoeveelheden een handdesinfectiemiddel op basis van alcohol voor professioneel gebruik te produceren. De eerste flessen werden begin juli gevuld en geleverd en verdere verbeteringen zullen ertoe bijdragen dat er vanaf september een kwart miljoen flessen per week kunnen worden geproduceerd. Er zijn lokaal twintig nieuwe medewerkers aangenomen om het productieteam van meer dan 50 fulltime-medewerkers te ondersteunen.

"We zijn erg blij dat we samenwerken met NHS Supply Chain om de NHS en de sociale zorg in het Verenigd Koninkrijk te voorzien van een cruciaal product", vertelt Howard Wilson, area vice president van Ecolab Healthcare voor Noord- en West-Europa. "Het Ecolab-team heeft onvermoeibaar gewerkt om onze lokale productiefaciliteit op te schalen en te voorzien van de middelen om de lokale markt in minder dan zes weken te kunnen voorzien van een oplossing. De snelheid waarmee we hebben gereageerd laat zien hoe sterk een wereldwijd bedrijf met een lokale vestiging in het VK is tijdens de COVID-19-pandemie." 

De vijf miljoen liter Skinman Soft Protect FF wordt geleverd in flessen van een liter. Skinman Soft Protect FF is een vloeibaar handdesinfectiemiddel op alcoholbasis met een unieke, huidvriendelijke samenstelling en is in 30 seconden volledig virucide volgens EN 14476. Het gebruik van een handdesinfectiemiddel op basis van alcohol dat specifiek werkzaam is tegen omhulde virussen is een van de beste manieren om de overdracht van nieuwe ziekteverwekkers te voorkomen. Ecolab levert ook een breder assortiment handhygiëne- en hoogwaardige oppervlaktedesinfectieproducten die voldoen aan de EN 14476-norm of efficiënt zijn in een beperkt spectrum tegen het vaccinia-virus volgens EN 14476.

Ecolab zet zich in om faciliteiten in de Europese gezondheidszorg te steunen en werkt samen met 8.700 ziekenhuizen in meer dan 90 landen wereldwijd.

Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en infectiepreventieoplossingen en -services. Met een jaaromzet van $ 13 miljard en meer dan 45.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.  

 

###

 

Aanverwant nieuws