1. Home
 2. Onze oplossingen
 3. Ons aanbod
 4. Informatie over COVID-19 voor commerciële wasserijen
LaundryCleanSide_View_Image_EN_EU.jpg

Coronavirus (COVID-19): reactie en best practices van Textile Care​

Schoon textiel is een cruciaal onderdeel in de bescherming van klanten en individuen tegen infectie.

De Textile Care-afdeling van Ecolab biedt advies en training om organisaties en commerciële wasserijen te helpen de juiste processen en procedures te volgen om linnengoed te desinfecteren. Bovendien houden onze desinfecterende oplossingen oppervlakken en faciliteiten schoon, zodat het beddengoed schoon blijft vanaf het wassen tot het eindgebruik. Ons deskundige team blijft op de hoogte van de laatste updates en kan uw organisatie helpen nieuwe processen over te nemen en te voldoen aan lokale voorschriften en richtlijnen.

Break the Chain of Infection
Presentation: Breaking the Chain of Infection

Break the chain of infection with prevention measures for commercial laundry.

Image to be used as a reference for the Protext 360 Brochure
Programa
PROTEX 360°
Conheça uma combinação de soluções que vai ajudar sua lavanderia a obter uma proteção 360.


Oplossingen en programma's

ProtexPlusInnerCircle_Image_NA.jpg
ProTEX PLUS

Help protect Healthcare and Food Processing customer operations with clean and safe laundry.

HospitalBathroomFaucetWipe_Images.tif
Hard Surface Disinfectants

Reduce the risk of cross contamination after the laundry wash process with Ecolab's hard surface disinfectants. Frequently clean, rinse and disinfect all hard surfaces (conveyors, folders, ironers, tables, carts, shelves, exterior of machines, interior of trucks) in your plant.


Oplossingen en programma's

PROTEX360° Laundry Protection Program

Ons Laundry Protection Program biedt geïntegreerde oplossingen om de wasserijactiviteiten veilig en efficiënt uit te kunnen voeren en heropenen na de COVID-19-pandemie en daarna. Het PROTEX360° Laundry Protection Program helpt commerciële wasserijen essentiële hygiënefactoren te monitoren, niet alleen tijdens het wasproces maar ook daaromheen en daarna.

Nurse with towels
PERFORMANCE 60

Het PERformance® 60-concept bestaat uit de combinatie van de emulsietechnologie van Ecolab en het blekende en desinfecterende product Ozonit Performance. De combinatie van deze 2 vermindert de totale kosten van het wasproces, bereikt uitstekende wasresultaten bij 60°C en levert perfect gedesinfecteerd textiel.

Turbocleansafe
TURBO CLEAN & SAFE

Het Turbo Clean & Safe-programma garandeert een maximale hygiëne voor delicate stoffen, zoals kleding van patiënten in zorginstellingen en verpleeghuizen.

OurPeople_20131218_Ecolab_961_Image_EN_EU.tif
PERFORMANCE 40

PERformance® 40 is het eerste en enige programma dat wast en desinfecteert in commerciële wasserijen en de beste resultaten behaalt op 40°C, waardoor er dus bespaard wordt op water en energie.

Products

AdvaCare_Healthcare_Image_NA.jpg
ADVACARE DISINFECTANT

AdvaCare™ Disinfectant is an EPA-registered laundry disinfectant oxidizer with kill claims against eleven microorganisms of concern on healthcare linen, including the virus that causes COVID-19.

Meer informatiebronnen

Shield_Icon_Image_EN_EU.png
Overzicht COVID-19-infectiepreventie van Textile Care

Lees over maatregelen op het gebied van infectiepreventie voor COVID-19.

Person holding stack of linens
Textile Care-team helpt klanten in de wasserijbranche  tijdens moeilijke periode

Het Ecolab Textile Care-team heeft samengewerkt met wasserijklanten om programma's te implementeren die getest en gevalideerd zijn volgens de Biocidal Products Regulation (BPR), en geregistreerd zijn bij deskundige instellingen zoals het Robert Koch-instituut of de Duitse vereniging voor toegepaste hygiëne (VAH).

Meer informatiebronnen

CDC Corona virus image, photo credit, Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM.
COVID-19 Commercial Laundry Action Plan

Focusing on standard infection prevention practices, training, and compliance in Commercial Healthcare Laundry processing will help keep your employees and customers safe.

Angela Becker Senior Program Leader for the Textile Care Division Ecolab

Angela Becker

Senior Program Leader, Textile Care Division, R&D Center

 In deze functie is zij verantwoordelijk voor het beheer van het Commercial Laundry Product Development Team en het Technical Service Team voor onderzoek en ontwikkeling in Noord-Amerika. Angela heeft 22 jaar in verschillende functies voor Ecolab gewerkt en heeft zes jaar lang binnen de commerciële wasserijmarkt gewerkt, waarbij ze zorgde voor technische ondersteuning, onderzoek en kennisdeling voor alle klanten van Textile Care. Ze is vooral gepassioneerd over goede was- en verwerkingspraktijken van linnengoed in de gezondheidszorg. Ook vestigt ze graag voldoende aandacht op het beheer van linnengoed in de gezondheidszorg gedurende de hele cyclus ervan.

