Veilig water optimaliseren bij datacenters van SAP

waterdropicon

INZICHT

Ieder seconde dat mensen het internet gebruiken, rekenen zij erop dat datacenters hun informatie opslaan, beheren en verspreiden. Het digitale verkeer neemt toe en datacenters ervaren een wereldwijde groeispurt.

Datacenters zijn gebouwen met servers die warmte produceren en dus hebben ze koeling nodig, wat grote hoeveelheden water en energie vraagt. Het voorkomen van microbiologische aangroei vormt altijd een belangrijk onderdeel van het proces. Wanneer het water dat in datacenters wordt gebruikt niet op de juiste manier wordt behandeld en onderhouden, ontstaat er het risico op de aanwezigheid van de legionellabacterie. Deze bacterie kan de veteranenziekte veroorzaken, een ernstige en soms dodelijk vorm van longontsteking. Een uitbraak kan aanzienlijke financiële en reputatieschade veroorzaken.

SAP, een multinationaal softwarebedrijf uit Duitsland, heeft veel datacenters overal ter wereld. Het bedrijf wil het leven van mensen verbeteren door middel van technologie en zet zich in voor duurzaamheid. Als toonaangevende partij in waterveiligheid voor medewerkers en de gemeenschappen waarin het actief is, heeft het voorkomen van bacteriële bedreigingen een hoge prioriteit voor SAP.
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

In 2018 bouwde SAP twee datacenters in Colorado Springs, Colorado. Bij het ontwerpen van deze locaties werkten de technici van het bedrijf samen met Ecolob om ervoor te zorgen dat er goede praktijken voor waterveiligheid werden gehanteerd. Daarom werden de 3D TRASAR™ technologie van Ecolab en een uitgebreid waterbeheerplan geïmplementeerd. Met deze oplossingen heeft Ecolab SAP geholpen met een totaalaanpak van waterveiligheid door water op de juiste wijze te behandelen en continu te testen om zo de kans op een besmetting met de legionellabacterie te minimaliseren en het gebruik van veilig water te helpen garanderen.

Door samen te werken met Ecolab beheert SAP proactief de risico's die verbonden zijn aan het water dat wereldwijd in zijn datacenters wordt gebruikt. SAP blijft koploper en laat zien dat het toonaangevend is binnen de sector als het gaat om het beheer van en de betrokkenheid bij waterveiligheid. Ecolab helpt SAP de risico's te minimaliseren en onverwachte kosten te vermijden waar de datacentersector zich mee geconfronteerd ziet.

SAP is niet alleen toonaangevend binnen de softwaresector, het is ook toonaangevend op het gebied van waterveiligheid. Door samen te werken met Ecolab kon SAP een totaalaanpak voor waterbehandeling invoeren om het risico op de legionellabacterie te minimaliseren.

Bekijk alle verhalen