ADM helpen 2,3 miljard gallon water te besparen

waterdropicon

INZICHT

Als een van de grootste voedsel- en landbouwbedrijven ziet Archer Daniels Midland (ADM) Company zich geconfronteerd met een aantal kritieke wereldwijde uitdagingen. De wereldbevolking groeit en mensen worden rijker. Hogere inkomens leiden tot veranderende eetgewoonten en meer en meer mensen verhuizen van het platteland naar stedelijke gebieden. Als gevolg van deze trends groeit en verandert de vraag naar voedsel, water en energie.


ADM speelt een belangrijke rol in het voeden van de wereld en het ziet milieuverantwoordelijkheid als een van zijn kernwaarden. In overeenstemming met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties wil het bedrijf:

  • de intensiteit van het watergebruik tegen 2019 verlagen met 15%
  • de energie-intensiteit tegen 2020 verlagen met 15%
  • de intensiteit van de broeikasgasuitstoot tegen 2020 verlagen met 15%
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

Samen met Ecolab ontwikkelde ADM een duurzaam proces om verbeteringen op het gebied van waterbeheer door te voeren in alle vestigingen wereldwijd. Door de sterke punten van beide organisaties te benutten heeft ADM wereldwijd 212 Ecolab-projecten geïmplementeerd sinds 2012. Hierdoor is het energie- en waterverbruik afgenomen en zijn de operationele prestaties toegenomen.


Best practices die mogelijk werden gemaakt door technologie en automatisering speelden een essentiële rol bij deze positieve resultaten. Een voorbeeld is de implementatie van 160 3D TRASAR™ Cooling Water Technology-eenheden wereldwijd. 3D TRASAR biedt realtime monitoring en bediening van koelsystemen gericht op het optimaliseren van het waterverbruik. De technologie helpt ADM het waterverbruik te verlagen en in de fabrieken water te hergebruiken en recyclen. Ook kan er grijswater (gerecycled water) gebruikt worden voor de processen, wat het waterherstellingsvermogen op lokaal niveau verhoogt.


Als gevolg van de samenwerking met Ecolab kan ADM efficiënter werken en tegelijktijd zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Dit heeft de operationele kosten aanzienlijk verlaagd en het heeft het bedrijf geholpen zijn duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Archer Daniels Midland (ADM) speelt een belangrijke rol in het voeden van de wereld en het bedrijf beschouwt milieuverantwoordelijkheid als een van zijn kernwaarden. Door samen te werken met Ecolab wist ADM de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd op natuurlijke hulpbronnen als water en energie te besparen.
Bekijk alle verhalen
ADM case study eROI bar

Oplossingen