INDIASE STAALPRODUCENT SPAART MEER WATER

waterdropicon

INZICHT

16% van de wereldbevolking woont in India, maar het land heeft slechts 4% van het water op de wereld tot zijn beschikking. India is ook een van de grootste staalproducenten, een industrie die in grote mate afhankelijk is van water. Hoewel veel van dat water wordt gerecycled, verbruikte de staalindustrie in India in 2017 circa 118 miljard gallon water.

Een van de grootste staalproducenten van India probeert hier verandering in te brengen. Na een traject van zes jaar wist het bedrijf de waterconsumptie te verlagen met 2,3 miljard gallon, dat is evenveel als één jaar drinkwater voor meer dan 7,9 miljoen mensen, meer dan de inwoners van de steden Kolkata en Pune samen.
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

De waterbesparing was het resultaat van een sterke wens van het management van het bedrijf en een samenwerking met Ecolab.

Door slim waterbeheer, digitale technologieën, zoals de 3D TRASAR™ technologie, en operationele beheerservices verleend door Ecolab kon de staalfabrikant het koelwaterverbruik optimaliseren in een waterschaars gebied. Aanslag en verontreinigingen in het koelwater maakten het lastig om de hercirculatie in het koelsysteem te verhogen zonder veel water te gebruiken. De problemen werden opgelost dankzij de realtime monitoring en controle van 3D TRASAR, dat wordt gebruikt om afwijkingen in de kwaliteit van het water te detecteren en corrigeren, wat de vraag naar schoon water verlaagt. Deze inspanningen leverden ook kostenbesparingen en een verlaagd energieverbruik op.

En dit is nog maar het begin. Naar verwachting zullen de digitale technologieën van Ecolab tot een nog grotere besparing van schoon water leiden door de waterkwaliteit in de andere cruciale processen van de fabriek te monitoren en controleren. Bovendien werd het waterverbruik toegevoegd aan een online dashboard. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de wens van het bedrijf om beter onderbouwde beslissingen te nemen en het doel te behalen om geen enkele vloeistoflozing te doen.
Bekijk alle verhalen