Water images for internal and external use

Fabriek van Ecolab in Pune, India
Certificering als toonaangevend in watermilieubeheer

Gepubliceerd in december 2024

Inzichten

Als wereldleider op het gebied van wateroplossingen en -diensten blijft Ecolab zich inzetten voor een toekomst met meer waterzekerheid door slim waterbeheer, -behoud en -milieubeheer. We streven ernaar om tegen 2030 een netto positieve waterimpact te bereiken door:

  • Verminderen, recyclen en aanvullen van water op operationele locaties. We streven ernaar om de waterimpact van ons bedrijf met 40% per productie-eenheid te verminderen ten opzichte van basisjaar 2018.
  • Het beschermen van lokale stroomgebieden door te werken aan het herstel van meer dan 50% van ons absolute wateronttrekkingsvolume op plaatsen met een hoog risico.
  • Resultaten behalen via de Alliance for Water Stewardship (AWS)-norm door AWS-certificering te behalen voor productielocaties van Ecolab in stroomgebieden met een hoog risico.

De productiefaciliteit van Ecolab in Pune, India, levert een belangrijke bijdrage aan deze doelstellingen. De faciliteit van Ecolab in Pune maakt voornamelijk gebruik van water dat afkomstig is van een waterleverancier, Poonam Water, die water onttrekt aan de rivier de Mula en een bron die uitloopt in de Maharashtra-waterlaag. Afvalwater van proceswater wordt ter plaatse gezuiverd, gerecycled en hergebruikt voor tuinieren en doorspoelen. Huishoudelijk afvalwater wordt naar filtratieputten ter plaatse geleid, waarbij het water door filterlagen kan stromen en vervolgens in de bodem sijpelt.

De vestiging in Pune werd aangemerkt als voorrangslocatie voor het behalen van AWS-certificering, het verbeteren van de slimme waterbeheeraanpak van de locatie en het implementeren van innovatieve technologieën om de waterdoelstellingen van de onderneming te bevorderen.

Maatregelen

Om bij te dragen aan de bedrijfswaterdoelstellingen van Ecolab, streeft het lokale team ernaar om het jaarlijkse waterverbruik per ton product met 40% te verminderen van 2018 naar 2030.

De volgende projecten dragen bij aan het verbeteren van de waterbalans van de faciliteit en zijn geïmplementeerd om het totale waterverbruik te verminderen:

  • Er zijn optimalisaties doorgevoerd in het systeem voor gedemineraliseerd water om het chemicaliën- en waterverbruik bij de regeneratie te verminderen.
  • Er werd een systeem voor het opvangen van regenwater geïnstalleerd om de wateronttrekking te verminderen.
  • Het afvalwater wordt hergebruikt voor landschapsarchitectuur, toiletspoeling en schrobmachines.

Resultaten

De verbeteringen die in Pune zijn doorgevoerd, hebben bijgedragen aan een verbetering van de werkzaamheden aldaar en aan het bevorderen van de duurzaamheidsdoelstellingen van Ecolab.

Uitgelichte oplossingen

AWS Certification Plant Imagery


Om de algehele gezondheid van lokale stroomgebieden te verbeteren en als onderdeel van Ecolab's toewerken naar een positieve impact in 2030, hebben we prioriteit gegeven aan AWS-certificering in hoog-risicostroomgebieden waarin we actief zijn.

Water Governance Icon

Aansturen op
goed water

Sustainable Water Icon

Duurzame waterbalans

Quality Water Icon

Waterkwaliteit
in goede staat

Water Related Areas Icon

Belangrijke watergerelateerde gebieden

Safe Water Icon

Water, rioolwaterzuivering en hygiëne (WASH)

Het traject van watermilieubeheer

Ecolab streeft naar duurzaam watergebruik in de eigen faciliteiten en samenwerking met andere bedrijven op lokaal niveau. In lijn met de toewijding van Ecolab aan een holistische benadering van waterbeheer in al haar productiefaciliteiten, streeft het bedrijf naar Core Certification for Alliance for Water Stewardship (AWS) versie 2.0 International Water Standard in haar productielocatie in Pune, India.