Lees biografie

V. Welke infectiepreventiemaatregelen moet ik volgen in een commerciële wasserij in de gezondheidszorg?
A. 
Al het linnengoed in een commerciële wasserij voor de gezondheidszorg moet worden behandeld alsof het gecontamineerd is en er moeten universele voorzorgsmaatregelen voor het hanteren van het linnengoed worden genomen.

 • Vermijd het aanraken van neus, mond, ogen en gezicht bij het verwerken van gecontamineerd linnengoed. Was de handen goed en vaak en gebruik handreinigers. Draag alle PBM's om werknemers tegen blootstelling te beschermen. 
 • Schoon en vuil linnengoed moeten in de fabriek en tijdens het hele transportproces goed van elkaar gescheiden zijn.
 • Alle harde oppervlakken waarmee vervuild en schoon linnengoed in contact komt, moeten regelmatig gedesinfecteerd worden met een EPA-gecertificeerd desinfectiemiddel voor harde oppervlakken met de juiste vereisten voor COVID-19. 
 • Linnengoed moet worden gewassen met een wasproduct volgens de door het CDC aanbevolen richtlijnen voor gecontamineerd beddengoed in de gezondheidszorg; tijd/temperatuur of tijd/temperatuur/antimicrobiële interventie (wasgoeddesinfectiemiddel)1.
 • Train medewerkers extra op het gebied van juist handen wassen en PBM's juist aan- en uittrekken.

V. Wat zijn de CDC- of WGO-richtlijnen voor de verwerking van mogelijk gecontamineerd linnengoed?
A.
Op dit moment geeft het CDC de volgende richtlijnen voor potentieel met COVID-19 gecontamineerd linnengoed:

 • Het beheer van de wasserij, keukengerei en medisch afval moet ook worden uitgevoerd in overeenstemming met de vaste procedures. Referentie CDC.gov
 • In de vaste procedures voor het wassen van linnengoed in de gezondheidszorg van het CDC en ook van de WGO zijn thermische OF thermische/chemische richtlijnen opgenomen:
  • Voor thermische ontsmetting, wassen met een schoonmaakproduct op 160F of meer gedurende ten minste 25 min voor linnengoed in de gezondheidszorg.
  • Kies voor thermische/chemische decontaminatie een chemisch middel dat geschikt is voor wassen bij lage temperaturen als er bij een temperatuur van minder dan 160F wordt gewassen.
  • Bij een product dat geschikt is om op lage temperatuur gewassen te worden, moet een schoonmaakproduct gebruikt worden en moet er een antimicrobiële interventie plaatsvinden om de wasbeurt met lagere temperatuur te compenseren. Een antimicrobiële interventie is AdvaCare-desinfectiemiddel, een EPA-geregistreerd wasgoeddesinfectiemiddel (EPA-nr. 1677-193) volgens de aanwijzingen op het etiket voor desinfectie (140F gedurende 5 min. bij 4 oz/CWT).
  • Als voor beddengoed in de gezondheidszorg een temperatuur van 160F gedurende 25 min. niet kan worden verkregen, dan is het gebruik van een wasgoeddesinfectiemiddel de beste manier om een lagere temperatuur  te compenseren.  Het AdvaCare-desinfectiemiddel van Ecolab, dat wordt gebruikt voor de desinfectie van wasgoed, verdient aanbeveling.
  • Opmerking: geen enkel product kan stellen dat het COVID-19 in het wasproces direct kan doden.

 • Routinematig wassen van ander textiel en linnengoed omvat het volgende:
  • Wasproducten zijn ontworpen voor de optimalisatie van de vier belangrijkste wasparameters: de juiste tijd, temperatuur, mechanische werking en chemische werking.  Bovendien berust het wasproces op vele andere mechanismen voor het verwijderen van vuil, zoals verdunning, temperaturen om de oplosbaarheid van het vuil en de doorlaatbaarheid van het textiel te verhogen, chemische reacties die samenwerken  om oliën en vetten te verzepen, proteïnen te denatureren en organisch materiaal te verwijderen.  Alle genoemde processen helpen bij het verwijderen van vuil en verontreinigingen op textiel, wat resulteert in schoon textiel.
  • Een goede aanbeveling  voor een geoptimaliseerd wasproces is het gebruik van een antimicrobieel middel in het wasproces, AdvaCare-desinfectiemiddel, een EPA-geregistreerd wasdesinfectiemiddel (EPA-nr. 1677-193), met ofwel een wasontsmettingsgraad of een wasdesinfectiegraad. De aanwijzingen op het etiket moeten worden opgevolgd om aan de vereisten voor reiniging of desinfectie van het wasgoed te voldoen. Op het EPA-etiket staan ook de vereisten om micro-organismen te doden. Raadpleeg uw Ecolab-vertegenwoordiger voor meer informatie over het gebruik van dit product.