Onze medewerkers en klanten beschermen tijdens de COVID-19-pandemie.

Ecolab associates assemble products for customers

Het beperken van de verspreiding van COVID-19 is de topprioriteit van onze wereldwijde gemeenschappen, bedrijven en regeringen. Bij Ecolab zijn we erop gericht ons aandeel te leveren in het afvlakken van de curve en het beperken van de verspreiding van deze ziekte door oplossingen en expertise te bieden die essentiële werknemers in onze bedrijven en die van u beschermen.

Voor ons houdt dit werk in dat we ziekenhuizen bijstaan veilige en schone zorglocaties te blijven. Het betekent activiteiten mogelijk maken voor faciliteiten die levensreddende medicijnen, en voedsel- en drankproducten maken die nodig zijn om de winkelschappen gevuld te houden. En het betekent het ondersteunen van de kritieke infrastructuur waar we allemaal op vertrouwen - van datacenters, energiecentrales tot waterzuiveringsinstallaties.

En ondanks de volksgezondheidscrisis waarmee we worden geconfronteerd, zetten we dat werk voort - vanuit ons huis, of in een van onze laboratoria, kantoren, productiefaciliteiten of op de locatie van een klant - om ervoor te zorgen dat onze klanten kunnen beschikken over de benodigde producten, diensten en expertise.

Aangezien wereldwijd nu meer dan 1,5 miljard mensen worden gevraagd om thuis te blijven, nemen we maatregelen om onze vestigingen en uw bedrijf te beschermen, en hebben we een aantal aanvullende maatregelen genomen om ons personeel en onze klanten tijdens deze pandemie te beschermen.

Ons team beschermen

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers is onze topprioriteit en cruciaal voor ons vermogen om onze klanten en de eerstelijnswerkers te ondersteunen bij het bestrijden van deze wereldwijde pandemie. Om onze medewerkers en hun gezinnen te helpen beschermen, hebben we strenge protocollen opgesteld om richting te geven aan de besluitvorming bij het bedienen van onze klanten en veilige praktijken aangescherpt zoals goed handen wassen en sociale afstand.

Waar het coronavirus een actief probleem is, eisen we dat ook van alle medewerkers die vanuit huis kunnen werken. Degenen die zichzelf beschouwen als behorend tot een risicogroep zoals gedefinieerd door de Centers for Disease Control, moeten ook vanuit huis werken. We handhaven duidelijke en strikte protocollen met betrekking tot blootstelling aan COVID-19. Als een medewerker contact heeft gehad met een geïnfecteerde persoon, zelfs als deze geen symptomen vertoont, moeten ze zichzelf gedurende 14 dagen isoleren en pas weer aan het werk gaan als ze symptoomvrij zijn. 

Veilig op locatie werken

De functies van sommige medewerkers vereisen dat ze op de locatie van de klant of in één van onze faciliteiten essentiële service moeten verlenen. Om deze medewerkers te beschermen, hebben we de frequentie en grondigheid van de reinigings- en hygiëneprotocollen in onze vestigingen verhoogd. Daarnaast hebben we andere stappen genomen zoals het sluiten van bepaalde gemeenschappelijke ruimtes in de vestigingen. We werken aan het creëren van maximale sociale afstand om het individuele en collectieve risico te verlagen. En we hebben ervoor gezorgd dat alle medewerkers die in onze fabrieken werken zijn voorzien van mondkapjes om het risico op overdracht te beperken. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers zich niet gedwongen voelen om naar het werk te komen als ze zich niet goed voelen, hebben we onze zorgtoeslagen en ziekengeld uitgebreid. Daarnaast hebben we een loonbeschermingsprogramma gelanceerd voor onze teamgenoten wiens salaris dramatisch wordt beïnvloed door de pandemie als gevolg van verminderde vraag van klanten naar producten en diensten.

Voor verkoop- en servicemedewerkers die in het veld werken en essentiële bedrijven op hun locatie bedienen, hebben we specifiekere veiligheidsrichtlijnen en werkplannen ontwikkeld om hen te helpen veilig te blijven en de gezondheid van de activiteiten van onze klanten te beschermen. Dit omvat onder meer eerst contact op te nemen met hun managers en ons team voor veiligheid, gezondheid en milieu voordat ze gaan werken in quarantaineruimtes en locaties, volgens lokale richtlijnen en klantprotocollen met betrekking tot het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, reizen tussen markten verbieden en reizen binnen markten beperken. Medewerkers kunnen ook hun recht uitoefenen om werkzaamheden te staken wanneer ze zich onveilig voelen over de arbeidsomstandigheden.

Op een veilige manier in een dringende behoefte voorzien

Door voor onze mensen te zorgen, beschermen we ons vermogen om onze klanten te dienen. En in welke sector onze klanten ook werken, we weten dat ze rekenen op onze producten en expertise, zodat hun werknemers hun werk kunnen doen.

We weten dat we op dit moment een essentiële verantwoordelijkheid hebben om de producten te leveren die onze klanten nodig hebben om hun kritieke activiteiten draaiende te houden. Maar we weten ook dat we moeten werken op een manier die onze medewerkers en onze klanten zo veilig mogelijk houdt.

We zijn ervan overtuigd dat de maatregelen die we tot nu toe hebben genomen, effectief zijn geweest en zullen ze blijven controleren en waar nodig aanpassen. We blijven ook zij aan zij werken met onze klanten als een vertrouwde partner om hen te ondersteunen. Dit zijn absoluut moeilijke tijden. En zoals we in het verleden hebben gedaan, zullen we ook deze nieuwe uitdaging samen overwinnen.  

Ga voor meer informatie over hoe u uw medewerkers en klanten kunt beschermen naar onze webpagina met de begeleiding en expertise van Ecolab voor het bestrijden van het virus.

Over de auteur

Doug Baker headshot

Douglas Baker

Voorzitter

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen