hhcm-hero-picture

Hand Hygiene Compliance Measurement-systeem

HHP premium
HHCM benefits
Technologie en zorg hand in hand

Toonaangevende gezondheidsorganisaties stellen dat handhygiëne de belangrijkste maatregel is om de verspreiding van infecties te voorkomen. Het is ook de eenvoudigste, doeltreffendste methode om nosocomiale infecties te voorkomen.

Studies tonen echter aan dat zorgverleners minder dan 40% van de tijd aan de normen voldoen.1

Het premium handhygiëneprogramma van Ecolab kan uw ziekenhuis helpen om aan de normen te blijven voldoen en zo de verspreiding van nosocomiale infecties te beperken met een combinatie van infectiepreventieconsultancy, efficiënte producten, moderne technologie en datagestuurde inzichten.

De premiumoplossing van Ecolab introduceert elektronische nalevingsmeting. Daarmee krijgen ziekenhuizen nauwkeurige gegevens en inzichten om een betere naleving te bereiken en te behouden door:

  • Sensoren om patiëntzones rond bedden te creëren; om automatisch te kunnen registreren of handhygiëne wordt uitgevoerd.
  • Handhygiënegebeurtenissen nauwkeurig vast te leggen via zeep- en alcoholverdelers.
  • Zorgpersoneel onopvallend te leiden naar een betere handhygiëne.
  • Bruikbare inzichten te bieden via een online portaal dat permanent beschikbaar is.

 

1. Erasmus V, Daha TJ, Brug H, et al., Systematic review of studies on compliance with hand hygiene guidelines in hospital care. Infect Control Hosp Epidemiol 2010;31:283-294

sani-nudge
Handhygiëne
Nalevingsmeetsysteem

mogelijk gemaakt door

Bruikbare inzichten en digitale dashboards

Aanpasbare, gebruiksvriendelijke en anonieme dashboards verzamelen gegevens over handhygiënegedrag en meten de naleving van de regels. Met het systeem kunnen de verzamelde gegevens automatisch geanalyseerd worden ter ondersteuning van een cultuur van voortdurende verbetering.

ESSENTIËLE ELEMENTEN

Een overzicht van de naleving van handhygiëneregels in uw ziekenhuis. Met deze bruikbare inzichten kunnen hygiënebegeleiders hun inspanningen strategisch inzetten en de verbeteringstrend volgen.


Vier datagestuurde instrumenten om te kunnen verbeteren

Activeer uw gegevens over de naleving van handhygiëne met vier digitale tools die in samenwerking met twee Deense universitaire ziekenhuizen ontwikkeld zijn.

Wekelijkse verbeteringen

Snel overzicht om het team wekelijks op de hoogte te brengen van de naleving van de handhygiënevoorschriften.

Teaminzichten

Uitsplitsing van nalevingsgegevens naar teaminzichten op basis van functierol of afdeling, met aanduiding van verbeterpunten.

Intelligente sturing

Maak gezondheidswerkers met visuele signalen attent op handhygiëne. Een visueel element om de aandacht te trekken en een beloning als feedback.

Individuele motivatie2

Geef mensen inzicht in hoe ze de regels naleven en laat hen de inzichten gebruiken om hun eigen prestaties te verbeteren.

2. Individuele motivatie gebeurt vrijwillig en de gegevens blijven anoniem voor de organisatie.

Streef naar een vermindering van het aantal bedden en het ziekteverzuim van personeel in uw ziekenhuis3

Ecolab heeft een team van klinisch opgeleide implementatiespecialisten die de huidige handhygiëne evalueren en kijken wat er voor verbetering vatbaar is. Dat resulteert in betere patiëntresultaten en veiligere werkomgevingen.

3. Guest et al. Modelling the costs and consequences of reducing healthcare-associated infections by improving hand hygiene in an average hospital in England.
BMJ Open 2019; 9:e029971. oi:10.1136/bmjopen-2019-029971