Voedselverwerkende industrie

De voedingsverwerkende industrie bestaat uit een breed scala aan verschillende soorten industrieën. Van het slachtproces en de vervaardiging van halffabrikaten tot de verwerking van kant en klare maaltijden; in alle processen en in de gehele keten is hygiëne van uiterst belang om een verantwoord product te produceren.

De voedingsmiddelenmarkt is sterk lokaal georiënteerd en wordt beïnvloed door lokale smaken en specialiteiten. Productontwikkelingen zijn snel waardoor er regelmatig nieuwe producten op de markt verschijnen. De productie van deze voedingsmiddelen vraagt dan ook om een sterke mate van flexibiliteit en een sterke kwaliteitsprocedure.

Elke producent heeft de verantwoordelijkheid om producten te leveren die veilig geconsumeerd kunnen worden onder de GMP en HACCP. Ook worden de eisen van de retailers steeds hoger. Het management behoort daarop dan ook dusdanig zijn ingericht zodat elke site aan de hoge kwaliteitseisen voldoet. In deze sterk complexe markt is het dan ook noodzakelijk om met betrouwbare partners te werken.

Ecolab levert en ontwikkeld continue programma’s die er toe bijdragen dat de voedingsindustrie kan produceren conform de geldende richtlijnen die er zijn met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid. Ecolab heeft programma’s voor de gehele site, van de entree waar personeel de site betreed tot en met het gereed product. Programma’s voor personele hygiëne tot uitgebreide managementsystemen die ervoor zorgen dat de hygiëne goed opgevolgd kan worden.

Ecolab zorgt ervoor dat deze programma’s blijven voldoen aan de laatste eisen en steeds vernieuwd worden.

Back to Top