Hospital staff laying down a stack of clean sheets onto a newly prepared hospital bed.

Coronavirus (COVID-19):
Bescherming begint met preventie

Strategieën voor horeca-activiteiten

De uitbraak van de COVID-19-pandemie heeft een enorme impact op de hele wereld en meer specifiek op de manier waarop mensen leven en denken. Ecolab is er om samen met u deze ongekende uitdagingen waar uw bedrijf voor gesteld staat het hoofd te bieden door cruciale en relevante informatie te delen en zo de verspreiding van infectie te voorkomen en advies te bieden over het heropenen en het zorgen voor een schone, veilige en gezonde omgeving met gebruik van de nieuwste reinigings- en desinfectieprocedures voor COVID-19.  We helpen u uw medewerkers en gasten te beschermen en het vertrouwen met hen te versterken.

Hotel Room Image
Toolkit voor het geruststellen van gasten

Nu meer dan ooit zijn consumenten op zoek naar zichtbare bevestigingen van een schone en veilige omgeving. Een garantie dat hygiëneregels worden nageleefd, is een van de beslissende factoren geworden bij het kiezen van accommodatie of een restaurant.

Bij Ecolab helpen we bedrijven gasten ervan te verzekeren dat ze veilig werken in reactie op COVID-19. Dit doen we door een bordje met de tekst 'A Clean You Can Count On'(Een mate van hygiëne waarop u kunt vertrouwen) te verstrekken dat in het eigen bedrijf kan worden gebruikt en dat aangeeft dat het bedrijf zich inzet voor de aangescherpte reinigingsprotocollen en de veiligheid van klanten.

Bekijk en download hier onze nieuwste materialen waarmee u gasten kunt geruststellen.

Procedures, richtlijnen en educatieve hulpmiddelen voor COVID-19

Naar aanleiding van de COVID-19-pandemie heeft het wereldwijde team van experts van Ecolab een bibliotheek met hulpbronnen samengesteld om uw medewerkers en gasten te helpen beschermen.
COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Wandkaarten

Download en print onze wandkaarten voor handhygiëne en desinfectie voor contact met voedsel en andere zaken.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Hygiëneplannen

Download en print onze reinigings- en desinfectieschema's ter voorkoming van COVID-19 en voor verdachte en bevestigde gevallen van COVID-19.

Digital Checklist
Online checklists voor heropening

Maak gebruik van kant-en-klare checklistsjablonen voor heropening en plaats dagelijkse COVID-19-procedures via een online tool voor taakbeheer - SmartTask. Wilt u liever een papieren versie, ga dan naar ons bronnenportal.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
BRONNENPORTAL VAN ECOLAB

Bronnen, links en aanbevolen best practices voor een doordachte benadering van de voorbereiding en reactie op het coronavirus, en het op een veilige en efficiënte manier hervatten van uw activiteiten.

BLIJF OP DE HOOGTE OVER COVID-19

De situatie rondom COVID-19 wijzigt dagelijks. Ecolab is uw vertrouwde partner die expertise en advies verstrekt over hoe u de verspreiding van COVID-19 kunt helpen bestrijden en het risico voor medewerkers en klanten kunt beperken. Vul dit formulier in als u op de hoogte wilt blijven van de meest recente informatie over COVID-19 en kies ervoor om promotionele informatie te ontvangen specifiek voor uw branche.
Housekeeper making the bed by fixing pillows and pressing sheets of in a hotel room
Reinigings- en desfinctieproducedures voor het coronavirus: het risico op infecties verlagen
Gebruik deze video om uw medewerkers te informeren over manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Goede handwassing toepassen en stimuleren
Handen wassen kan een van de belangrijkste manieren zijn om ieder soort virusuitbraak te voorkomen.
Webinar over het coronavirus:
Praktische richtlijnen om het risico op infectie te helpen verminderen en uw bedrijf te beschermen

Zie hoe experts van Ecolab een update geven over de huidige uitbraak, cruciale, relevante informatie delen en praktische richtlijnen bieden om uw werknemers en klanten te beschermen.

Kom binnenkort terug voor nieuwe webinars.

Ecolab COVID expert Ruth Petran.

Ruth Petran, Ph.D., CFS

Senior Corporate Scientist, Food Safety and Public Health

Dr. Petran voorziet interne en externe klanten van technische expertise en advies over voedselveiligheid en volksgezondheid door nieuwe trends in voedselveiligheid en nieuwe controlestrategieën vast te stellen.

V. Moet ik vaker desinfecterende of reinigingsmiddelen gebruiken of de dosering verhogen?
A.
Het gebruik van bepaalde desinfecterende middelen kan helpen bij het bestrijden van COVID-19. Alle desinfecterende en ontsmettende middelen moeten worden gebruikt zoals aangegeven op het etiket of de gebruiksaanwijzing van het product. Dit is echter een goed moment om extra aandacht te schenken aan training en naleving om ervoor te zorgen dat oppervlakken en gebieden die vaak worden aangeraakt goed worden gereinigd en dat medewerkers op het werk best practices voor het voorkomen van infecties toepassen.

V. Heeft Ecolab een product dat gebruikt kan worden tegen het coronavirus?
A. Ja, we bieden specifieke desinfecterende middelen die hebben aangetoond dat ze effectief zijn tegen virussen zoals het virus dat COVID-19 (coronavirus-ziekte) veroorzaakt als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. We bieden ook advies en training voor goede reinigingsprocedures om het risico op COVID-19 te beperken. Bent u een klant, neem dan contact op met uw accountmanager voor specifieke informatie. Bent u op dit moment geen klant, ga dan naar Ecolab.com om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

V. Hoelang overleven coronavirussen op oppervlakken?
A.
Het korte antwoord is dat we dat nog niet weten. Dit is een nieuw virus en het onderzoek ernaar begint net. Gegevens van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WGO) duiden erop dat het niet waarschijnlijk is dat de overdracht van COVID-19 plaatsvindt via een besmet oppervlak. Praktisch gezien is het risico besmet te worden via een oppervlak veel lager dan via een druppeltje dat rechtstreeks via de lucht afkomstig is van een geïnfecteerde persoon. Net als bij iedere andere uitbraaksituatie wordt een goede infectiepreventie met een desinfecterend middel voor oppervlakken en voorwerpen die vaak worden aangeraakt aanbevolen.

V. Hoe kunnen horecamedewerkers zichzelf beschermen in hun werkomgeving?
A.
Medewerkers in hotels of een andere horeca-omgeving moeten zich houden aan standaard infectiepreventietechnieken - dingen zoals vaak hun handen wassen, thuisblijven als ze ziek zijn, goedgekeurde desinfecterende middelen met een EPA-claim voor opkomende virale pathogenen gebruiken volgens de voorgeschreven procedures. 

V:  Hoe bepaalt u, aangezien testen met COVID-19 niet mogelijk is, welke soorten chemische ontsmettingsmiddelen gebruikt kunnen worden tegen COVID-19?
A:  Voor opkomende of nieuwe virussen zoals COVID-19 kunnen bedrijven geen uitbraakstam van het virus krijgen om de werking van hun desinfecterende producten te testen. Bepaalde landen hanteren hiervoor beleidsregels of algemene claims (bijv. US EPA Emerging Viral Pathogen Guidance*, EU virusclaims) door gebruik te maken van een gevoeligheidshiërarchie van virussen voor ontsmettingsmiddelen. Over het algemeen zijn deze beleidsregels gebaseerd op het vermogen van een product om een 'moeilijker te doden' virus te doden en in het geval van een uitbraak kan het wel of niet nodig zijn om vooraf goedkeuring te verkrijgen voor gebruik.  Het is belangrijk op te letten dat de juiste verdunning bij de juiste contacttijd wordt gebruikt voor de geschikte toepassing die staat vermeld op het productetiket om desinfectie tegen SARS-CoV-2 mogelijk te maken.  Bent u een klant, neem dan contact op met uw accountmanager voor specifieke informatie. Bent u op dit moment geen klant, ga dan naar Ecolab.com om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

*In de VS moet een product vooraf worden goedgekeurd door US EPA. Het moet een desinfecterend middel zijn voor ziekenhuizen en op het etiket moet de vermelding staan dat het is goedgekeurd voor opkomende virale pathogenen.

Ecolab Coronavirus expert Ed Snodgrass.

Ed Snodgrass

RD&E Program Lead, Institutional

Ed Snodgrass is een scheikundig ingenieur met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen en de efficiëntie van nieuwe producten voor de horeca, langetermijnzorg en foodservicebranche.

V. Wat moet ik doen met handdoeken, beddengoed en ander textiel?
A. Op dit moment is er geen bewijs dat ademhalingsvirussen zoals COVID-19 worden verspreid via textiel, handoeken of beddengoed. Omdat druppeltjes ziekte kunnen overbrengen, wordt een gedegen infectiepreventieprotocol voor het verschonen en reinigen van handdoeken en beddengoed aanbevolen.

Hotel- en andere horecamedewerkers moeten altijd goede persoonlijke beschermingsmiddelen dragen als ze vervuild beddengoed en handdoeken hanteren. Neem de volgende maatregelen als een gast of patiënt is besmet met COVID-19:

  • Stop handdoeken en beddengoed in een zak tijdens het reinigen van de kamer en houd het apart totdat het de wasmachine ingaat.
  • Was de handdoeken en het beddengoed minimaal met een standaard wasmiddel en droog ze volgens de standaard droogrichtlijnen.
  • Raak schone handdoeken en beddengoed zo min mogelijk aan, vouw het op en berg het op een schone, droge plek op.
  • Raak geen schone handdoeken en schoon beddengoed aan direct na het aanraken van vuile handdoeken en vuil beddengoed.

Neem contact op met uw contactpersoon bij Ecolab voor informatie over het juiste protocol en desinfecterende wasmiddelen.

V. Advies voor spa's, jacuzzi's?
A.
Mensen die besmet zijn, moeten deze ruimtes niet gebruiken. Oppervlakken die vaak worden aangeraakt moeten regelmatig worden gedesinfecteerd. Volg standaard procedures voor het onderhoud van uw zwembad, spa of jacuzzi. Op dit moment is er geen bewijs dat er via deze route overdracht plaatsvindt.