Wat is een spoelmiddel en moet mijn restaurant er een gebruiken

De voordelen van het gebruik van een spoelmiddel in uw vaatwasproces.

Glass with no rinse additive has spots, but glass with Ecolab rinse additive has no spots and is visibly clean

Restaurants kennen het belang van schone borden en schoon bestek en glaswerk. Als een maaltijd van de beste ingrediënten met een mooie presentatie wordt geserveerd maar de borden zijn niet schoon, kunnen de gasten een verkeerde indruk krijgen. In een onderzoek onder bijna 1.000 restaurantgasten die één keer per maand uit eten gaan, noteerde bijna 58 procent vuil bestek of vuile borden als een 'wanprestatie' die weerhoudt van terugkeer naar het restaurant. Nog belangrijker is dat ruim 80% van de ondervraagde gasten lange wachttijden voor eten als een wanprestatie noemde.

Als een restaurant voortdurend vlekken op glaswerk en bestek heeft of kostbare minuten intern moet wachten tot de vaat droog of handmatig gedroogd is, kan een spoelmiddel ervoor zorgen dat gasten schoon vaatwerk krijgen in het tempo dat ze verwachten.

Infographic shows statistic: 58 percent of diners say dirty utensils or plates would make them not want to return to a restaurant

Wat is een spoelmiddel?

Een spoelmiddel, ook wel glansspoelmiddel genoemd, is een cruciale chemische stof in het afwasproces die met behulp van oppervlakteactieve stoffen helpt water te verwijderen en het drogen te versnellen. Hoe sneller water wordt verwijderd, hoe kleiner de kans dat er vlekken ontstaan. Dit kan vooral nuttig zijn voor restaurants die hard water hebben met de gebruikelijke vlekken daarvan als uitdaging. Door het water sneller te verwijderen wordt de vaat sneller droog en weer beschikbaar, zodat uw keuken hiervan geen vertraging ondervindt.


Heeft mijn restaurant een spoelmiddel nodig?

Heeft u vlekken op glaswerk, bestek of borden? Moet u wachten tot het vaatwerk droog is als het uit de vaatwasmachine komt? Verliest u waardevolle werknemerstijd voor het handmatig drogen of oppoetsen van vaatwerk? Een spoelmiddel helpt om al deze problemen op te lossen.


Wat zijn de voordelen van een spoelmiddel?

Het vaatwerk is een van de belangrijkste aspecten van het creëren van een positieve gastervaring. Chef-koks en koks besteden zoveel tijd aan het creëren van voedsel van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat gasten de juiste eerste indruk krijgen door deze heerlijke maaltijden op schone borden te serveren. Een spoelmiddel kan ook tijd en geld besparen doordat het minder vaak nodig is dat werknemers de vaat met de hand moeten drogen en oppoetsen. Bovendien is het nat stapelen van borden een veel voorkomende overtreding van de gezondheidsnormen. Een spoelmiddel helpt om vaatwerk sneller te drogen en voorkomt het risico voor de voedselveiligheid van nat stapelen.


[1] https://www.fsrmagazine.com/labor-and-employee-management/reasons-customers-swear-restaurants
Lees hieronder meer over het spoelmiddelenaanbod van Ecolab of neem contact op met uw Ecolab-vertegenwoordiger om erachter te komen welke oplossing het beste aansluit bij uw behoeften.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Er werden geen gerelateerde productpagina's gevonden.

Gerelateerde artikelen