Om de gedeelde wateruitdagingen in de Maharashtra-waterlaag en het rivierbekken van de Mula te bepalen, werd een uitgebreide risicobeoordeling uitgevoerd met behulp van inzichten uit Ecolabs Smart Water Navigator en de World Resources Institute (WRI) Aqueduct Atlas. ​​​​​​​De implementatie van projecten ter vermindering van waterverbruik krijgt prioriteit op basis van de waarschijnlijkheid van risico's en de impact op belanghebbenden op locatieniveau en in de gemeenschap.

Met de aanpak van watermilieubeheer beoogt Ecolab een positieve impact te realiseren binnen de activiteiten en bij de wateruitdagingen in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Voor de lokale belanghebbenden van de fabriek in Pune is de grootste uitdaging op het gebied van water de waterkwaliteit. Die kan worden aangetast door verontreiniging afkomstig van riool- en industrieel afval, landbouwafval, stedelijk afvalwater, ontoereikende infrastructuur voor waterzuivering en seizoensgebonden schommelingen.

Om deze uitdaging effectief aan te pakken, wordt met een krachtige aanpak van watermilieubeheer gestreefd naar voortdurende verbetering van de duurzame waterbalans van de fabriek en de waterkwaliteit. Onze holistische benadering omvat een focus op belangrijke watergerelateerde gebieden en watersanitatie en -hygiëne (WASH), en onze voortdurende vooruitgang op deze cruciale gebieden hangt af van ons sterke waterbeheer.

De voortgang kwantificeren die is geboekt ten opzichte van de vijf AWS-resultaten gebeurt met behulp van de Ecolab Smart Water Navigator en daarmee wordt de fabriek in Pune beschouwd als Water-Smart op de Water Maturity Curve. De Water Maturity Curve illustreert de gekwantificeerde status van de waterstrategie en het waterbeheerplan van een locatie. De plaats van een faciliteit op de curve wordt bepaald door een aantal criteria, waaronder bestuur en strategie, het stellen van doelen, waterbeheerpraktijken en watermilieubeheer. De criteria omvatten principes die consistent zijn met de vijf uitkomsten van het AWS-raamwerk, benadrukkend dat sterk waterbeheer zowel voortdurende verbetering als samenwerking binnen en buiten de fabrieksactiviteiten vereist.
Lees meer over de Smart Water Navigator van EcolabLees meer over de watermilieubeheeraanpak van Ecolab
Sustainable Water Icon

Duurzame waterbalans

Netto positief water

Een duurzame waterbalans en een slimme aanpak van waterbeheer binnen onze eigen activiteiten zijn een essentieel component in het realiseren van een ondernemingsbrede netto positieve waterimpact. In lijn met de doelstellingen van de onderneming streeft het lokale team ernaar om het jaarlijkse waterverbruik per ton product van de locatie met 40% te verminderen, van 2018 naar 2030. Het team van fabriek van Ecolab in Pune heeft de faciliteit beoordeeld op mogelijkheden om het waterverbruik in alle activiteiten te verminderen en zo de doelstellingen van Ecolab te behalen om 2030 positieve impact te creëren. De implementatie van projecten ter vermindering van waterverbruik krijgt prioriteit op basis van de waarschijnlijkheid van risico's en de impact op belanghebbenden op locatienieveau en in de gemeenschap.

Quality Water Icon

Waterkwaliteit

Aanpak van waterkwaliteit

Om een ​​goede waterkwaliteit te behouden, wordt het binnenkomende water in Pune dagelijks getest om de pH-waarde en geleidbaarheid te beoordelen. Maandelijks wordt er een externe laboratoriumanalyse van het afvalwater uitgevoerd. Voor drinkwater wordt jaarlijks een externe analyse uitgevoerd.

Voordat regenwater wordt afgevoerd en afvalwater wordt geloosd, moeten faciliteiten het afvalwater visueel inspecteren en testen om te bevestigen dat het voldoet aan de lokale milieueisen, vergunningslimieten of bedrijfsnormen. Als er geen lokale milieueisen of vergunningslimieten zijn, moeten de bedrijfsnormen voor de lozing van regenwater in een aangrenzende waterweg of van afvalwater in het gemeentelijk rioolstelsel worden nageleefd. Bij lekkages of watergerelateerde problemen beschikt de locatie over een robuust incidentenplan, met onder meer een analyse van de hoofdoorzaak van het oorspronkelijke incident, documentatie in een intern rapportageplatform en communicatie over risicobeperkingsstrategieën. Informatie over watergerelateerde naleving op locatie is op verzoek verkrijgbaar.

