Het honderdjarig bestaan van Ecolab en 100 jaar van op duurzaamheid gerichte activiteiten vieren we met het uitbrengen van "Clean: Lessons from Ecolab's Century of Positive Impact".

Het boek beschrijft de rijke geschiedenis van Ecolab, met name de langdurige inzet van het bedrijf om van de wereld een betere plek te maken. Het vertelt het verhaal van een bedrijf dat begon met slechts één product dat in 1923 aan één klant werd verkocht en uitgroeide tot een marktleider die helpt om duurzame resultaten te leveren aan klanten in meerdere sectoren over de hele wereld.

"Clean" book cover

“Clean” illustreert hoe duurzaamheid prioriteren niet ten koste van groei hoeft te gaan en gebruikt de nalatenschap van Ecolab als een voorbeeld van hoe duurzaamheid in feite een concurrentievoordeel kan zijn die bedrijfsgroei bevordert met tegelijkertijd een positieve impact op het milieu. Er wordt ook gekeken naar de komende 100 jaar en onderzocht hoe Ecolab de eigen ambitieuze duurzaamheidsdoelen kan behalen en andere bedrijven kan helpen hetzelfde te bereiken.

"Clean" is geschreven door Emilio Tenuta, Senior Vice President & Chief Sustainability Officer van Ecolab, en Paul C. Godfrey, Ph.D., professor bedrijfsstrategie aan de Marriott School of Management van de Brigham Young University.

Het boek biedt twee verschillende, elkaar aanvullende perspectieven - Tenuta's zicht op Ecolab van binnenuit en Godfrey's analyse als professor bedrijfskunde. Samen leveren de auteurs een inzichtelijke en praktische toolkit die organisaties kunnen implementeren bij toewerken naar hun eigen duurzaamheidsdoelen.

"Clean" wordt uitgegeven door Wiley, een multinationale uitgever, en is verkrijgbaar op Amazon en overal waar boeken worden verkocht.*


* Ecolab neemt alle bedrijfsroyalty's van de verkoop van 'Clean' in ontvangst en doneert die aan een op water gerichte gemeenschapspartner zonder winstoogmerk.

 

Een routekaart voor de moderne leidinggevende

Emilio Tenuta, Ecolab SVP en Chief Sustainability Officer, legt uit waarom "Clean" over iets omvangrijkers dan Ecolab gaat.

Over de auteurs

Emilio R Tenuta, Chief Sustainability Officer at Ecolab

Emilio R. Tenuta

Emilio is de Chief Sustainability Officer bij Ecolab, een wereldleider in oplossingen en diensten voor water, hygiëne en infectiepreventie, die mensen en de hulpbronnen die van vitaal belang zijn voor het leven helpen beschermen. In de afgelopen tien jaar heeft Tenuta het duurzaamheidstraject van Ecolab geleid en was hij actief betrokken bij het bevorderen van de wereldwijde duurzaamheids- en ESG-praktijken van klanten, met een focus op waterbeheer en klimaatactie.

Paul C. Godfrey, PhD, William and Roceil Low Professor of Business Strategy in the Marriott School of Management at Brigham Young University

Paul C. Godfrey, Ph.D.

Paul is de William and Roceil Low Professor of Business Strategy aan de Marriott School of Management van de Brigham Young University. Hij is de auteur van More Than Money en Strategic Risk Management. Hij is ook co-auteur van Ethics in Business and Strategic Management.