Ecolab boost zijn Premium Program met autonome technologie om ziekenhuizen te helpen in de strijd tegen infecties

29 januari 2021
UVD Robot in Operating Theatre

UVD-robot in een operatiekwartier

Als gevolg van de pandemie zijn miljoenen chirurgische ingrepen over de hele wereld geannuleerd of uitgesteld (1). Onderzoekers hebben voorspeld dat er gemiddeld 45 weken nodig zullen zijn om de achterstand weg te werken die alleen al tijdens de crisis is ontstaan.(2). Daarbij komen de blijvende uitdagingen voor preventie van nosocomiale infecties opgelopen in een OK.

Ziekenhuizen zullen een grote focus moeten leggen op de efficiëntie in de OK. Met slechts 25% van de kritische oppervlakken in de operatiekamer die met succes worden gedesinfecteerd om de pathogenen te verwijderen(3), heeft Ecolab een op maat gemaakt Premium-programma ontworpen om het risico en de last van postoperatieve wondinfecties en nosocomiale infecties in het algemeen, te helpen verminderen met een combinatie van geschikte doeltreffende producten, tijdsbesparende efficiënte technologie en digitale datagestuurde inzichten.

Om ziekenhuizen te helpen de oppervlakkenhygiëne in hun operatiekamers te optimaliseren, lanceert Ecolab met trots een nieuw uitgebreid Infection Prevention Operating Room Premium Program. Dit programma is een totaalconcept dat de sterktes van de Ecolab-chemie aanvult met de nieuwste generatie technologie op het gebied van UV-C-desinfectie.

Het Operating Room Premium Program omvat als basis het aanbod van het klassieke Operating Room-programma: desinfectie met doeltreffende producten “tussen twee patiënten”. Het programma omvat begeleiding, audits van vaak aangeraakte voorwerpen, optimalisatie van werkprocedures en training door Ecolab.

Het Operating Room Premium Program biedt daarenboven een additionele laag desinfectie door het inzetten van de Autonome Desinfectierobot die gebruikmaakt van desinfecterende UV-C-verlichtingsapparatuur, ontwikkeld door UVD Robots en Blue Ocean Robotics. In tegenstelling tot veel stationaire en bijgevolg manueel te verplaatsen UV-C-desinfectieapparaten, is de UVD Robot een mobiele, volledig autonome robot die UV-C-licht integreert om te desinfecteren tegen virussen en bacteriën op oppervlakken en zo een volledig omvattende oplossing biedt voor infectiebestrijding en -preventie.

De UVD Robot lost de uitdagingen op van schaduwwerking en manuele herpositionering die de toepassing van UV-C-desinfectie in het verleden in de routinepraktijk van de gezondheidszorg belemmerden.

Met de implementatie van het Operating Room Premium Program krijgen ziekenhuizen de mogelijkheid om de efficiëntie van de tijdsbesteding van het personeel te verhogen met hun bestaande middelen:

Desinfecteren van oppervlakken zonder manuele herpositionering

De UVD Robot hoeft niet manueel verplaatst te worden en bespaart zoveel tijd voor de Healthcare Professional om aan andere belangrijke taken te kunnen besteden. Dit in vergelijking met manuele systemen die wel een herpositionering vereisen met telkens uitzetten van de bestraling, herpositioneren van het apparaat en vervolgens opnieuw opstarten van de UV-C-lampen.

Lagere arbeidskosten

Terwijl de UVD Robot aan het werk is, kunnen zorgverleners tijd besteden aan andere belangrijke taken.

Verlengt de levensduur van de materialen

UVD Robot herpositioneert zichzelf om het risico van UV-C-overdosis te voorkomen die materiaaldegradatie kan veroorzaken.

Voorkomt vergeling en barsten op materialen, wat ook een bijkomend infectierisico inhoudt.

Procesvalidatie

De desinfectiecyclus van de UVD Robot garandeert een repetitief en efficiënt desinfectieproces van een operatiekamer. En dit op basis van procesvalidatiegegevens verzameld via de onafhankelijke monitoringtools van Ecolab, uitgevoerd tijdens de opstart en mapping van de robot. Herhaalvalidaties zijn mogelijk zodat het ziekenhuis zeker is dat de pathogenen worden gedood op de oppervlakken.

24/7 toegang tot real-time compliance & desinfectie-efficiëntierapporten voor alle operatiekamers.


"Gezondheidszorginstellingen hebben nood aan innovatieve oplossingen en programma's om sneller en doeltreffender te desinfecteren met minder middelen, en zo patiënten en personeel te beschermen tegen de verspreiding van infecties. Door gebruik te maken van de technologie van UVD Robots, geïntegreerd in de professionele programma's van Ecolab, krijgen ziekenhuizen toegang tot een geoptimaliseerde naleving van schoonmaak en desinfectie, gekoppeld aan geautomatiseerde robots met ultramoderne UV-C desinfectietechnologie De robots zijn ontworpen om de beschikbaarheid van operatiekwartieren en de algemene infectiepreventie te verbeteren.


Howard Wilkinson
Area Vice President voor Ecolab Healthcare in Noord-Europa en de Benelux

Voor u staat bij Ecolab een team klaar van Healthcare Account Executives en Clinical Implementation Specialists, die de implementatie van infectiepreventieprogramma’s in de ziekenhuisafdeling begeleiden en ondersteunen met deskundig advies om te helpen verbetermogelijkheden te identificeren. Concreet wordt de mapping en procesvalidatie van het automatisch desinfectieproces met de UVD Robot uitgevoerd door Ecolab. Kwaliteitsvolle effectieve chemieproducten en de UVD Robot worden aangevuld met bruikbare digitale inzichten en rapporten die ter beschikking staan voor het optimaliseren van het desinfectieproces, wat resulteert in een productiever en effectiever autonoom proces.


Referenties:

1 Iacobucci Gareth. How is the pandemic affecting non-covid services? BMJ 2021; 372 :n215

2 COVIDSurg Collaborative. Elective surgery cancellations due to the COVID-19 pandemic: global predictive modelling to inform surgical recovery plans. Br J Surg 2020; https://doi.org/10.1002/bjs.11746

3 A Novel Technique for Identifying Opportunities to Improve Environmental Hygiene in the Operating Room. JULIE JEFFERSON, MPH, RN, CIC; RITA WHELAN, RN; BRIAN DICK, MPH, MT (ASCP), CIC; PHILIP CARLING, MD

Aanverwant nieuws