Ecolab Watermark™-onderzoek toont wereldwijde generatiekloof in toegang tot schoon en veilig water

Op Wereldwaterdag tonen de bevindingen dat babyboomers bezorgder zijn, snellere actie willen dan jongere generaties.

22 maart 2024
Water Plant

ST. PAUL, Minnesota - 22 maart 2024 - Uit gegevens van een mondiaal onderzoek in opdracht van Ecolab, een mondiale leider op het gebied van duurzaamheid die wateroplossingen en -diensten aanbiedt, en uitgevoerd in samenwerking met Morning Consult, is gebleken dat het niveau en de urgentie van de zorgen over schoon en veilig water variëren van generatie tot generatie.

Uit de resultaten van het Ecolab Watermark™-onderzoek, een mondiaal onderzoek waarbij meer dan 25.000 consumenten in 15 verschillende landen zijn geraadpleegd, is gebleken dat de bezorgdheid over waterschaarste onder alle generaties groot was. Oudere generaties uitten echter meer zorgen dan jongere generaties. Het onderzoek bracht ook interessante inzichten aan het licht in de houding van consumenten ten opzichte van schoon en veilig water:

 • De zorgen lijken per generatie toe te nemen: ruim drie op de vier consumenten maken zich zorgen.
 • Babyboomers (82%) maken zich aanzienlijk meer zorgen dan millennials (78%) en generatie Z (74%).
 • Generatie X sluit zich nauwer aan bij babyboomers dan millennials en generatie Z als het gaat om zorgen, urgentie en de noodzaak om vandaag te handelen.
 • Consumenten van generatie Z zijn minder geneigd nu bezorgd te zijn (41%) en maken zich meer zorgen over wat er in de toekomst zal gebeuren (56%).

Toch komt veilig water naar voren als een van de belangrijkste milieuproblemen voor de meeste generaties, naast andere cruciale mondiale problemen zoals vervuiling en klimaatverandering.

Als wereldleider op het gebied van waterbeheer en -oplossingen erkent Ecolab de rol die bedrijven spelen bij het creëren van een veiligere, welvarendere toekomst. Het bedrijf heeft zich er welbewust op ingesteld om samen met zijn klanten te werken aan een toekomst met meer waterzekerheid voor toekomstige generaties.

"We weten dat consumenten over de hele wereld zich zorgen maken over de watercrisis. En ze willen dat bedrijven deel uitmaken van de oplossing", zegt Christophe Beck, voorzitter en CEO van Ecolab. “Gelukkig kunnen bedrijven winstgevendheid bereiken en duurzame resultaten ondersteunen door slim watergebruik. De toewijding van Ecolab aan zijn klanten gaat niet alleen over verandering; het gaat erom bedrijven te helpen de bedrijfsprestaties te verbeteren en snel te groeien, terwijl ze tegelijkertijd een netto positieve impact op de wereld hebben."

Elk jaar wil Ecolab op 22 maart met Wereldwaterdag de rol van water benadrukken en de bijdrage van het bedrijf aan een jaar van verandering en vooruitgang vieren.

Hoogtepunten uit het waterjaarverslag van Ecolab zijn onder meer:

