FRS Covid Page Images

Coronavirus (COVID-19):
Zorgen dat winkels schoon, veilig en hygiënisch zijn én de voedselveiligheid garanderen

De Covid-19-situatie ontwikkelt zich wereldwijd dagelijks. Voedingsretail is een cruciale sector en in de meeste gevallen blijven de winkels open om hun gemeenschappen van producten te voorzien.

Op deze pagina vindt u informatiebronnen gebaseerd op de richtlijnen van het CDC en de WGO en op de expertise van Ecolab om u te steunen bij het beschermen van uw medewerkers en klanten.

FRS Covid page image
MARKETGUARD™ 365:
Uw digitale HACCP-oplossing

Tijdens een wereldwijde pandemie waardoor consumenten zich ernstig zorgen maken over gezondheids- en voedselveiligheidsrisico's in winkels hebben voedingswinkels een effectieve bescherming nodig die processen niet complexer maakt.

MARKETGUARD™ 365 biedt digitaal checklistbeheer en analyses om veilig voedsel en gezonde omgevingen te garanderen. Neem contact met ons op voor gratis toegang tot onze digitale COVID-19-checklist.


Middelen om uw medewerkers en klanten te beschermen

COVID-19 Ecolab EU Resources
Procedures voor infectiepreventie en ken de feiten

Wat kunt u doen om de veiligheid van uw medewerkers en klanten optimaal te waarborgen? Ken de feiten en vind hier best practices en trainingsmateriaal.

Keep your hands ready for business with Ecolab Manodes GP
Handen wassen en desinfecteren is cruciaal in het beperken van de verspreiding van COVID-19
Manodes GP is niet alleen een krachtig bacteriëndodend middel, het is ook kostenefficiënt en vermindert de hoeveelheid afval.
Ecolab Spray Product
OPLEVEN EN HERSTELLEN

Hoewel infectiepreventie op dit moment de hoogste prioriteit heeft, is het niet te vroeg om na te denken over wat er daarna moet gebeuren. Lees meer over hulpmiddelen die uw herstel steunen.

FRS Covid page image
Hoe bestrijdt Ecolab Covid-19?

Wat zal de impact van Covid-19 zijn op bedrijfstakken wereldwijd? Welke maatregelen neemt Ecolab om ervoor te zorgen dat het gemeenschappen en klanten de beste service biedt en ze helpt voor te bereiden op herstel?

Ecolab | Handwashing for COVID-19
Het gebruik van de juiste oplossingen is cruciaal in de proactieve bescherming van de volksgezondheid

Ecolab biedt verschillende programma's die effectief zijn in het beperken van de verspreiding van het coronavirus en andere pathogenen.

Neem contact op met een Ecolab-vertegenwoordiger om te bepalen wat de juiste oplossingen zijn voor uw behoeften.

BLIJF OP DE HOOGTE OVER COVID-19 

De situatie rondom COVID-19 verandert dagelijks terwijl winkeliers consumenten blijven voorzien van essentiële goederen. Ecolab is uw vertrouwde partner voor advies en expertise over hoe u de verspreiding van het virus kunt helpen bestrijden en het risico voor winkelaars en medewerkers kunt beperken. Vul dit formulier in om op de hoogte te blijven van infectiepreventie en informatie over de weg naar herstel en u aan te melden om promotionele informatie te ontvangen specifiek voor de voedselretailsector.

FRS Covid page image

_

Coronavirus: de risico's op infectie begrijpen
Gebruik deze video om uw medewerkers te informeren over manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Een goede handhygiëne toepassen en stimuleren

Een goede handhygiëne is essentieel als men de verspreiding van bacteriële en virale infecties een halt wil toeroepen. Vaak de handen wassen en de juiste protocollen hanteren is iets wat we allemaal kunnen doen om de volksgezondheid te beschermen.

Q&A MET EXPERTS VAN ECOLAB

Experts op het gebied van volksgezondheid en infectiepreventie van Ecolab geven advies aan klanten die te maken hebben met de uitdagingen die COVID-19 biedt in hun bedrijf.

