TECHNOLOGIE HELPT INTERNATIONALE TANDPASTAPRODUCENT WATER TE BESPAREN EN PRODUCTIE TE VERHOGEN

waterdropicon

INZICHT

Colgate-Palmolive heeft duurzaamheid al lange tijd hoog in het vaandel staan. Tegen 2020 wil het internationale bedrijf dat mondverzorgings-, reinigings-, persoonlijke verzorgingsproducten en huisdiervoeding produceert het waterverbruik in de fabrieken halveren, het energieverbruik met een derde verlagen en de absolute uitstoot van broeikasgassen met 25 verminderen ten opzichte een nulmeting uit 2002. De Mission Hills fabriek in Guanajuato Estate, Mexico, in een van de grootste tandpastafabrieken in de wereld. Er wordt ook deodorant, afwasmiddel en zeep geproduceerd. Duurzaamheid is sterk verweven in de cultuur van het bedrijf en de Mission Hills fabriek doet er dan ook alles aan om water te besparen. De locatie loost geen enkele vloeistof en recyclet het behandelde afvalwater om het te gebruiken in de nuts- en groenvoorzieningen van de fabriek. Voor de samenwerking met Ecolab was het reinigen en desinfecteren van de fabriek een handmatig proces waarbij alleen gebruik werd gemaakt van warm water. Dit kostte veel tijd, water en energie.
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

De fabriek riep de hulp in van Ecolab om de efficiëntie en duurzaamheid van het reinigings- en desinfectieproces te verbeteren. Ecolab bood de acht productielijnen van Mission Hills nieuwe oplossingen. Een van deze oplossingen, een reinigingsproduct van Ecolab, verwijdert een groot aantal soorten lastige verwerkingsaanslag van de productieapparatuur. Met het andere, een ontsmettingsmiddel van Ecolab, kan in één keer wordt ontsmet zodat het laatste spoelwater kan worden geëlimineerd.

Samen leidden deze oplossingen tot:

  • aanzienlijke beperking van de reinigingstijden
  • eliminatie van handmatig reinigen
  • verbeterde reiningsbetrouwbaarheid en kwaliteitsgarantie voor producten
  • aanzienlijke besparingen qua tijd, water- en energieverbruik
  • Verlaging van de CO2-uitstoot
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van Colgate-Palmolive en het bedrijf zet zich daarom in voor het besparen van water en energie en het verbeteren van de efficiënte van zijn wereldwijde bedrijven. De fabriek in Mission Hills in het waterschaarse Mexico is een uitstekend voorbeeld van hoe het bedrijf zijn principes in praktijk brengt.

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.