Ecolab voltooit zijn eerste grote installatie met behulp van gemengde realiteit in Amerikaanse energiecentrale

28 oktober 2020

Ecolab-vertegenwoordiger Daniel Reed toont de headset voor gemengde realiteit die de op afstand geleide PURATE-installaties mogelijk heeft gemaakt.

  • Omdat door COVID-19 de toegang tot faciliteiten beperkt is, heeft Ecolab gemengde realiteit gebruikt om op een veilige manier een PURATE™-chloordioxidegenerator te installeren bij een toonaangevend midstreambedrijf.
  • Dankzij de gemengde realiteit konden de technici van Ecolab op afstand 'kijken' in de fabriek en één vertegenwoordiger ter plaatse door de installatie, het testen en de uitvoering leiden.
  • Met PURATE heeft dit midstreambedrijf op een veilige manier de kosten verlaagd, de efficiëntie verbeterd, de logistiek voor de aardgasverwerking vereenvoudigd en ondertussen ook de duurzaamheid verbeterd.

Nu er door COVID-19 minder fysieke toegang tot energiecentrales mogelijk is over de hele wereld, maakt Ecolab gebruik van nieuwe digitale oplossingen om water-, energie- en reinigingsproducten te leveren.

Ecolab heeft door middel van gemengde realiteit de installatie van PURATE-chloordioxidegeneratoren begeleid bij meerdere faciliteiten voor een van de grootste onafhankelijke bedrijven voor midstreamenergie-infrastructuur in de VS. Het is de eerste keer dat Ecolab gemengde realiteit heeft gebruikt om een chloordioxidegenerator voor een koeltoren in een energiecentrale te installeren, testen en leveren.​​​​​​​

Gemengde realiteit combineert elementen van virtuele realiteit en aangevulde realiteit om een mix te creëren van de fysieke en digitale wereld die gebruikers met headsets voor gemengde realiteit kunnen ervaren. Ecolab maakte gebruik van de technologie om drie PURATE-generatoren te installeren, die ClO2 genereren en die doeltreffender kunnen zijn dan bleekmiddel of bromideproducten om de vervuiling en microbiële problemen te beheersen die de efficiëntie van warmtewisselaars in koeltorens kunnen verminderen (EPA-reglement nr. 1706-242).

"Door de beperkingen voor reizen, sociale afstand en toegang tot de fabriek door COVID-19 was een typisch installatieproces waarbij verschillende ingenieurs ter plaatse betrokken zijn, niet mogelijk voor dit bedrijf", zegt Steve Kramarczyk, corporate accountmanager voor de Global Heavy-afdeling van Ecolab. "Toch wilde het bedrijf gebruikmaken van het aanbod van PURATE om te besparen op het vlak van kosten en logistiek, zodat we de gemengde realiteit konden gebruiken om veilig toezicht te houden op de installatie."

Met een headset voor gemengde realiteit kon één Ecolab-vertegenwoordiger ter plaatse beelden en kritische gegevens doorsturen naar een team van Ecolab-technici die op afstand werkten. Net als bij een ruimtemissie konden de ingenieurs, die samen meer dan 50 jaar ervaring hadden, de vertegenwoordiger begeleiden bij allerlei verschillende handelingen in de fabriek:

  • Inspectie en planning
  • Een installatieproces in de koeltorens waarbij de PURATE-generator met een kraan op zijn plaats werd gehesen.
  • Controle van kleppen, monitors, elektronica en controle op lekken
  • Mechanische testen en controletesten van de PURATE-generator, nat testen met water en ten slotte testen met de chloordioxideoplossing

De installaties duurden elk ongeveer 1,5 dagen en de resultaten waren vrijwel onmiddellijk zichtbaar. De PURATE ClO2-oplossing is doeltreffender dan producten van concurrenten, wat resulteert in minder transport van chemicaliën naar de fabrieken van het bedrijf. Dit betekent dat er minder tijd wordt besteed aan bevoorrading, waardoor er minder behoefte is aan logistiek en arbeidskrachten en er minder contact is met chemicaliën, wat bijdraagt aan de gezondheids- en veiligheidsdoelstellingen van de klant. Door minder chemicaliën ter plaatse te bewaren, kan het bedrijf de beschikbare fabrieksruimte optimaliseren. PURATE werkt ook in een bredere pH-balans dan bleekmiddel of bromide, wat het midstreambedrijf in de toekomst meer flexibiliteit zal bieden in zijn behandelingsmogelijkheden.

"Digitale technologieën zoals de gemengde realiteit zullen de energiesector transformeren", zegt Kramarczyk. "Niet alleen zullen bedrijven die er gebruik van maken grote installaties van apparatuur kunnen uitvoeren, ze zullen ook de risico's beter kunnen inschatten, hun activiteiten kunnen controleren en hun efficiëntie kunnen verbeteren. Ecolab heeft decennialang gewerkt aan de relaties met zijn klanten en het leren kennen van hun activiteiten. Het is deze kennis die ons in staat stelt om onze digitale oplossingen voor onze klanten op een doeltreffende manier te kunnen gebruiken."


"Ecolab heeft decennialang gewerkt aan de relaties met zijn klanten en het leren kennen van hun activiteiten. Het is deze kennis die ons in staat stelt om onze digitale oplossingen voor onze klanten op een doeltreffende manier te kunnen gebruiken."

 

Steve Kramarczyk
Corporate Account Manager, Global Heavy-afdeling van Ecolab-###-

Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en infectiepreventieoplossingen en -services. Met een jaarlijkse omzet van $ 13 miljard en meer dan 45.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, een schone en veilige omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

 

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws