Lokale eetgelegenheid wordt testkeuken voor Ecolab

waterdropicon

INZICHT

De restaurantsector verandert omdat de voorkeuren van consumenten, en vooral van millennials, zich ontwikkelen. Onafhankelijke restaurants en regionale ketens worden steeds populairder. Alleen in de VS zijn er al bijna 250.000 onafhankelijke restaurants. Grote ketens hebben speciale teams die zich richten op de toeleveringsketen, duurzaamheid en voedselveiligheid. Onafhankelijke restaurateurs moeten de dingen daarentegen vaak zelf uitzoeken. Ecolab kan daarbij helpen.

The Buttered Tin is een populaire eetgelegenheid in St. Paul, Minnesota. De eigenaresse is Alicia Hinze, afgestudeerd aan de beroemde kookschool Le Cordon Bleu en voormalig winnares van de 'Cupcake Wars'-bakwedstrijd van Food Network. Omdat ze uitbreidingsplannen heeft, heeft ze Ecolab om hulp gevraagd.

"Ik ben fan van Ecolab omdat onze samenwerking zo goed is", zegt ze.
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

Toen Hinze in 2013 The Buttered Tin opende, was een van de eerste dingen die ze nodig had een vaatwasser die paste in de beperkte ruimte die ze had. Ze nam contact op met Ecolab, 's werelds grootste leverancier van professionele leasevaatwassers.

In 2015 meldde Hinze zich aan voor het vaatwassertestprogramma van Ecolab. De bij The Buttered Tin opgedane ervaringen helpen andere restaurants om efficiënter en duurzamer te werken. "De belangrijkste reden voor het testen is ontdekken hoe we water, energie en producten kunnen besparen", gaf ze aan. "Hoeveel gebruik je, wat is de optimale temperatuur? We leren steeds bij."

Voor een klein restaurant werkt het optimaliseren van chemische producten en apparatuur ook kostenbesparend. Bij The Buttered Tin vormen reinigingsproducten en vaatwas- en desinfecterendemiddelen een grote wekelijkse uitgave. De uiterst efficiënte producten van Ecolab besparen dus niet alleen water en energie, maar ook geld.

Op de toekomstige locaties die Hinze aan het bekijken is, wil ze nog duurzamer werken en Ecolab zal haar daarin van meet af bijstaan. "Het begint met de indeling", vertelde ze. "Waar plaatsen we de Ecolab-vaatwasser en de producten? En ook de vloer zelf: Ecolab vertelt ons welke producten we moeten gebruiken en hoe we hem moeten schoonmaken. Het is heel belangrijk dat dit goed gebeurt, want je kunt producten, tijd, energie en water besparen."

Gerelateerde succesverhalen