 • Ecolab heeft klanten geholpen meer dan 220 miljard gallon water te besparen in 2023, wat overeenkomt met de drinkwaterbehoefte van meer dan 760 miljoen mensen. Tegen 2030 wil Ecolab klanten helpen jaarlijks 300 miljard liter water te besparen, gelijk aan de jaarlijkse drinkwaterbehoefte van 1 miljard mensen.
 • Ecolab continueerde het uitbreiden van zijn Ecolab Water for Climate™ -programma, dat is ontworpen om bedrijven te helpen duurzame bedrijfsgroei te bevorderen en tegelijkertijd de klimaat- en waterdoelstellingen te behalen. Dit is van cruciaal belang omdat bedrijven te maken krijgen met een steeds grotere druk om te reageren op de toenemende effecten van klimaatverandering en waterschaarste.
 • Ecolab ontving met trots een nieuwe Alliance for Water Stewardship (AWS)-certificering in de productiefaciliteit van Ecolab in Monterrey, Mexico en de productiefaciliteit in Nanjing, China, waardoor het totale aantal AWS-gecertificeerde faciliteiten van Ecolab op 10 komt Deze certificeringen helpen bedrijven hun watergebruik en impact te begrijpen en strategieën voor slim waterbeheer te implementeren.
 • Ecolab nam deel aan de Open Call to Accelerate Action on Water en sluit zich aan bij andere bedrijven uit de private sector die zich inzetten voor een collectieve positieve impact in 100 stroomgebieden die meer dan drie miljard mensen van water voorzien, als onderdeel van de betrokkenheid van Ecolab bij de Water Resilience Coalition (WRC), waarvan het bedrijf in 2020 medeoprichter was. 
 • Ecolab investeerde in een innovatief watertoegangfonds van WaterEquity, een vermogensbeheerder die zich richt op het oplossen van de mondiale water- en waterzuiveringscrisis, voornamelijk in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië-Pacific. Andere investeringspartners waren onder meer Starbucks, Gap Inc., Reckitt en DuPont, met aanvullende steun van de Amerikaanse DFC. Het Global Access Fund IV van $150 miljoen, waartoe in september 2023 werd besloten, heeft tot doel vijf miljoen mensen te bereiken met toegang tot water, waterzuivering en hygiëne (WASH).
 • Als Basin Champion van het door droogte geteisterde Colorado River Basin speelde Ecolab een centrale rol bij de lancering van het California Water Resilience Initiative (CWRI), een initiatief van de particuliere sector gericht op versnelling van gecoördineerde, collectieve actie om een waterveerkrachtige toekomst voor Californië te realiseren in overeenstemming met de doelstellingen van de publieke sector.
 • Ecolab sloot zich aan bij de wereldleiders op de historische UN Water Conference, de eerste bijeenkomst in zijn soort sinds 1977, om te pleiten voor waterbeheer in de particuliere sector. 
 • Ecolab kreeg publieke erkenning voor leiderschap op het gebied van duurzaamheid, klimaat en water als onderdeel van onder andere de CDP A Lists, JUST Capital's America's Most Just Companies, de Dow Jones Sustainability™ Indices en Barron's meest duurzame bedrijven ter wereld.
 • Ecolab blijft de Smart Water Navigator gratis aanbieden aan bedrijven die de waarde van water in hun activiteiten willen begrijpen en actie willen ondernemen om de waterdoelstellingen van het bedrijf te bereiken.

Verandering versnellen door de kracht van water is de kern van Ecolabs doelstelling om de gezondheid van mensen, planeet en bedrijven over de hele wereld te verbeteren. Het bedrijf deelt zijn expertise rond slim watergebruik met klanten om hen te helpen water in hun activiteiten te verminderen, hergebruiken en recycleren. De oplossingen van Ecolab zorgen er niet alleen voor dat water doeltreffender gebruikt wordt, maar helpen klanten ook efficiënter met energie om te gaan, afval te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen ter bevordering van een duurzamere toekomst.

Ga naar www.ecolab.com/expertise-and-innovation/people-planet-business-health voor meer informatie over hoe Ecolab met klanten samenwerkt om de meest complexe problemen in een veranderend landschap op te lossen.


Contact:

Alyssa Meyers

+1-651-250-4724

MediaRelations@Ecolab.com

22 maart 2024

ECL-C

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

Over Morning Consult

Morning Consult is een wereldwijd beslissingsinformatiebedrijf dat de manier verandert waarop moderne leiders slimmere, snellere en betere beslissingen nemen. Het bedrijf combineert zijn eigen hoogfrequente gegevens met toegepaste kunstmatige intelligentie om beslissingen over wat mensen denken en hoe ze zullen handelen beter te kunnen onderbouwen. Ga voor meer informatie naar morningconsult.com.

Aanverwant nieuws