Ecolab investeert in de keuken van de toekomst

Ecolab and Miso Robotics Logos. Two Ecolab associates pointing towards a Miso Robotics Flippy 2 robot in a kitchen

In de afgelopen eeuw heeft Ecolab wetenschap en innovatie naar de keukens van klanten gebracht om ze schoner, veiliger en duurzamer te maken. Nu, bij de samenkomst van de foodservice-wereld tijdens de National Restaurant Association Show in Chicago, geeft een zojuist aangekondigde samenwerking een eerste blik op een veelbelovende toekomst.

Miso Robotics uit Californië heeft vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met 's werelds vooruitstrevendste bedrijf op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, Ecolab. De bedrijven gaan samen automatiseringsoplossingen van de volgende generatie ontwikkelen waarmee foodservice-bedrijven efficiënter aan de hygiëne-eisen kunnen voldoen.

"We zijn zeer verheugd dat we Ecolab als investeerder en strategische partner hebben", zegt Buck Jordan, voorzitter van de raad van bestuur en oprichter van Miso Robotics. De expertise en het leiderschap van Ecolab op het gebied van oplossingen en diensten in water, hygiëne en infectiepreventie zijn ongeëvenaard, en we kijken ernaar uit om samen te werken aan het creëren van nieuwe waarde voor onze klanten en de foodservice-sector in het algemeen."

Miso Robotics is opgericht in 2016 met het idee dat robots saaie, vuile en gevaarlijke taken in restaurantkeukens kunnen overnemen. Het bedrijf creëerde Flippy, 's werelds eerste autonome keukenassistentrobot waarmee het bakstation voor snelle-service restaurants wordt geautomatiseerd . Tegenwoordig past Miso Robotics kunstmatige intelligentie, machine learning, computervisie en data-analyse toe om robots te creëren die restaurants veiliger, gemakkelijker en vriendelijker maken.

 

"Al 100 jaar loopt Ecolab voorop in innovatie die erop is gericht foodservice-klanten te helpen hun operationele en duurzaamheidsdoelen te bereiken. Met het oog op de keuken van de toekomst zijn we verheugd te gaan samenwerken met Miso Robotics, een pionier op het gebied van AI-gestuurde automatisering voor de foodservice-industrie, en ondersteunen wij graag hun visie wat betreft het creëren van een betere, veiligere en efficiëntere keuken."

John Houghtby

EVP & GM Global Specialty van Ecolab

Ecolab is van mening dat met de waardepropositie van Miso Robotics de belangrijkste uitdaging voor haar grote klanten in de foodservice-industrie wordt aangepakt: arbeidskosten en beschikbaarheid. De oplossingen van het bedrijf stellen deze klanten in staat om delen van de voedselbereiding en -productie te automatiseren, zodat het personeel zich kan concentreren op de meest waardevolle, publiekgerichte restaurantfuncties.

Om meer over deze samenwerking te weten komen, worden klanten van snelle-service restaurants van Ecolab aangemoedigd contact op te nemen met hun accountmanager. Ga voor meer informatie over Miso Robotics en haar oplossingen naar: https://misorobotics.com/

 

Gerelateerde artikelen