SekuseptPulverClassic2kg

Sekusept™ Pulver CLASSIC

Kan worden gebruikt voor het desinfecteren van instrumenten en oppervlakkenhygiëne. Gemakkelijk oplosbaar poeder: effectief tegen bacterieën en gist. Virucide volgens de RKI-aanbeveling van 01/2004 (DVV 2008).

Productdetails

Kan worden gebruikt voor het desinfecteren en oppervlakkenhygiëne.

  • Krachtige formule
  • Efficiënt in een breed spectrum
  • Effectieve oppervlakkenhygiëne en desinfectie van instrumenten
Onze prestaties Uw voordeel
Genoteerd op VAH-lijst en gecertificeerd Gestandariseerde veiligheid voor gebruiker en patiënten
Efficiënt in een breed spectrum tegen bacterieën, gisten, en omhulde en niet-omhulde virussen (inclusief nonovirus) Hoogste prestaties bij het desinfecteren van instrumenten en oppervlakkenhygiëne.
Krachtige actieve reinigingsstoffen Korte contacttijden, lage dosering
Goede materiaalcompatibiliteit Ook geschikt voor de herverwerking van polycarbonaat, plexiglas (PMM A), polysulfoon en alle roestvrijstalen instrumenten. Ook geschikt voor het desinfecteren van oppervlakken die kunnen worden afgeveegd

Toepassingsgebieden

Voor het reinigen en desinfecteren van medische instrumenten die vervaardigd zijn van metaal, plastic, elastomeren, enz. Ook geschikt voor desinfectie van protheses (dentaal) en desinfectie van incubatoren en buizen voor medische baden. Niet geschikt voor flexibele endoscopen, instrumenten die vervaardigd zijn van aluminium of instrumenten met een verchroomd of vernikkeld oppervlak.

Gebruiksaanwijzingen

Bereid de oplossing in water van ten minste drinkkwaliteit. Roer het poeder tijdens de bereiding in water van ongeveer 25°C; roer regelmatig. Na 15 minuten is de oplossing klaar voor gebruik: plaats de instrumenten direct na gebruik in de oplossing, en zorg ervoor dat alle oppervlakken volledig nat worden. Reinig de instrumenten volgens de instructies van de fabrikant, zoals bijvoorbeeld de werkwijze (bijv. borstelen, vegen). Verwijder de voorwerpen na de aangegeven contacttijd uit de vloeistof en spoel ze af met water van ten minste drinkwaterkwaliteit. Plaats het instrument in geval van terminale desinfectie in een nieuwe applicatie-oplossing en houd rekening met de virucide contacttijd. De gebruikte oplossing moet ten minste eenmaal per werkdag worden ververst, in geval van zwaardere vlekken kan vaker worden ververst.

Gebruik Houdbaarheid
In geopende verpakking1 Tot de aangegeven houdbaarheidsdatum
Als bereide applicatie-oplossing2 Dezelfde werkdag

1
Neem nota van het volgende voor een correcte opslag van desinfectieproducten voor oppervlakkenhygiëne en instrumenten: de originele verpakkingen (bussen, emmers of flessen) met het desinfectieconcentraat (of poeder) moeten worden opgeslagen bij temperaturen van minder dan 25°C en droog en schoon bewaard worden. Een korte tijd boven of onder deze opslagtemperatuur (bijv. tijdens transport) zal geen invloed hebben op de effectiviteit.
Sluit de verpakking goed na gebruik. Voorkom tevens dat het overgebleven concentraat in de verpakking wordt vervuild tijdens de bereiding van de applicatie-oplossing.

2
Als de bereide applicatie-oplossing niet vervuild is met organisch materiaal, kan deze worden bewaard in een schone, afgesloten bak of emmer, of bedekte wasbak voor instrumenten.
Neem nota van de aangegeven informatie op de verpakking waarin het desinfectiemiddel zich bevindt, zoals inhoud, concentratie, datum, houdbaarheid en serienummer. Gebruikte en vervuilde oplossingen moeten ten minste eenmaal per werkdag worden ververst, in overeenstemming met de RKI-aanbeveling.

Samenstelling

Natriumpercarbonaat, fosfaat, niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen
De actieve stof perazijnzuur wordt aangemaakt in de applicatie-oplossing.
Een oplossing van 2% bevat > 600 mg/l (ppm) perazijnzuur.

Genoteerd op VAH-lijst


pikto_instrumente_manuellDesinfectiemiddel voor medische instrumenten
0297


pikto_flaeche_flaecheDesinfectiemiddelconcentraat voor desinfectie van alle soorten oppervlakken.


Gebruik desinfectanten voorzichtig Lees voor gebruik altijd het etiket en productinformatie.