Ecolab opent Healthcare Advanced Design Center om innovatie voor de sector van medische apparatuur te stimuleren

End-to-end ontwerp en productie van steriele barrières op maat voor chirurgische robotische en diagnostische apparatuur zullen de resultaten voor de patiënt verbeteren

09 augustus 2021
ADC Robotic Arm Ribbon Cutting

ST. PAUL, Minnesota - 9 augustus 2021 - Ecolab Inc, wereldleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, opent het Ecolab Healthcare Advanced Design Center in Eagan, Minnesota. Het ultramoderne, 22.000 vierkante voet grote innovatiecentrum zal Ecolab Healthcare in staat stellen om samen met klanten uit de sector van medische apparatuur te werken aan oplossingen voor infectiepreventie voor hun hypermoderne chirurgische apparatuur en om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor ziekenhuizen en operatiecentra. Op maat gemaakte steriele barrières en afdekkingsmaterialen helpen om de infectiepreventiemaatregelen in ziekenhuizen en operatiecentra te versterken, de patiëntresultaten te verbeteren en de operationele kosten en efficiëntie te beheren. 

"De sector van chirurgische apparatuur zal in de komende vijf jaar naar verwachting snel groeien als gevolg van de vraag naar meer consistente en nauwkeurige procedures die de levenskwaliteit verbeteren en de hersteltijden voor patiënten verkorten", zegt Beth Simermeyer, president, Ecolab Healthcare and Life Sciences. "Door te investeren in de ontwikkeling van steriele barrières op maat voor deze groeiende sector, helpen we onze klanten sneller te innoveren en patiënten te beschermen tegen infecties." 

Operatiecentra zijn de afgelopen 20 jaar ingrijpend veranderd en beschikken nu over geavanceerde apparatuur voor chirurgische robotische en diagnostische beeldvorming. Robotchirurgie komt steeds vaker voor1 en geeft positieve resultaten voor de patiënt, zoals een kortere hersteltijd en minder infecties dankzij de precisie en de consistentie van de procedures. Steriele barrières, zoals op maat gemaakte afdekkingen, helpen de veiligheid van de patiënt te verbeteren en beschermen chirurgische apparatuur tegen beschadiging. Naarmate chirurgische robots en diagnostische apparatuur geavanceerder worden, zijn de steriele barrières geavanceerder en ingewikkelder geworden. Chirurgische afdekkingen moeten nu flexibel genoeg zijn voor complexe en precieze bewegingen, met voldoende zicht en ventilatie om de nauwkeurigheid en integriteit van de robottechnologie te garanderen.

Door eerder in de productontwikkelingscyclus samen te werken, weten fabrikanten van medische apparaten dat zij met de juiste partners samenwerken om nieuwe technologieën sneller op de markt te brengen. Met een speciale machinewerkplaats, ontwerpruimten en een cleanroom kan het Advanced Design Center van Ecolab nieuwe producten helemaal tot in proefproductie brengen." 

Klanten kunnen samenwerken met onderzoekers en ingenieurs van Ecolab om op maat gemaakte apparatuurafdekkingen te ontwerpen, ontwikkelen, testen en produceren. Deze samenwerking gebeurt in realtime ter plaatse of op afstand, met behulp van augmented reality zoals de Microsoft HoloLens 2.0 en Microsoft Surface Hub. 

"De horizon voor chirurgische innovatie is enorm en gaat steeds sneller", aldus Gergely Sved, senior vice president en general manager voor Global Healthcare. "Met het Advanced Design Center kijkt Ecolab uit naar uitgebreidere partnerschappen met klanten en de verdere cocreatie van oplossingen ten dienste van clinici en hun patiënten."

Ecolab Healthcare biedt een uitgebreide reeks oplossingen voor infectiepreventie in zorginstellingen met als doel schonere, veiligere en gezondere omgevingen voor patiënten en zorgverleners te realiseren. De producten en programma's van Ecolab Healthcare zijn ontworpen om reiniging, desinfectie, handhygiëne en instrumentenreiniging te verbeteren om zo het risico op nosocomiale infecties te verminderen. De nadruk ligt op brede oplossingen voor infectiepreventie en het creëren van gestandaardiseerde processen om resultaten op de lange termijn te continueren.

Ga voor meer informatie over het aanbod van Ecolab Healthcare Facility naar www.ecolab.com/healthcare

 

Over Ecolab
Ecolab (ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie. Met een jaaromzet van $ 12 miljard en meer dan 44.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook.  

Contact:

Cead Nardie-Warner, Ecolab
+1 651 250 4724
mediarelations@ecolab.com

_________________________________________________

1Trends in the Adoption of Robotic Surgery for Common Surgical Procedures, JAMA Network, januari 2020: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6991252/

Aanverwant nieuws