Duurzame groei bevorderen door digitale innovatie en samenwerking

Lessen van Hannover Messe 2023

Hannover Messe 2023 entrance photo op

Eind april had ik het voorrecht om Ecolab te vertegenwoordigen tijdens de Hannover Messe, een van de industriële beurzen die de toon zetten in de wereld. Het evenement bracht in Europa professionals van over de hele wereld samen om baanbrekende innovaties in technologie te bespreken. Ecolab sloot zich aan bij Microsoft om de gezamenlijke oplossingen voor duurzaamheid te presenteren, met name programma's die efficiënt, slim waterbeheer mogelijk maken in meer dan 40 markten. 

Tijdens de beurs kon Ecolab het transformerende potentieel tonen van digitale oplossingen om watergebruik te optimaliseren, energie te besparen en bedrijven te helpen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. Onze deelname benadrukte de cruciale rol van strategische partnerschappen, zoals onze recente samenwerking met Microsoft, om de zichtbaarheid van watergegevens te verbeteren via Microsoft Cloud for Sustainability en het ECOLAB3D™-platform. 

Terugkijkend op het evenement, dit zijn mijn top drie take-aways, en dit mijn kijk op hoe ze de toekomst van industriële operaties beïnvloeden: 

 

 1. Bedrijven zoeken naar strategieën om hun duurzaamheidsdoelstellingen te operationaliseren

  Het was duidelijk dat bezoekers van de Hannover Messe grote belangstelling hebben voor duurzaamheid, met name voor water- en energiebeheer. Via gesprekken met zakelijke leiders en leidinggevenden gaven velen aan dat hun bedrijf duurzaamheid als een integraal onderdeel van hun langetermijnstrategie beschouwt, niet enkel als een wettelijke verplichting.

  Eerder onderzoek van Ecolab ondersteunt deze opvatting en suggereert dat hoewel bedrijven ambitieus zijn in hun duurzaamheidsdoelstellingen, velen geen operationele plannen of mechanismen hebben om deze te behalen. In 2021 werkte Ecolab samen met GreenBiz, een onderzoeksorganisatie op het gebied van duurzaamheidsnieuws, om een onderzoek uit te voeren naar de stand van zaken op het gebied van bedrijfswaterbeheer. Uit het onderzoek bleek dat van de 93 ondervraagde bedrijven slechts 54% geavanceerde meetinstrumenten gebruikte om de voortgang in hun waterdoelstellingen bij te houden, en 45% vond dat het waterbeheer van de organisatie beter zou zijn als ze dergelijke tools zouden gebruiken.

  Tijdens het evenement hebben we ons gericht op hoe digitalisering, met name binnen industriële watersystemen, bedrijven kan helpen hun doelen op een economisch haalbare manier te operationaliseren. Toegang tot gegevensgestuurde inzichten helpt bedrijven om water- en energie-inefficiënties te bepalen en in gedrag te veranderen om de activiteiten op locatie en op bedrijfsniveau te optimaliseren.

 2. Slim waterbeheer kan duurzaamheid en zakelijke voordelen versnellen 

  De digitalisering van water heeft de manier veranderd waarop we operationele prestaties en duurzaamheid begrijpen en beheren. Tijdens het evenement gingen veel van onze gesprekken over het verband tussen water, energie en de uitstoot van broeikasgassen. Een gebied dat veel aandacht kreeg was onze aanpak van slim waterbeheer. Bezoekers vonden het geweldig hoe Ecolab met digitale inzichten kansen voor water- en energiebesparingen blootlegt en hoe Ecolab deze inzichten combineert met domeinexpertise om deze kansen via gerichte actie te benutten. 

   

  Om dit te demonstreren, hebben we ons gericht op hoe langdurige innovaties, zoals 3D TRASAR™-technologie voor waterbeheer, zich hebben ontwikkeld tot het brengen van monitoring en automatisering naar allerlei industriële toepassingen die anders niet aangesloten zouden zijn. We benadrukten de connectie tussen 3D TRASAR en ECOLAB3D, een platform voor bedrijfsgegevens- en analyse, en hoe ECOLAB3D-connected digitale diensten realtime inzicht in belangrijke water-, energie- en prestatie-indicatoren mogelijk maken. We hebben ook een live webcast gehouden met het Ecolab Global Intelligence Center in Pune, India, een van de zes faciliteiten voor remote intelligence die 24/7 prestatiebewaking leveren ten behoeven van een verscheidenheid aan industrieën. 

  Het ECOLAB3D-platform betekent een innovatieve impuls om te voldoen aan de snel veranderende behoeften van de bedrijfstakken die we bedienen. Oudere automatiserings- en controlesystemen zijn geïsoleerd en vereisen doorgaans handmatige gegevensverzameling en -verwerking. ECOLAB3D integreert gegevens uit meerdere bronnen, waaronder systemen ter plaatse zoals 3D TRASAR, geaggregeerde klantgegevens en handmatige invoer van veld- of laboratoriumtests. Het platform plaatst de gegevens in een context via een verscheidenheid aan verbonden digitale services en levert inzichten die leiden tot directe, snelle acties om risico's te beperken, de productiviteit te maximaliseren en duurzaamheidsdoelen te beheren.

  Veel van onze gesprekken gingen over hoe deze digitale diensten de waarde versterken die wordt geleverd door onze chemische innovaties en expertise ter plaatse. Slim waterbeheer stond in elke bespreking centraal, en bezoekers waren geïnteresseerd in hoe de combinatie van deze technologieën voor andere duurzaamheidshefbomen kan worden ingezet, zoals energie en uitstoot van broeikasgassen, naast bedrijfsprestaties.

   

 3. Samenwerking bevordert snelheid en schaal

  Het evenement benadrukte ook de cruciale rol van samenwerking. Ecolab bouwt strategische relaties op met toonaangevende organisaties, zoals Microsoft en anderen, om de gezamenlijke sterke punten te benutten. Deze aanpak stelt ons in staat om ons bereik in de sector te combineren met geavanceerde technologie waarmee onze innovatie sneller de breedte en diepte in kan gaan. Door onze aanwezigheid in de stand van Microsoft konden we de waarde vertegenwoordigen die we samen aan onze klanten kunnen bieden.

 

Terugkijkend op de Hannover Messe 2023 zijn we enthousiast over de kansen die voor ons liggen. Het was een genoegen om met aanwezigen en exposanten uit versch-llende bedrijfstakkn in contact te komen en te vertellen over onze inzichten en innovaties. Hun enthousiasme bevestigt ons geloof in het transformerende potentieel van technologie om 'werelds dringendste milieu-uitdagingen aan te pakken. Samen kunnen we de kracht van water benutten voor duurzame bedrijfsgroei.

 

Over de auteur

Tony Stanich profile picture

Tony Stanich

Senior Vice President, Global Light Water Marketing, Nalco Water, een Ecolab-onderneming

Gerelateerde artikelen

ECOLAB_3222019_POWERPLANT_0068.tif

Ontdek meer over de oplossingen die op de Hannover Messe 2023 zijn gepresenteerd