Water Governance Icon

Waterbeheer

Aanpak waterbeheer

Op fabrieksniveau is de leider van het betrouwbaarheidsteam verantwoordelijk voor het naleven van de afvalwatervoorschriften en de fabrieksmanager is aansprakelijk. De bedrijfsmilieuverantwoordelijke is beschikbaar voor advies over regelgevingsupdates en naleving van afvalwaterrichtlijnen. Daarnaast is de leider van het betrouwbaarheidsteam verantwoordelijk voor de eisen op het gebied van waterbewaking en alle toepasselijke externe regelgeving conform het interne milieubeleid van Ecolab voor de wereldwijde toeleveringsketen. De bedrijfsmilieuverantwoordelijke is beschikbaar voor advies over regelgevingsupdates en naleving van afvalwaterrichtlijnen. Informatie over naleving van de waterregelgeving op locatie is op aanvraag beschikbaar, waaronder de noodzakelijke corrigerende maatregelen die door de locatie zijn genomen om toekomstige problemen te voorkomen.

Het duurzaamheidsteam van het bedrijf wordt aangestuurd en geadviseerd door het Sustainability Executive Advisory Team (SEAT), dat bestaat uit de meest ervaren bedrijfs- en divisieleiders van het bedrijf. Bovendien zijn de standpunten van Ecolab in duurzaamheid, watermilieubeheer en -veiligheid en gezondheid en milieu (SHE) geopenbaard en daarmee bindend en richtinggevend bij watergerelateerde problemen en naleving. Het duurzaamheidsstandpunt van Ecolab formaliseert de wereldwijde inzet van Ecolab voor duurzaamheid binnen het bedrijf en de impact ervan op klanten. De positie wat betreft watermileubeheer van Ecolab versterkt Ecolabs wereldwijde toewijding aan verantwoord watermilieubeheer door vaststelling van kansen voor het bedrijf en diens klanten om waterbronnen op een manier te gebruiken die gunstig is voor het bedrijf, de gemeenschap en de natuur. Het SHE-standpunt van Ecolab geeft aan hoe het bedrijf bij alle wereldwijde activiteiten streeft naar uitmuntendheid in praktijken en prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Water Related Areas Icon

Belangrijke watergerelateerde gebieden

Safe Water Icon

Water, sanitatie en hygiëne (WASH)


Collectieve actie

Naast de interne operationele verbeteringen gaan ook de externe activiteiten voor watermilieubeheer van de fabriek van Ecolab in Pune nog steeds door. De grootste uitdaging voor de fabriek en relevante lokale belanghebbenden op het gebied van water is de waterkwaliteit. Deze wordt namelijk aanzienlijk aangetast door verontreiniging door rioolwater en industrieel afval, landbouwafvalwater en stedelijk afvalwater, ontoereikende infrastructuur voor waterzuivering en seizoensgebonden schommelingen. Om deze uitdaging aan te pakken, werkt Ecolab samen met andere watergebruikers in het stroomgebied.

In 2024 werkte Ecolab samen met SayTrees Environmental Trust en CLEAN International aan het implementeren van een ​​project voor het revitaliseren van meren in het Krishna-bekken in Pune, India. De doelstellingen van het project zijn het vergroten van de waterveiligheid voor lokale gemeenschappen, wateropslag en grondwaterinfiltratie door de revitalisatie van de meren Kodit Khurd en Raut Khori nabij Pune. Dit is onderdeel van een regionale inspanning om de waterveiligheid te verbeteren, meren te herstellen en grondwater aan te vullen. Het project omvat het versterken van de kwaliteit van de meren zelf en tevens een gemeenschapsproject waarbij Ecolab-medewerkers en leden van de gemeenschap bomen en planten rond de meren hebben geplant.

Naast de lokale inspanningen voor watermilieubeheer versterkt het wereldwijde donatieprogramma van Ecolab, Solutions for Life, de missie van het bedrijf om zoet water te behouden en te beschermen via samenwerking en aanvullende projecten met TNC en de Project WET Foundation.


Deze casestudie is gemaakt om te voldoen aan de AWS-indicatoren 5.1.1, 5.2.1, 5.3.1. 5.4.1, 5.4.2, 5.5.1, 5.5.2 en 5.5.3. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sustainability@ecolab.com.


Gerelateerde succesverhalen

Samenwerken met klanten aan een oplossing voor hun grootste uitdagingen.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden