farmer with his cows

Mastitis preventie

Uierontstekingen worden veroorzaakt door verschillende pathogenen. De belangrijkste zijn Staphylococcus aureus, Streptococus agalatiae en Escherichia coli (E-coli). Mastitis heeft een zeer ongunstige uitwerking op zowel de melkproductie als de melkkwaliteit, medicatiekosten en het vroegtijdig afvoeren van vee. De kosten per mastitis geval kunnen per jaar oplopen van € 200 tot € 300.

Als wereldwijd marktleider in hygiëne is Ecolab constant bezig met het ontwikkelen van innovaties, programma’s en producten ter preventie van mastitis en het verbeteren van de uiergezondheid. Voor Ecolab is het heel duidelijk dat de behoeften van de koe hierin centraal moeten staan. Een gezonde koe betekent nu eenmaal een betere melkgift, een betere melkkwaliteit, en een beter bedrijfsresultaat!

Het voornaamste doel van een moderne veehouder is het optimaliseren van de relatie tussen diergezondheid, maximale productiecapaciteit en voedselveiligheid. Veehouders tegenwoordig worden vaak geconfronteerd met toenemende regelgevingen en beperkingen met betrekking tot voedselveiligheid en dierwelzijn welke vaak gepaard gaan met toenemende kosten, in het bijzonder op het gebied van diervoeding en medicatie.

Ecolab biedt hoogwaardige hygiëne oplossingen die op een effectieve, efficiënte en economische manier bijdragen aan diergezondheid, dierwelzijn en voedselveiligheid.

Kreupelheid preventie

Kreupelheid heeft invloed op het merendeel van melkkoeien wereldwijd en heeft een bijzonder schadelijk effect op dierwelzijn. Klauwaandoeningen maken dat de koe pijn heeft, te weinig rust, eet en drinkt, vatbaar wordt voor allerlei aandoeningen, de melkproductie daalt, ze wordt mager en moeilijk drachtig, heeft voerstoornissen en is zeker meer vatbaar voor mastitis.

Kreupelheid is een van de drie meest voorkomende redenen voor het voortijdig ruimen van melkkoeien. Behandeling is vaak duur, tijdrovend en gecompliceerd. Het verbeteren van de klauwconditie bestaat vooral uit preventieve maatregelen. Net als met mastitis is preventie zeker beter en goedkoper dan genezen, en hier is het precies waar Ecolab unieke en moderne oplossing ontwikkeld die gebruik- en milieuvriendelijk zijn.

Klauwbehandeling

Kreupelheid heeft invloed op het merendeel van melkkoeien wereldwijd en heeft een bijzonder schadelijk effect op dierwelzijn. Klauwaandoeningen maken dat de koe pijn...

Uierverzorging

Uierontstekingen worden veroorzaakt door verschillende pathogenen. De belangrijkste zijn Staphylococcus aureus, Streptococus agalatiae en Escherichia coli (E-coli).
Back to Top