Ecolab introduceert meerlaags Laundry Protection Program PROTEX360°

Geïntegreerde oplossingen voor een veilige en efficiënte uitvoering van wasactiviteiten, en heropening na de COVID-19-pandemie en daarna

12 juni 2020
Geïntegreerde oplossingen voor een veilige en efficiënte uitvoering van wasactiviteiten, en heropening na de COVID-19-pandemie en daarna

Wallisellen, Zwitserland - 10 juni 2020 - Ecolab Inc., de wereldleider in technologieën en diensten op het gebied van water, voedselveiligheid en infectiepreventie, heeft PROTEX360° geïntroduceerd. Dit is een programma dat commerciële wasserijen en textielverhuurbedrijven helpt de faciliteiten veilig te heropenen en bescherming op 360° te bereiken.


PROTEX360° is gebaseerd op vijf stevige pijlers: wasoplossingen voor textiel, hygiëneplannen om linnen, mensen en faciliteiten te beschermen, BIO-contamination control, technische ondersteuning en training. Deze vijfpuntige aanpak zorgt voor een succesvolle bescherming van textiel en een veilige, efficiënte heropening en beheer van de wasserij.


"Sinds het begin van 2020 heeft de uitbraak van de COVID-19-pandemie een ongekende impact gehad op de hele wereld, vooral op de manier waarop mensen leven en denken", zegt Patrice Sarrazin, global senior portfolio manager bij Ecolab Textile Care in Europa. "Als reactie op deze situatie heeft het team van deskundigen van Ecolab Textile Care gezocht naar oplossingen die onze klanten en de rest van de industrie kunnen helpen de pandemie te bestrijden, waarbij de belangrijke rol die hygiëne speelt wordt versterkt. Met PROTEX360° kunnen we wasserijen voorzien van de nodige tools en middelen om de voortdurende veiligheid te handhaven na een uitbraak, lock-down en daarna."


De juiste reiniging en desinfectie van textiel is een essentieel onderdeel van een effectief infectiepreventie- en controleprogramma. De textielwaspijler van de PROTEX360°-oplossing versterkt het belang van veilig en schoon textiel, en biedt wasserijen begeleiding om een breed werkzaam spectrum van desinfectie (bacteriën, gist, schimmels, virussen) te bereiken met behulp van de D+-geregistreerde processen. Zo moet volgens de nieuwe BPR-verordening een proces dat efficiënt is tegen virussen de EN 14476-norm respecteren.

"De perceptie van schoon, bacterievrij en hygiënisch textiel is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Alleen schoon volstaat niet langer. In staat zijn om hygiëneprotocollen aan te passen aan 'het nieuwe normaal' na de COVID-19-uitbraak en om effectief te communiceren, is een van de hoogste prioriteiten geworden."Valentina Fontana Ecolab


Marketing Manager South en projectmanager van PROTEX360° Laundry Protection Program

Hygiëneprotocollen zijn fundamenteel om de gezondheid en veiligheid van de werkomgeving te helpen garanderen. De hygiëneplan-pijler binnen het PROTEX360° Laundry Protection Program biedt richtlijnen, protocollen en procedures om het veilige gebruik van chemicaliën te garanderen die nodig zijn om de verschillende ruimtes van de wasserij te reinigen en te desinfecteren.


Hygiënenormen in het besmettingsrisico tijdens en na het wassen zijn de kritische ingrediënten van de BIO-contamination control-pijler van PROTEX360°. Wij kunnen wasserijen ondersteunen in hun certificeringstraject (om RAL-richtlijnen of EN14065- en/of EN 14698-normen te volgen) door kennis en training te combineren door het team van experts van Ecolab voor het opzetten, bewaken en aanpassen van de juiste hygiëneprotocollen.


"De perceptie van schoon, bacterievrij en hygiënisch textiel is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Alleen schoon volstaat niet langer. Het kunnen aanpassen van hygiëneprotocollen aan 'het nieuwe normaal' na de COVID-19-uitbraak en het effectief communiceren van inspanningen is één van de hoogste prioriteiten geworden", legt Valentina Fontana uit, projectmanager van het PROTEX360°-programma bij Ecolab. "Patiënt- en consumentenveiligheid begint bij de wasserij en we staan klaar om onze klanten te ondersteunen bij het bieden van schonere, veiligere en gezondere omgevingen."


Ga naar de programmapagina voor meer informatie over PROTEX360°


Over Ecolab

Ecolab (ECL), een vertrouwde partner op bijna drie miljoen commerciële klantlocaties, is de wereldleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie. Met een jaarlijkse omzet van $ 13 miljard en meer dan 45.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Aanverwant nieuws

 

Bekijk al het nieuws