BRAZILIAANSE ENERGIECENTRALE KEERT HET TIJ VAN DE DROOGTE

waterdropicon

INZICHT

Wat doet u als uw gebouw de helft van het jaar een overvloed aan water door zware regenval heeft en de andere zes maanden te kampen heeft met droogte? U zoekt naar een manier om het aanwezige water optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat het schoon is. Zo kunt u optimale systeemprestaties bhalen en de kosten verlagen die gepaard gaan met perioden van waterschaarste.

Energias do Brasil (EDP) kreeg te maken met deze situatie in een energiecentrale in het noordoosten van Brazilië. De oplossing: Purate™-chloordioxidegeneratie op locatie.
ecolabservicetruckicon

INNOVATIE

De EDP-fabriek vertrouwt op het water uit het meer voor zijn koelsysteem. Tijdens droge perioden, wanneer het waterpeil in het meer laag is en de prijs van water stijgt, hergebruikt de fabriek water zodat ze minder uit het meer hoeven te halen. De energiecentrale wilde de hercirculerende cycli verhogen van gemiddeld zes of zeven cycli tot 10. Om dit te doen, moest de centrale hoge niveaus van mineralen en microbiologische groei in het water bewaken en onder controle houden, omdat ze beide van invloed waren op de prestaties van het koelsysteem.

De fabriek kreeg ook te maken met corrosie- en schuimproblemen en paste verschillende behandelingsopties toe om deze problemen aan te pakken. Maar de behandelingen slaagden er niet in het koelsysteem schoon te houden.

Om controle te krijgen over de waterkwaliteit in het koelsysteem van de fabriek, introduceerde Ecolab Purate Technology. Purate is effectiever in het behandelen van corrosie- en schuimproblemen dan de vorige oplossing en ook een effectiever desinfectiemiddel. Het verbeterde de microbiologische controle en verminderde het verbruik van chemicaliën. Door gebruik te maken van Purate en de mogelijkheden voor externe gegevensbewaking kon de energiecentrale de hercirculerende cycli van de koeltoren verhogen tot 10. Daarnaast konden ze voldoen aan de normen voor de kwaliteit van uitgaand water en efficiënt werken tijdens de droge maanden van het jaar. Purate zorgde ook voor een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.

Als gevolg van deze samenwerking heeft Ecolab in zowel 2017 als 2018 EDP's award voor leverancier van het jaar gewonnen.
Bekijk alle verhalen