Streven naar verandering: investeren in toekomstige vrouwelijke leiders

Christophe Beck, president en CEO, is een Catalyst CEO Champion For Change

07 maart 2022
Ecolab woman associate.

Breek het beeld. Dit is het thema van Internationale Vrouwendag, een dag om wereldwijd de prestaties van vrouwen te vieren en op te roepen tot gendergelijkheid. Wat het betekent om de scheve verhoudingen te doorbreken? Voor Ecolab betekent het de uitdaging aangrijpen om van het bedrijf een van de beste plekken te maken waar vrouwen werken, groeien en uitblinken.

In december 2021 werd Christophe Beck, president en CEO van Ecolab, een Catalyst CEO Champion For Change, in navolging van voormalig CEO Doug Baker, die in 2020 voor het laatst ondertekende. Samen met meer dan 70 andere internationale bedrijven en Catalyst, een toonaangevende internationale non-profitorganisatie die helpt bij het creëren van werkplekken die werken voor vrouwen, maakt Ecolab zich organisatorisch sterk - en Beck deed een persoonlijke toezegging - om diversiteit, inclusie en gendergelijkheid op het werk te ondersteunen.

"Het bouwen aan een inclusieve omgeving met sterke bondgenootschap voor vrouwen binnen het bedrijf is voor ons niet iets leuks om te doen - het is een zakelijke noodzaak", zei Beck. "Vrouwen spelen een cruciale rol in de manier waarop we een echt diverse en inclusieve bedrijfscultuur cultiveren, en we kunnen niet slagen zonder hun stem, inzichten en leiderschap."

Begin vorig jaar organiseerden Beck en leiders van heel Ecolab een live-evenement gericht op de ervaringen van vrouwen in de werkomgeving, waarbij ze hun persoonlijke loopbaanverhalen deelden en bruikbare stappen bespraken om een rechtvaardiger werkomgeving te creëren.

Tijdens dit evenement gaf Beck zijn visie voor de organisatie wat betreft het bereiken van haar  2030 Impactdoelen. Dat omvat het vergroten van genderdiversiteit op alle niveaus van de organisatie. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Ecolab voor elk team doelen gesteld op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie. Deze doelen zijn gevormd door hun huidige status als een organisatie te begrijpen, door te identificeren wat wel en niet werkt en door de hiaten vast te stellen, die de organisatie ervan weerhoudt hun doel te bereiken.

Sinds de implementatie van deze nieuwe bedrijfsstrategie heeft Ecolab bij het bereiken van zijn doelstellingen in één jaar meer vooruitgang geboekt dan in de drie voorgaande jaren. Dit omvat het doel van het bedrijf om het aantal vrouwen in managementfuncties te verhogen tot 35%, en streeft ernaar deze vooruitgang voort te zetten door Catalyst te gebruiken als verantwoordelijke partner.

"We juichen Christophe Beck toe, samen met de andere CEO's van Catalyst Champion en hun organisaties, voor hun voortdurende inzet voor initiatieven op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) naast de uitdagingen van de pandemie", aldus Lorraine Hariton, president en CEO van Catalyst. "Het is van cruciaal belang dat we het leiderschapstraject voor vrouwen blijven ontwikkelen, met name voor vrouwen van kleur, als we significante vooruitgang willen zien in het creëren van gelijkwaardige en inclusieve werkplekken voor vrouwen."

 

Aanverwant nieuws