Op weg naar meer waterbesparing met slimme technologie

Ford Logo

Inzicht

Op het gebied van waterbeheer heeft Ford Motor Company een voorsprong genomen. Het bedrijf heeft het waterverbruik sinds 2000 met meer dan 10 miljard gallon verminderd en streeft naar een extra reductie van 30 procent per voertuig tussen 2015 en 2020. De ambitie voor de lange termijn: voorkomen dat er maar een druppel drinkwater in productieprocessen wordt gebruikt.

Om in de assemblagefabriek in Chicago de efficiëntie te verhogen en de waterconsumptie te verminderen, werkte Ford samen met Nalco Water.

Ford Motor Company heeft het waterverbruik sinds 2000 met meer dan 10 miljard gallon verminderd en streeft naar een extra reductie van 30 procent per voertuig tussen 2015 en 2020.

ecolabservicetruckicon

Innovatie

Het partnerschap richtte zich op twee gebieden die sterk afhankelijk zijn van water:

  • Koeltorens. Deze verbruiken grote hoeveelheden water en hebben te maken met operationele problemen zoals kalkaanslag, corrosie, vervuiling en biologische groei, die allemaal een invloed hebben op watergebruik, prestaties en kosten.
  • Voorbehandelingsbaden. Hierin wordt metaal behandeld voordat het wordt gelakt - een proces dat ook veel water verbruikt.  Om de efficiëntie te verbeteren, wilde Ford de wateroverloop bij het hervullen van de baden continu in de gaten houden.

Nalco Water heeft met twee projecten de fabriek geholpen om efficiënter met water om te gaan:

  • 3D TRASAR™ Technology, er werd een digitale 'connected chemistries' oplossing geïnstalleerd om de koeltorenprestaties te verbeteren en het waterverbruik te verlagen. Het systeem wordt continu gemonitord door het Ecolab Global Intelligence Center, dat realtime oplossingen biedt voor problemen, zodat aanzienlijke hoeveelheden waterverlies worden voorkomen.
  • Realtime zichtbaarheid van de waterstroomgegevens plus onmiddellijke waarschuwingen voor stromingsgerelateerde problemen dragen bij aan waterbesparingen en procesefficiëntie in voorbehandelingsbaden voor de autosector. Vroeger kon het identificeren en oplossen van problemen dagen of zelfs maanden in beslag nemen.

Ook strategieën voor circulair watergebruik (hergebruik en recycling van water) spelen een belangrijke rol in de toekomstige waterbeheerstrategie van de fabriek. Nalco Water werkt samen met Ford aan de implementatie van technologie die het watergebruik aanzienlijk zou kunnen reduceren door fosfaatspoelwater te recyclen. De fabriek ontwikkelt processen om een deel van het voorbehandelingsproceswater te kunnen hergebruiken, waardoor de vraag naar leidingwater sterk zal afnemen.

eROI Icon

Jaarlijkse besparing

WATER

Gebruik van zoet water verminderd met

23 miljoen

gallon in vier maanden - staat gelijk aan de jaarlijkse drinkwaterbehoefte van meer dan

79.000 mensen

 

Mogelijkheid voor een extra besparing van

55 miljoen

gallon per jaar door het recyclen van fosfaathoudend spoelwater

KOSTEN

Besparing door verminderd watergebruik - staat gelijk aan meer dan

$ 186.000

per jaar

 

Mogelijkheid voor een extra besparing van

$ 481.000

door het recyclen van fosfaathoudend spoelwater

Totale kostenbesparing

$ 186

duizend

per jaar

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.