DUURZAAMHEID - De gamechanger

Samenwerken voor snellere actie

LOCATIE: Old Trafford Football Stadium, Manchester, Verenigd Koninkrijk

Ecolab nodigt leiders uit de industrie en experts op het gebied van duurzaamheid uit voor een evenement gericht op duurzaamheid en het sluiten van partnerschappen om onze impact te versnellen. Op dit evenement zullen we spelers uit het bedrijfsleven helpen best practices en casestudies te ontdekken die tastbare duurzame resultaten hebben opgeleverd. Middels een mix van panels en presentaties zullen de deelnemers grondig inzicht krijgen in de externe factoren die de besluitvorming en actie beïnvloeden, van nieuwe voorschriften tot geopolitieke gebeurtenissen.

Image of Old Trafford stadium with text information on a sustainability event
 

ONTDEK DE AGENDA

Middels een mix van panels en presentaties zullen de deelnemers grondig inzicht krijgen in de externe factoren die de besluitvorming en actie beïnvloeden, van nieuwe voorschriften tot geopolitieke gebeurtenissen. Meld u aan voor meer informatie van onze deskundige speakers

 

Agenda for the sustainability event

De panelleden

Zie evenementenapp voor meer informatie

A list of Panel 1 members

Panel nr. 1

Het operationaliseren van klimaat- en bedrijfsdoelstellingen

10:20 a.m.

In een uitdagende economische periode met stijgende kosten en druk op grondstoffen kunnen duurzame initiatieven een voordeel opleveren voor bedrijven. Van logistiek tot productie, experts uit grote toeleveringsketens verschaffen inzicht in de belangrijkste investeringen en trends die zullen helpen om milieuvoordelen te bieden en tegelijkertijd groei voor uw bedrijf opleveren.

Panel Q&A members for the sustainability event

Exclusieve Q&A-sessie met Manchester United

11:45 a.m.

Duurzame innovatie en oplossingen kunnen eenvoudig en effectief zijn. We hebben veel lokale voorbeelden gezien die geweldige resultaten hebben opgeleverd. Collega's uit de industrie vertellen u hoe zij met een duurzaamheidsinitiatief een operationele uitdaging overwonnen.

 

 

 

List of titles and images of panel 2 members

Panel nr. 2

Navigeren door het regelgevingskader

14:45 a.m.

In oktober 26 in de aanloop naar COP26 publiceerde de Britse overheid zijn Roadmap naar duurzaam investeren. Experts en overheidsvertegenwoordigers geven een overzicht van de mijlpalen in de roadmap en verstrekken inzicht in de samenwerking tussen bedrijven en de overheid die kan zorgen voor snellere resultaten. 

 

Portrait of Lucy Seigle

Keynote speaker - Lucy Siegle, auteur en journalist gespecialiseerd in klimaat en natuur

Duurzaamheid kan maar één kant op. Het wat, waarom en hoe voor het stellen van doelen voor de biosfeer. 


12.00 PM 

Lucy Siegle is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde journaliste, presentatrice en opiniemaker die gespecialiseerd is in het klimaat en de natuur. Verhalen over het klimaat en de natuur uit de klimaatbubbel halen is iets waar ze zich hard voor maakt. 
Zij zal de 200 industrie-experts en leiders op het gebied van duurzaamheid die deelnemen aan het duurzaamheidsevent van Ecolab toespreken om alle bedrijven aan te moedigen duurzaamheidsdoelen te stellen en inzicht te geven in hoe deze doelen kunnen worden bereikt. 
Als verslaggeefster en presentatrice van The One Show van BBC1, een van de langst bestaande en meest bekeken tv-programma in het Verenigd Koninkrijk, heeft ze het probleem van eenmalig plastic en bredere milieuproblemen aangekaart in miljoenen huishoudens op een manier die herkenbaar en relevant is. Onlangs introduceerde ze nog COP26 bij een van de grootste dagelijkse kijkersgroepen van het VK. Ze is auteur van verschillende boeken en haar meest recente boek "Be the Ultimate Friend of the Earth: 100 Questions to Boost Your Climate and Nature IQ" zal worden gepubliceerd in juli 2022. 
Wayne Visser portrait

Keynote speaker - Dr Wayne Visser, Idea-monger, Storyteller en Meme-weaver 

13.15 p.m.

Dr Wayne Visser wordt wereldwijd erkend als een 'pracademic' uit Cambridge en is de auteur van 41 boeken, waaronder Thriving: The Breakthrough Movement to Regenerate Nature, Society, and the Economy. Zijn werk als voorvechter van bloei, strategie-analist, duurzaamheidswetenschapper, documentairemaker en professioneel spreker heeft hem naar 77 landen gebracht. Op sociale media staat hij vermeld als een van de top 10 meest invloedrijke faculteitsdenkers ter wereld op het gebied van verantwoord ondernemen, een top 100 influencer op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ondernemen, een top 100 thought leader op het gebied van betrouwbaar ondernemen, en een top 100 leider op het gebied van duurzaamheid.
Dr. Visser is momenteel hoofddocent, fellow en docent aan het University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership, en hoogleraar Integrated Value aan de Antwerp Management School, waar hij 's werelds eerste academische leerstoel in duurzame transformatie bekleedt, gesteund door BASF, Havenbedrijf Antwerpen en Randstad. Daarnaast is hij directeur van denktank en mediabedrijf Kaleidoscope Futures, oprichter van CSR International en lid van de wereldwijde adviesraad van de in Azië gevestigde BCorp-onderneming IMPACTO. Eerdere functies die hij bekleedde zijn directeur Sustainability Services bij KPMG en strategie-analist bij Capgemini in Zuid-Afrika.

Evenementinformatie

De roep om actie door het bedrijfsleven wordt steeds luider. Bedrijven in allerlei sectoren investeren om hun doelstellingen op het gebied van koolstofneutraliteit om te zetten in tastbare actieplannen. Het opzetten van een duurzame infrastructuur terwijl de onderneming winstgevend blijft, vereist investeringen en een vooruitziende blik. Geen enkele onderneming kan dat alleen. We maken allemaal deel uit van een complex ecosysteem en we zullen moeten samenwerken om de toekomst van de aarde te beschermen.

Doe mee met 200+ executives uit het bedrijfsleven en de overheid om netwerken op te bouwen, samen te werken en te leren zodat we onze doelstellingen op het gebied van koolstofneutraliteit kunnen vertalen in tastbare actieplannen.

De volgende onderwerpen zullen worden besproken: 

  • Het operationaliseren van klimaat- en bedrijfsdoelstellingen
  • Merkbescherming door duurzaamheid
  • Navigeren door het regelgevingskader 

Een bijdrage leveren?

Wilt u een bijdrage leveren aan dit evenement, neem dan contact met ons op. 

Meer geplande evenementen

Er zijn geen andere geplande evenementen gevonden.