Kant-en-klaar maaltijden en snacks

De productie van kant-en-klaar maaltijden en snacks is een complex proces waarbij zowel automatische processen en handmatige processen worden toegepast en met veel verschillende ingrediënten. Door deze complexiteit en het regelmatig moeten wisselen van apparatuur, is het risico op kruisbesmetting groot.

Het is dan ook belangrijk dat er voldoende controles worden vastgelegd en praktische procedures worden uitgevoerd zodat er geen risico’s zijn op kruisbesmetting. Bij gebrek aan dit soort maatregelen is het risico erg groot dat het geproduceerde product een ondermaatse kwaliteit heeft. Dit leidt tot recalls met de nodige financiële impact.

Ecolab heeft speciale programma’s en oplossingen voor deze markt, van audit systemen, tussentijdse desinfectie (met no-rinse approval) tot en met persoonlijke hygiëne producten. Door de toepassing van hygiëneproducten, equipment en service kan Ecolab een totaalpakket leveren zodat de maximale kwaliteit gehaald wordt. Om dit doel te bereiken levert Ecolab als partner:

  • Hygiëneprogramma's voor verschillende toepassingen die uitgebreid getest zijn en wereldwijd inzetbaar zijn
  • Een serviceprogramma dat ervoor zorgt dat hygiënestandaarden bereikt worden
  • Innovatieve concepten voor meer extra waarde en voordelen
  • Kennis over hygiëne in het gehele proces
Back to Top