Linen for long-term care facility

COVID-19 het hoofd bieden:

Ecolab helpt instellingen voor langdurige zorg en ziekenhuizen het linnengoed [niet alleen de handen] schoon te houden!

nurse putting linen on hospital bed

Het Textile Care-team in Frankrijk helpt wasserijklanten in moeilijke tijden

Terwijl de coronaviruscrisis de economieën wereldwijd op hun kop zet en veel delen van de wereld in een lockdown zitten, is er een overdaad aan informatie over preventie. Goede handhygiëne is duidelijk van groot belang en een van de beste manieren om besmetting te voorkomen. Toch kan het schoonhouden van harde en zachte oppervlakken ook een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van een virale verspreiding.

Wetenschappelijke studies, zoals deze gepubliceerd in Journal of Hospital Infection, tonen aan dat het virus tot 9 dagen op anorganische oppervlakken blijft leven. Het CDC geeft richtlijnen voor het schoonmaken van het huis, waaronder wasgoed, maar hoe zit het met grotere professionele activiteiten van een wasserij? Ziekenhuizen, instellingen voor langdurige zorg en commerciële wasserijen moeten ervoor zorgen dat ze besmette handdoeken en beddengoed effectief reinigen en desinfecteren. Textielverzorgingsdiensten hebben een cruciale rol bij te dragen om de verspreiding een halt toe te roepen.

Ecolab is een leverancier van oplossingen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie voor ziekenhuizen en industrieën die zich momenteel inzetten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het team heeft nauw samengewerkt met commerciële wasserijklanten zoals SDEZ, die in Frankrijk instellingen voor langdurige zorg bedienen, om was- en desinfectieprogramma's te implementeren.

Nurse attending a patient in long-term-care

Nu de pandemie de gezondheid van bewoners en patiënten bedreigt, moeten de instellingen voor langdurige zorg strikt zijn om besmetting te voorkomen en zijn de hygiënepraktijken verbeterd. Er is veel vraag naar nieuwe was- en reinigingsprogramma's die hun doeltreffendheid tegen het virus hebben bewezen. Het Ecolab Textile Care-team heeft samengewerkt met wasserijklanten om programma's te implementeren die getest en gevalideerd zijn volgens de Biocidal Products Regulation (BPR), en geregistreerd zijn bij deskundige instellingen zoals het Robert Koch-instituut of de Duitse vereniging voor toegepaste hygiëne (VAH).

Volgens regiomanager Olfa Garsaa zijn er drie nauw met elkaar verbonden parameters die een doeltreffend virucidaal wasserijprogramma definiëren: de hoeveelheid wasmiddel, de temperatuur en de wastijd. "Alleen de combinatie van wasmiddel plus een geregistreerd, goedgekeurd ontsmettingsmiddel kan worden geïmplementeerd", legde Olfa uit, "met inachtneming van de dosering, de temperatuur en de contacttijd van de geregistreerde procedure."

Drie nauw met elkaar verbonden parameters definiëren een doeltreffend virucidaal wasserijprogramma: de hoeveelheid wasmiddel, de temperatuur en de wastijd.

enVision monitoring and reporting screens

Olfa heeft 13 klanten die ze regelmatig bezoekt, waaronder drie locaties die onlangs Ecolab's dringende hulp hebben gevraagd bij het implementeren van virucidale programma's om verontreinigd linnengoed te desinfecteren.

In slechts drie dagen kon het Franse team reageren en een totaal van 15 locaties bestrijken, wat zorgde voor de juiste implementatie van de virucidale wasprocessen. Het was een voorbeeld van samenwerking tussen medewerkers middenin een crisis om een ​​klant te helpen. "Mijn collega Jean-Marc kwam in actie om twee locaties van klanten te bezoeken toen ik met mijn zoon thuis moest blijven", zei Olfa. "Daarna kon ik de derde interventie voor een andere klant telefonisch afhandelen."

Medewerkers bevinden zich soms in de frontlinie, zoals toen Olfa ingreep op een andere klantlocatie: een ziekenhuis in het dertiende arrondissement van Parijs dat bevestigde gevallen van COVID-19 behandelt. Naast het implementeren van een virucidaal gecertificeerd wasprogramma waarvan bewezen is dat het effectief is in het reinigen van besmet linnengoed, is ook het naleven van strikte regels rond de temperatuur van water dat kan worden afgevoerd een extra uitdaging.

Dergelijke momenten tonen ons de echte waarde aan van controlesystemen op afstand zoals enVision, die doseringen opvolgen en aanpassingen op afstand mogelijk maken. Olfa legde uit hoe ze het programma kon gebruiken om de dosering voor een van haar klanten te wijzigen.

Of het nu gaat om een ​​persoonlijk noodbezoek ter plaatse, deskundige telefonische begeleiding, een controleprogramma op afstand of een combinatie van de drie, het Ecolab Textile Care-team in Frankrijk reageert snel en op elk telefoontje. Wasserijklanten passen hun diensten aan de nieuwe norm aan en Ecolab ondersteunt hen dagelijks om hun bedrijf draaiende te houden, wat essentieel is in de bestrijding van dit virus.

Meer over enVision


Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen evenementen gevonden

Bekijk alle verhalen