Ecolab is voor het 14e opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van 's werelds meest ethische bedrijven

Eén van de slechts zeven bedrijven die sinds 2007 elk jaar erkenning van Ethisphere ontvangen

25 februari 2020
World Most Ethical Companies 2020 Logo

ST. PAUL, Minn.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc., de wereldleider in technologieën en diensten op het gebied van water, voedselveiligheid en volksgezondheid, is opnieuw uitgeroepen tot één van 's werelds meest ethische bedrijven door het Ethisphere Institute, een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen voor ethisch zakendoen. Sinds de start van de ranglijst in 2007 is Ecolab jaarlijks uitgeroepen tot een van 's werelds meest ethische bedrijven.

"We zijn vereerd om opnieuw door het Ethisphere Institute te worden uitgeroepen tot één van 's werelds meest ethische bedrijven", aldus Douglas M. Baker Jr., voorzitter en CEO van Ecolab. "Een toewijding aan ethisch gedrag is de basis voor succes op lange termijn, en we weten dat we onze reputatie in de loop der tijd hebben verdiend door de dagelijkse beslissingen die onze medewerkers nemen om het goede te doen."

Sinds 2007 heeft Ethisphere bedrijven op de ranglijst met meest ethische bedrijven ter wereld erkend vanwege hun cruciale rol om positieve veranderingen in het bedrijfsleven en samenlevingen over de hele wereld te beïnvloeden en te stimuleren, en om hun impact waar mogelijk te maximaliseren. De ranglijst met de meest ethische bedrijven ter wereld blijft een belangrijke bron voor investeerders op economisch, sociaal en milieuvlak.

"We willen iedereen bij Ecolab feliciteren voor de verwerving van deze erkenning", zei Timothy Erblich, Chief Executive Officer van Ethisphere. "Dit is een moment om de leiders te erkennen die werken aan het bevorderen van bedrijfsculturen die worden gedefinieerd door integriteit en om bedrijven uit te roepen die bijdragen aan bredere maatschappelijke vereisten en het grotere goed."

De erkenning van 'World's Most Ethical Companies' is gebaseerd op Ethisphere Institute's Ethics Quotient® (EQ)-raamwerk, dat een kwantitatieve manier biedt om prestaties op een objectieve, consistente en gestandaardiseerde manier te beoordelen. De verzamelde informatie biedt een uitgebreide steekproef van definitieve criteria van kerncompetenties, in plaats van alle aspecten van corporate governance, risico, duurzaamheid, compliance en ethiek.

Beoordelingsscores worden gegenereerd in vijf hoofdcategorieën: programma voor ethiek en compliance (een wegingsfactor van 35 procent), maatschappelijke inspanningen en verantwoordelijkheid (20 procent), ethische cultuur (20 procent), governance (15 procent) en leiderschap, innovatie en reputatie (10 procent).

Ga om Ethisphere's ranglijst van 2020 met 's werelds meest ethische bedrijven te bekijken naar: worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

Over Ecolab
Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en is wereldleider in het stimuleren van bedrijfsprestaties en het tegelijkertijd beschermen van mensen en cruciale hulpbronnen. Met een jaarlijkse omzet van $ 15 miljard en meer dan 50.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van voedselveiligheid, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheids-, energie-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

Over Ethisphere
Het Ethisphere® Institute is de wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen voor ethische bedrijfspraktijken die het bedrijfskarakter, marktplaatsvertrouwen en zakelijk succes bevorderen. Ethisphere heeft een diepgaande expertise in het meten en definiëren van ethische kernnormen met behulp van op gegevens gebaseerde inzichten die bedrijven helpen het bedrijfskarakter te verbeteren en cultuur te meten en te verbeteren. Ethisphere onderscheidt superieure prestaties via het erkenningsprogramma World's Most Ethical Companies en biedt een team van experts uit de industrie met de Business Ethics Leadership Alliance (BELA). Meer informatie over Ethisphere is te vinden op ethisphere.com.

(ECL-C)

Roman Blahoski
651-250-4385
MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws