Ecolab kondigt Ecolab Water for Climate-programma aan om bedrijven te helpen hun doelen op gebied van water, klimaat en bedrijfsgroei te realiseren

15 november 2022
Logo for Ecolab Water for Climate Program

Volgens een nieuwe enquête uitgevoerd namens Ecolab vindt 45% van de consumenten over het geheel genomen dat bedrijven niet genoeg doen aan klimaatverandering

ST. PAUL, Minneapolis, VS --(BUSINESS WIRE)-- Om bedrijven te helpen reageren op de toenemende energiecrisis en de gevolgen van klimaatverandering en waterschaarste overal ter wereld, heeft Ecolab vandaag het Ecolab Water for Climate™-programma aangekondigd. Dit nieuwe programma helpt bedrijven te voldoen aan hun ambitieuze klimaatdoelen zonder dat de bedrijfsgroei daarbij in gedrang komt.

Door beter waterbeheer kunnen bedrijven hun energieverbruik en uitstoot van broeikasgassen verminderen. Ecolab heeft bijvoorbeeld ontdekt dat een efficiënter waterbeheer in productieprocessen het waterverbruik met tot 44%, het energieverbruik met tot 22% en de broeikasgassenuitstoot met tot 12%.1 kan terugdringen.

Ecolab Water for Climate wordt geïntroduceerd in een tijd waarin de druk op het topmanagement van bedrijven om iets te doen aan klimaatverandering nog nooit zo groot was. Uit een nieuwe, namens Ecolab uitgevoerde enquête over water, duurzaamheid en klimaatverandering onder duizenden consumenten in acht verschillende landen bleek dat:

  • Consumenten actie eisen van bedrijven: Bedrijven zijn het meest verantwoordelijk voor het veroorzaken van klimaatverandering (40% van de respondenten is het hier mee eens) en bedrijven doen niet genoeg om het probleem aan te pakken (45% van de respondenten is het hier mee eens).
  • CEO's moeten echt voortgang boeken: Slechts 44% van de consumenten denkt in het algemeen dat CEO's geven om de impact die hun onderneming heeft op klimaatverandering.
  • Klimaatverandering neemt toe: 80% van de respondenten heeft te maken gehad met klimaatverandering en ongeveer 35% van de respondenten heeft de afgelopen maand watertekorten meegemaakt.

"Bedrijven hebben de kans om een tandje bij te zetten en duurzame groei te bevorderen", aldus Christophe Beck, chairman en CEO van Ecolab. "Degenen die het goede voorbeeld geven, weten al dat het mogelijk is om duurzaamheid te prioriteren én de financiële resultaten te verbeteren. Ecolab Water for Climate stelt het watergebruik van bedrijven centraal in die strategie, waardoor bedrijven al hun doelstellingen tegelijk kunnen nastreven."

Het uitgangspunt van Ecolab Water for Climate is het aanpakken van de impact van water op energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen. Water moet worden verplaatst, verwarmd, gekoeld en behandeld voor commercieel gebruik, en dat alles vereist energie. Ecolab Water for Climate pakt deze uitdagingen aan door holistische oplossingen te bieden met auditing, advies, engineering, geavanceerde chemicaliën en digitale technologieën die de strategieën voor vermindering, hergebruik en recycling van water in de hele onderneming ondersteunen. Hierdoor kunnen bedrijven het watergebruik continu in de gaten houden en verbeteren en de impact op energieverbruik, uitstoot en de financiële resultaten kwantificeren.

Als gevestigde leider in duurzaamheid en waterbeheer helpt Ecolab de manier waarop de wereld over water denkt te veranderen. In 2020 was Ecolab een van de oprichters van de Water Resilience Coalition, een door de industrie gestuurde, door CEO's geleide coalitie van het CEO watermandaat van het Global Compact van de VN. Sinds 2017 is Ecolab lid van het World Environment Center, een onafhankelijke, wereldwijde organisatie zonder winstoogmerk en belangenbehartiging, die duurzame ontwikkeling bevordert via de bedrijfsvoering en activiteiten van de aangesloten bedrijven en in samenwerking met overheden, multilaterale organisaties, niet-gouvernementele organisaties, universiteiten en andere belanghebbenden.

"Op dit moment wordt de waterklimaatcrisis erger, niet beter, dus is het nu tijd om gezamenlijk actie te ondernemen als we iets willen doen aan de verandering", stelt Glenn Pricket, president en CEO, World Environment Center. "De particuliere sector heeft innovatieve oplossingen nodig, zoals Ecolab Water for Climate, om de meest dringende problemen op het gebied van duurzame ontwikkeling in de wereld te kunnen helpen oplossen."

Ecolab Water for Climate kan bedrijven helpen doelen op gebied van klimaat, water en bedrijfsgroei te realiseren met behulp van de kracht van water. Vanaf begin 2023 zal het Ecolab Water for Climate-programma op grote schaal beschikbaar zijn voor wereldwijde klanten, te beginnen in de segmenten voedsel en dranken, productie, datacenters, lichte industrie en zware industrie. Ga voor meer informatie naar www.ecolab.com/offerings/ecolab-water-for-climate.

OVER ECOLAB

Ecolab (NYSE:ECL) is een gewaardeerde partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in oplossingen en services op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen, onze aarde en bedrijven helpen beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 13 miljard en meer dan 47,000 medewerkers, levert Ecolab uitgebreide op wetenschap gebaseerde oplossingen, data-gedreven inzichten en service van wereldklasse om de voedselveiligheid te verbeteren, schone en veilige omgevingen te helpen behouden, water- en energiegebruik te optimaliseren en operationele efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren voor klanten in de voeding, gezondheidszorg, horeca en industriële sector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com.

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

1 De gemiddelde cumulatieve besparingen zijn gebaseerd op audits van de gehele bedrijfstak. Werkelijke resultaten zullen variëren afhankelijk van het ontwerp en de bedrijfsvoering in de afzonderlijke fabrieken.

(ECL-P)

Kyle Kapustka
Mediarelaties Ecolab
612-708-4304
MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws