Nestle hero

Circulaire oplossing helpt Nestlé water en energie te besparen in Brazilië

waterdropicon

Inzicht

Als 's werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijf zet Nestlé zich in voor het behoud van hulpbronnen voor toekomstige generaties:

  • Minder waterverbruik in alle activiteiten
  • Gebruik van duurzaam beheerde en hernieuwbare hulpbronnen
  • Afvalloze productie als doelstelling

Een melkfabriek van Nestlé in het zuidoosten van Brazilië daagde zijn leveranciers uit om verbeteringsprojecten te ontwikkelen die energie zouden besparen en de waterconsumptie en de CO2-uitstoot zouden verminderen. In het bijzonder zocht de fabriek naar een economisch haalbare manier om de organische condenswaterstroom (COW) uit de productie van melkpoeder te hergebruiken. Nalco Water presenteerde een plan dat werd goedgekeurd, geïmplementeerd en binnen zes maanden duurzaamheidsbesparingen opleverde.

ecolabservicetruckicon

Innovatie

Nalco Water voerde studies uit en stelde een waterkaart op om mogelijke toepassingen voor COW-waterhergebruik vast te stellen. Er volgde een werkplan, dat leidde tot de aanbeveling om het COW-water te gebruiken in koeltorens.

Voor die oplossing was een nieuwe aanpak nodig: het creëren en installeren van op maat gemaakte voorbehandelings- en warmteterugwinningssystemen in combinatie met 3D TRASAR™-bewakings- en regeltechnologie. Dit had aanzienlijke impact op de fabriek. De kosten voor water- en energieverbruik gingen omlaag en het draagt bij aan het behalen van Nestlé's ambitieuze duurzaamheidsdoelen.

Technologie
3D TRASAR-technologie voor koelwater

Bekijk ons filmpje om te zien hoe 3D TRASAR-technologie voor waterkoeling u kan helpen bij uw werkzaamheden.


Nestle eROI

Onze impact

De interactieve eROI-teller

Bekijk ook eens de eROI-klantimpactteller om de totale duurzame impact te zien die Ecolab mogelijk maakt voor klanten. De interactieve eROI-teller houdt de voordelen bij die Ecolab-technologieën klanten opleveren op het gebied van water, energie, afval en lucht.Gerelateerde succesverhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen gerelateerde verhalen gevonden