Verbetering van onze cultuur van inclusie voor mantelzorgers en medewerkers met een handicap

Ecolab is recognized as a Best Place to Work for Disability Inclusion for the fourth consecutive year.

Bij Ecolab richten we ons op het beschermen van mensen en de hulpbronnen die van levensbelang zijn. Deze inzet begint met het bevorderen van een inclusieve cultuur die wereldwijd steun en betrokkenheid voor onze medewerkers aanmoedigt.

Er is een breed scala aan kenmerken, achtergronden en ervaringen die elk van onze unieke perspectieven vormt. Aanmoediging van authenticiteit en omarming van wat elk van deze perspectieven bijdraagt aan ons bedrijf is bepalend voor het succes bij Ecolab en wat ons bedrijf zo'n bijzondere plek maakt om te werken.

Bij deze inspanningen hoort ook een groep die vaak over het hoofd wordt gezien: mensen met een beperking en mensen die mantelzorger zijn. Ecolab heeft de afgelopen jaren een gezamenlijke inspanning geleverd om de steun voor deze groep te verbeteren en dat werk is niet onopgemerkt gebleven. Voor het derde jaar achter elkaar hebben we een topscore van 100 in de Disability Equality Index en zijn we voor het vierde achtereenvolgende jaar erkend als een beste werkomgeving vanwege de inclusie van gehandicapten.

De American Association of People with Disabilities (AAPD) en Disability:IN heeft de index ontwikkeld om bedrijven te helpen aan een maatstaf op het gebied van inclusie van gehandicapten en een routekaart voor verbeteringen op te stellen. Het feit dat we deze erkenning vier jaar achter elkaar verdienen, is een weerspiegeling van de vooruitgang die we hebben geboekt, maar we zijn nog maar net begonnen.

Tendens

Wereldwijd wordt geschat dat 1,3 miljard mensen een of andere handicap hebben, een aantal dat stijgt naarmate de leeftijd van wereldbevolking hoger wordt. Miljoenen anderen zijn mantelzorgers voor dierbaren die ziek of gehandicapt zijn - een cruciale rol die vaak met fulltime werk wordt gecombineerd.

Met de erkenning van de noodzaak om dit grote en groeiende segment te ondersteunen, lanceerde Ecolab vier jaar geleden het Disability Ability & Wellness Network (DAWN), een medewerkersgroep die zich richt op het ondersteunen van medewerkers met andere capaciteiten en mantelzorgers. Ik ben er trots op dat ik onlangs uitvoerend sponsor van DAWN ben geworden, een ervaring die me uit eerste hand inzicht heeft gegeven in de uitdagingen waarmee deze groep geconfronteerd wordt, evenals de mogelijkheden voor groei.

Wat de meeste indruk om me heeft gemaakt, is hoe betrokken deze gemeenschap is. We hebben wereldwijd ongeveer 800 actieve leden. Dat zijn medewerkers die of een beperking hebben, mantelzorger zijn of die actief betrokken willen zijn bij het ondersteunen van deze groep.

We hebben deskundige sprekers kunnen ontvangen en openhartige discussies over relevante onderwerpen met hen kunnen voeren, zoals manieren om burn-out bij mantelzorgers te voorkomen en hoe neurodiversiteit kan bijdragen aan innovatief denken en probleemoplossing. Onze Franse afdeling heeft een paralympische boogschutter gesponsord, die medewerkers geïnspireerd heeft door zijn reis te delen. En medewerkers zijn routinematige betrokken bij belangenbehartigingskringen om echte ervaringen, uitdagingen en oplossingen met elkaar te delen.

Meer in het algemeen helpt het flexibele werkschema bij Ecolab, dat 40% thuiswerken en maximaal twee weken volledig thuiswerken per jaar mogelijk maakt, medewerkers met uitdagingen op het gebied van vervoer en planning, een veelvoorkomende zorg voor mantelzorgers. We bieden ook uitgebreide ondersteuning via onze ondersteuning voor medewerkers en geestelijke gezondheidsprogramma's. Dat omvat financiële bescherming voor medewerkers en gezinnen in geval van ernstige ziekte of letsel, loondoorbetaling - de ruggengraatmiddelen waarmee u behandeld kunt worden en weer aan het werk kunt.

Ecolab heeft de afgelopen jaren ook de wervingsinspanningen doorgevoerd in samenwerking met gemeenschapsorganisaties om ons bereik te vergroten en daarmee ook kansen voor personen met uiteenlopende vaardigheden om ons team te versterken. Hoewel het werkloosheidspercentage bij mensen met een handicap is verbeterd (7,2% in de VS in 2023), is het nog steeds veel hoger dan bij mensen zonder een handicap en we zullen blijven proberen om die ongelijkheid weg te werken.

Vooruitblik

Het opbouwen van een diverser personeelsbestand en het bevorderen van een cultuur van verbondenheid zijn cruciale onderdelen van onze 2030-Impactaspiraties. Het ondersteunen van medewerkers met diverse capaciteiten en mantelzorgers zal daar een belangrijk onderdeel van blijven.

Uit mijn ervaringen in Supply Chain weet ik, onze inspanningen om inclusiviteit en verbondenheid te bevorderen, zoals wat we met DAWN doen, maken echt verschil. Er is een sterke samenhang tussen onze best presterende teams, onze beste presterende productieprocessen - onze veiligste productieprocessen - en hoe divers die teams zijn. We boeken betere resultaten als we inclusieve teams en inclusief leiderschap hebben.

DAWN is is nog jong, met wereldwijd nog maar een paar afdelingen. Ik hoop dat het zich uitbreidt naar elk land waar Ecolab aanwezig is. De prestaties tot nu toe zijn een weerspiegeling van de inzet van ons team en de reis tot nu toe, maar we zijn nog ver verwijderd van de bestemming.

Dit is een veerkrachtig gemeenschap die elke dag grote uitdagingen overwint. Er is nog meer vooruitgang te boeken en veel wat we van elkaar kunnen leren. We beginnen nu pas te zien welk potentieel we kunnen ontsluiten.

 

"Uit mijn ervaringen in Supply Chain weet ik, onze inspanningen om inclusiviteit en verbondenheid te bevorderen, zoals wat we met DAWN doen, maken echt verschil."

Mike Duijser

Executive Vice President en Chief Supply Chain Officer 

Over de auteur

Mike Duijser headshot

Mike Duijser

 Executive Vice President en Chief Supply Chain Officer 

Gerelateerde artikelen