Dr. Bernhard Meyer | Senior Scientist, Ecolab RD&E EMEA

Dr. Bernhard Meyer, Senior Scientist, Ecolab RD&E EMEA

Dr. Bernhard Meyer studeerde biologie en heeft een PhD in microbiologie. Hij heeft meer dan 30 jaar professionele ervaring in hygiëne en microbiologie en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van chemische desinfectiemiddelen. Zijn onderzoekswerk is gepubliceerd in meer dan 35 voornamelijk door vakgenoten getoetste publicaties en hij is lid van de commissie voor effectiviteitstesten voor desinfectiemiddelen van het Duitse Verbond voor Toegepaste Hygiëne (VAH 4+4 Gruppe) en van CEN TC216 WG1 en WG5.

V. Hoeveel keer per dag moet ik de oppervlakken in de winkel desinfecteren?
A. Oppervlakken die vaak worden aangeraakt door verschillende mensen (deurkrukken enz.) moeten dagelijks verschillende keren per dag worden gedesinfecteerd om het risico op de overdracht van pathogenen te beperken.  Dit is echter geen vervanging voor een juiste handhygiëne van medewerkers en klanten.

V. Is het efficiënt om niet-virucide producten op oppervlakken te gebruiken?
A.
Om besmetting door het coronavirus tegen te gaan, moeten desinfectieproducten volgens geaccepteerde normen hebben bewezen dat ze effectief zijn tegen omhulde virussen. De betreffende informatie wordt gegeven op het productetiket en in de gebruiksaanwijzing.

V. Hoe kies ik een product dat SARS-CoV-2, het virus dat Covid-19 veroorzaakt, doodt?
A. 
Onder de Europese verordening inzake biocideproducten kan de testnorm EN 14476 tegen het Vaccinia-virus worden gebruikt om de werkzaamheid tegen omhulde virussen in het algemeen aan te tonen. Aangezien SARS-CoV-2 een omhuld virus is, valt dit ook onder de test. Aanbevelingen van de WHO of de Europese CDC over het gebruik van specifieke concentraties chemische stoffen zoals alcohol, actief chloor, waterstofperoxide of benzalkoniumchloride kunnen ook worden gebruikt als criteria voor het kiezen van producten, afhankelijk van de regelgevingssituatie in specifieke landen.

V. Kunnen voedselverpakkingen of voedselproducten bijdragen aan de verspreiding van het virus?
A.
Alleen oppervlakken die zijn aangeraakt door verschillende mensen of besmet zijn door lichamelijke afscheidingen (hoest- of niesdeeltjes) kunnen het virus verspreiden. Het aanraken van goederen zonder ze te kopen moet worden ontmoedigd.

Het volgen van de juiste procedures voor persoonlijke hygiëne en voedselveiligheid is cruciaal als men de veiligheid wil garanderen van voedsel dat wordt bereid.

V. Wat gebeurt er als wordt vastgesteld dat een supermarktmedewerker COVID-19 heeft?
A.
De zorgautoriteiten zullen richtlijnen geven voor eventuele verdere maatregelen. Deze kunnen licht afwijken afhankelijk van de situatie van de epidemie in verschillende landen.

V. Moet ik voedselproducten terugroepen die werden geproduceerd in de vestiging gedurende de periode dat de medewerker het virus mogelijk heeft verspreid op het werk?
A.
Medewerkers die ziek zijn, moeten thuis blijven ongeacht of is vastgesteld of ze wel of geen COVID-19 hebben. Bedrijven zijn ook verplicht om risico's te controleren die gerelateerd kunnen zijn aan medewerkers die ziek zijn, ongeacht het type virus of bacterie. Ze zijn bijvoorbeeld verplicht ervoor te zorgen dat het bedrijf en contactoppervlakken voor voedsel schoon en hygiënisch zijn, en de juiste handhygiëne en hygiënisch gedrag onder medewerkers te stimuleren. Het CDC verwacht niet dat voedselproducten moeten worden teruggeroepen of van de markt moeten worden gehaald door COVID-19. Er is op dit moment geen bewijs voor het overdragen van COVID-19 via voedsel of voedselverpakkingen.