Manchester United bepaalt nieuw niveau voor hygiëne en duurzaamheid met Ecolab

11 augustus 2021

Nu voetbalclubs zich voorbereiden om weer volle stadions met fans te verwelkomen voor de start van het nieuwe seizoen, is Manchester United een innovatieve samenwerking aangegaan met Ecolab, de wereldwijde leider op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, om de op wetenschap gebaseerde oplossingen van Ecolab toe te passen op Old Trafford en het Carrington-trainingsveld.

Manchester United zal de expertise van Ecolab benutten om te laten zien dat het toonaangevend is op het gebied van hygiëne en duurzaamheid. De club wil zo een schonere omgeving realiseren voor fans en de volksgezondheid te stimuleren terwijl Old Trafford zich voorbereid op het openen van de hekken voor de grootste schare fans die het stadion in de afgelopen 17 maanden heeft gezien.

Ecolab heeft bijna 100 jaar ervaring in het steunen van bedrijven in 170 landen bij het realiseren van uitstekende hygiëne en het stimuleren van efficiëntere en duurzamere activiteiten. Bij deze verregaande samenwerking wordt de uitgebreide expertise van Ecolab gecombineerd met de focus van Manchester United op een schonere, duurzamere toekomst. Bovendien heeft de Club zich ertoe verbonden met Ecolab samen te werken om een hoger niveau van hygiëne te realiseren gebaseerd op strenge reinigingsprotocollen, -training en -audits waardoor de club het officiële Ecolab Science Certified™-keurmerk zal verdienen.

In alle delen van het iconische Old Trafford stadion van United en het Carrington trainingscentrum zal het handdesinfectiemiddel van Ecolab aanwezig zijn dat ook wordt gebruikt door de National Health Service (NHS) van het Verenigd Koninkrijk. Van zitgedeelten, hospitalityboxen en keukens tot de kleedkamers, trainingsvoorzieningen en kantoorruimtes, fans, spelers en medewerkers zullen in elk deel van de club kunnen profiteren van de oplossingen en technologie van Ecolab.

Een speciale textielverzorgingsoplossing voor de wasserij van United zorgt voor een betere kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid bij het wassen van tenues en linnengoed. De bekroonde groundskeeping-ploeg van de club krijgt advies over hoe de kwaliteit van het water dat wordt gebruikt om de velden te besproeien, kan worden geoptimaliseerd, zodat het hele seizoen door op Old Trafford en Carrington voor de best mogelijke speeloppervlakken kan worden gezorgd.

Om de voordelen van de samenwerking te maximaliseren heeft Ecolab een interne expert aangewezen om Manchester United te adviseren en toezicht te houden op de implementatie van de nieuwe oplossingen en technologie bij de club.

Chief Operating Officer Collette Roche van Manchester United merkte op:

"De veiligheid van onze fans, medewerkers en spelers zal altijd een prioriteit zijn voor Manchester United. Terwijl we ons voorbereiden op de volledige heropening van Old Trafford, realiseren we ons dat het nu belangrijker is dan ooit om onze al hoge standaarden voor hygiëne en infectiepreventie naar een hoger niveau te tillen.

"We kijken ernaar uit om met Ecolab samen te werken en het officiële Ecolab Science Certified-keurmerk te bemachtigen, zodat alle bezoekers van de club kunnen zien hoeveel belang wij hechten aan het realiseren van een hoger hygiëneniveau en ervoor zorgen dat ze de best mogelijk ervaring bij ons hebben."

Om de start van deze samenwerking met de club te vieren, zal Ecolab de krachten bundelen met de Manchester United Foundation om in de toekomst samen aan projecten te werken binnen het netwerk van partnerscholen van de Foundation in Greater Manchester.

Door onze samenwerking met Manchester United willen we graag de fans helpen terug te keren naar de club waar ze van houden door schonere, veiligere praktijken in de hele club te bevorderen en de transformatieve resultaten te laten zien die we elke dag voor onze klanten mogelijk maken", aldus Christophe Beck, Ecolab CEO

"Het is onze ambitie om het mondiale economische en maatschappelijke herstel te steunen door het stimuleren van hygiënischere en duurzamere praktijken. Voortbouwend op onze ervaring in de industrie, gezondheidszorg en horeca en onze wetenschappelijke expertises zullen wij organisaties als Manchester United blijven helpen ervaringen te bieden die de volksgezondheid beschermen terwijl ook onze aarde gezond blijft.

Over Manchester United

Manchester United is een van de populairste en succesvolste sportteams ter wereld en speelt een van de populairste kijksporten op aarde. Tijdens onze {[#]}-jarige geschiedenis hebben we 66 bekers gewonnen, waardoor we 's werelds meest toonaangevende sportmerk zijn en een wereldwijde gemeenschap van 1,1 miljard fans en volgers hebben kunnen ontwikkelen. Onze grote, gepassioneerde gemeenschap biedt Manchester United een wereldwijd platform om aanzienlijke inkomsten te genereren uit verschillende bronnen, waaronder sponsoring, merchandising, productlicenties, nieuwe media en mobiel, uitzendingen en wedstrijddagen. 

Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie. Met een jaarlijkse omzet van $ 12 miljard en meer dan 44.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld.

Wilt u meer weten over onze samenwerking met Manchester United, ga dan naar deze pagina:

De grote aftrap

 

Aanverwant nieuws