Enquête van Ecolab toont hoge verwachtingen voor waterbesparing

21 maart 2023
A dam

Een 'Jaar in water' geeft een overzicht van de vooruitgang van het bedrijf op Wereldwaterdag

Uit nieuwe gegevens van een wereldwijd onderzoek in opdracht van Ecolab, een wereldleider in duurzaamheid die oplossingen en diensten biedt op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, blijkt dat de consument hoge verwachtingen heeft van de rol die bedrijven spelen bij de toegang tot en het behoud van water.

Voor de enquête Water, duurzaamheid en klimaatverandering werden duizenden consumenten in acht verschillende landen bevraagd. Uit de enquête bleek het volgende:

 • 74% van de consumenten vindt dat bedrijven van waterbesparing een hoge of essentiële prioriteit moeten maken;
 • Slechts 25% van de consumenten vindt dat bedrijven de juiste maatregelen nemen om water te besparen; en
 • Meer dan 60% van de consumenten gaf aan dat zijzelf of een familielid problemen hebben gehad met de toegang tot drinkwater.

Christophe Beck, voorzitter en Chief Executive Officer van Ecolab, zei tijdens de historische VN-waterconferentie in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York: "Consumenten sturen luid en duidelijk een boodschap - als bedrijfsleiders van watermilieubeheer geen prioriteit maken, doen ze niet genoeg. Het werk dat Ecolab het afgelopen jaar heeft verricht om de levensbelangrijke hulpbronnen te helpen beschermen, laat zien dat het mogelijk is om tegelijkertijd doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsgroei te bevorderen."

Elk jaar op 22 maart brengt Wereldwaterdag problemen met water en sanitaire voorzieningen onder de aandacht. Het thema voor 2023 is "Versnelling van de verandering" en wil sneller groeien naar duurzame ontwikkelingsdoelstelling 6 van de VN. Ter gelegenheid hiervan benadrukte Ecolab de leidende rol van het bedrijf in een jaar van verandering en vooruitgang.

Hoogtepunten van het Jaar in water van het bedrijf zijn:

 • Ecolab heeft zijn klanten geholpen om meer dan 215 miljard liter water te besparen in 2022, gelijk aan de drinkwaterbehoefte van meer dan 730 miljoen mensen. Tegen 2030 wil Ecolab klanten helpen jaarlijks 300 miljard liter water te besparen, gelijk aan de jaarlijkse drinkwaterbehoefte van 1 miljard mensen.
 • Ecolab heeft zich aangesloten bij DuPont, Gap, Inc., Reckitt, Starbucks en de U.S. International Development Finance Corporation om bijna $ 140 miljoen te investeren in WaterEquity's Global Access Fund IV. Daarmee krijgen tot wel 5 miljoen mensen in gebieden met waterschaarste betere toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne.
 • Ecolab heeft het programma Ecolab Water for Climate gelanceerd, waarmee bedrijven beter kunnen reageren op de toenemende gevolgen van de energiecrisis, klimaatverandering en waterschaarste. Het programma is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken door holistische oplossingen aan te bieden, waaronder controle, advies, techniek, geavanceerde chemische toepassingen en digitale technologieën. Die oplossingen ondersteunen strategieën voor vermindering, hergebruik en recyclage van water in een onderneming.
 • Ecolab werkt samen met Siemens om Climate Intelligence powered by ECOLAB3D™ te lanceren, een oplossing waarmee klanten virtueel verschillende scenario's voor hun water- en energiesystemen kunnen uitwerken en zo mogelijkheden kunnen vinden om water en energie te besparen en tegelijkertijd hun broeikasgasuitstoot kunnen verlagen.
 • Ecolab onthulde het Ecolab Global Intelligence Center, een internationaal netwerk van gegevensfaciliteiten op afstand die gespecialiseerd zijn in het analyseren van gegevens van verbonden chemie en technologieën, waaronder oplossingen die gebruikmaken van ECOLAB3D zoals Water Flow Intelligence, Water Quality Intelligence en OMNI™.
 • Ecolab vierde nieuwe certificeringen van de Alliance for Water Stewardship (AWS) bij productiefaciliteiten van Ecolab in China, Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten, waarmee het totale aantal AWS-gecertificeerde faciliteiten van Ecolab op acht komt. Deze certificeringen erkennen programma's die de efficiëntie van activiteiten verbeteren, afvalwater verminderen en waterrisico's beperken om de lokale gemeenschappen een meer waterbestendige toekomst te bieden.
 • Ecolab was medevoorzitter van het CEO watermandaat van de VN en bood steun als een van de zeven medeoprichters van de Water Resilience Coalition om van de langetermijncrisis van wereldwijde waterstress een prioriteit te maken.
 • Ecolab kreeg publieke erkenning voor leiderschap op het gebied van duurzaamheid, klimaat en water, onder andere als een van de 100 duurzaamste ondernemingen ter wereld van Corporate Knights, in de Sustainability™-indexen van CDP en Dow Jones en met de nettonulbeoordeling van As You Sow.
 • Ecolab blijft de Smart Water Navigator gratis aanbieden aan bedrijven die de waarde van water in hun activiteiten willen begrijpen en actie willen ondernemen om de waterdoelstellingen van het bedrijf te bereiken.

Verandering versnellen door de kracht van water is de kern van Ecolabs doelstelling om de gezondheid van mensen, planeet en bedrijven over de hele wereld te verbeteren. Het bedrijf deelt zijn expertise rond slim watergebruik met klanten om hen te helpen water in hun activiteiten te verminderen, hergebruiken en recycleren. De oplossingen van Ecolab zorgen er niet alleen voor dat water doeltreffender gebruikt wordt, maar helpen klanten ook efficiënter met energie om te gaan, afval te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen om zo een duurzamere toekomst te bevorderen.

Ga naar www.ecolab.com/expertise-and-innovation/people-planet-business-health voor meer informatie over hoe Ecolab met klanten samenwerkt om de meest complexe problemen in een veranderend landschap op te lossen.

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 14 miljard dollar, meer dan 47.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

(ECL-C)

Kyle Kapustka
612-708-4304
MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws