Ecolab gaat met Microsoft oplossingen voor duurzaamheid en slim waterbeheer demonstreren tijdens de Hannover Messe 2023

07 april 2023
people, industrial, worker

  • Voorafgaand aan het evenement heeft Ecolab heeft een nauwere samenwerking aangekondigd.
  • De twee bedrijven komen met technologieën die bedrijven helpen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen.
  • Met nieuwe digitale tools in combinatie met connected chemie, geavanceerde analyse en automatisering kunnen de water- en energiebesparing worden vergroot terwijl de industriële prestaties verbeteren en de winstgevendheid op peil blijft.

 

Ecolab vergezelt Microsoft tijdens de Hannover Messe 2023 Voorafgaand aan het evenement hebben de twee bedrijven een nauwere samenwerking aangekondigd die gebruikmaakt van technologieën gericht op het verbeteren van de efficiëntie in industriële toepassingen. Het doel is duurzaamheid te stimuleren middels de kracht van water - vermindering van het waterverbruik vermindert ook het energieverbruik. Hiermee kunnen industriële bedrijven hun duurzaamheidsdoelen op een winstgevende manier behalen.

Het World Resources Institute voorspelt dat de kloof tussen vraag en aanbod van water zal oplopen tot 56% tegen 2030. Bovendien zijn gebruik, opslag en distributie van water wereldwijd oorzaak van naar schatting 10% van de broeikasgassen. Slim waterbeheer kan bedrijven helpen om strategieën te ontwikkelen die water- en energieverbruik beperken terwijl bedrijfsprestaties nog steeds prioriteit krijgen. 

"Onze klimaatcrisis escaleert. Bedrijven kunnen hierop reageren door één bijzonder belangrijke hulpbron aan te pakken - water", aldus Michael Cerilli, Vice President Digital Growth bij Ecolab "De digitalisering van water en de mogelijkheid om de daarmee verkregen gegevens te analyseren, geven ons een beter beeld van industrieel waterverbruik. Wanneer je deze informatie combineert met de institutionele kennis van Ecolab en vervolgens onze digitale tools en geautomatiseerde technologieën op locatie inzet, kunnen bedrijven snel oplossingen implementeren die hen efficiënter en duurzamer maken met behoud van winstgevendheid."

 

De expertise van Ecolab

Naast het verstrekken van inzicht in de samenwerking met Microsoft wil Ecolab meerdere innovaties tonen die onlangs zijn geïntroduceerd of verbeterd.

Ecolab heeft onlangs het Water for Climate™- programma onthuld, dat totaaloplossingen biedt, waaronder auditing, advies, engineering, connected chemie en digitale oplossingen om strategieën voor beperkter gebruik, hergebruik en recyclen van water binnen ondernemingen te ondersteunen - en dat alles terwijl bedrijfsprestaties en winstgevendheid nog steeds prioriteit krijgen. Het programma richt zich op het bieden van zakelijke oplossingen waarmee bedrijven in meerdere industrieën, zoals productie, energie, voedsel en dranken en verpakking voortgang kunnen boeken in zowel hun duurzaamheids- als groeidoelstellingen.

Ecolab is ook van plan innovatieve slimme oplossingen voor waterbeheer te tonen, zoals 3D TRASAR™-technologie en digitale diensten mogelijk gemaakt door het digitale informatieplatform ECOLAB3D™. Ecolab zet digitale technologieën in, zoals connected IoT, voorschrijvende en voorspellende analyse, digital twin-technologie en augmented en mixed reality, bij connected chemie, automatisering en real-time monitoring om bruikbare inzichten te produceren die leiden tot snelle actie en resultaten. 

Het digitale ecosysteem van Ecolab is verbonden met het Global Intelligence Center van Ecolab, een mondiaal netwerk dat industriële activa en fabrieken op zes locaties wereldwijd met elkaar verbindt en heeft experts die zorgen voor realtime monitoring van waterverbruik, -kwaliteit en -prestaties. Het team maakt gebruik van het ECOLAB3D-platform, dat gegevens beoordeelt van meer dan 30.000 waterprestatiesystemen over die hele wereld die elk jaar meer dan 90 miljard datapunten opleveren. Met invoer op locatieniveau, cloudgebaseerde infrastructuur en diensten in de hele onderneming komen uit deze gegevens krachtige inzichten voort.

 

Nauwere samenwerking met Microsoft

Ecolab werkt samen met Microsoft om oplossingen te stimuleren die voortbouwen op de unieke sterke punten van beide organisaties. Samen willen zij water- en duurzaamheidsgegevens helpen harmoniseren voor gebruikers van zowel Microsoft Cloud for Sustainability als ECOLAB3D. Naast zorgen voor kostenreductie, zal de samenwerkingsoplossing gegevens over waterverbruik centraliseren en samenbrengen met andere informatie over milieu, financiën en bedrijfsvoering. Dit zal leiden tot verbeterde rapportage, want organisaties kunnen hun voortgang ten opzichte van doelstellingen beheren met Microsoft Cloud for Sustainability en ECOLAB3D. 

"De Hannover Messe is een geweldige gelegenheid om te laten zien hoe de samenwerking van Ecolab en Microsoft innovatie en duurzaamheid in de hele industriële sector stimuleert", aldus Tony Stanich, SVP, Marketing bij Nalco Water, een Ecolab-onderneming. "We kijken er erg naar uit om de wereld te laten zien hoe deze samenwerking werkelijk haar belofte gestand doet met gebruik van digitale technologieën doorbraken in duurzame bedrijfsvoering te genereren."

 

Bezoekers van de Hannover Messe

De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen van Europa. Zo'n 500 bedrijven presenteren er hun nieuwe industriële oplossingen. De beurs wordt gehouden van 17 - 21 april op de Messegelände Hannover. Naar verwachting zal de beurs meer dan 75.000 bezoekers en 2.500 exposanten trekken uit verschillende industrieën, waaronder de transport-, productie-, elektronica-, voedsel- en dranken- en chemiesector. 

Ecolab zal zijn oplossingen tonen in de stand van Microsoft, stand G06 in Hal 17 in de Digital Factory Fair. Experts van Ecolab zullen aanwezig zijn om bezoekers te ontmoeten en vragen van de pers te beantwoorden. Ga voor meer informatie over de aanwezigheid van Ecolab op de beurs naar ecolab.com/hannover-messe-2023.

 

"We kijken er erg naar uit om de wereld te laten zien hoe deze samenwerking werkelijk haar belofte gestand doet met gebruik van digitale technologieën doorbraken in duurzame bedrijfsvoering te genereren."

Tony Stanich

Senior Vice President, Marketing

Aanverwant nieuws