Ecolab loopt voor in het besparen van genoeg water voor 1 miljard mensen

Het duurzaamheidsrapport voor 2018 laat zien hoe het bedrijf ondernemingen helpt een wezenlijke verandering te versnellen

08 juli 2019

ST. PAUL, Minn.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc., de wereldleider in water-, hygiëne- en energietechnologie, heeft zijn duurzaamheidsverslag voor 2018 gepubliceerd onder de naam Accelerating Meaningful Change. Hierin staat informatie over de samenwerking met toonaangevende bedrijven wereldwijd, gericht op het verlagen van de milieu-impact en het stimuleren van kostenbesparingen. De publicatie voor 2018 is het 12e duurzaamheidsverslag van Ecolab.

"Of het nu gaat om het besparen van water, het produceren van minder afval of het verlagen van de broeikasgasuitstoot, steeds meer bedrijven realiseren zich dat deze prioriteiten rechtstreeks verband houden met bedrijfsgroei en winstgevendheid", aldus voorzitter en CEO van Ecolab, Douglas M. Baker, Jr. "Door de aard van onze activiteiten helpen wij bedrijven hun bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen."

In 2018 hielp Ecolab bedrijven op bijna drie miljoen locaties wereldwijd:

  • meer dan 188 miljard gallon water te besparen, wat gelijk staat aan de jaarlijkse behoefte aan drinkwater van 650 miljoen mensen. Ecolab loopt voor op de planning als het gaat om het behalen van de doelstelling voor [#0]}, namelijk het besparen van 300 miljard gallon water, wat overeenkomt met de behoefte van één miljard mensen.
  • 19 biljoen British Thermal Units (BTU's) aan energie te besparen.
  • 2,4 miljard imperial pounds aan broeikasgasuitstoot te vermijden.
  • 54 miljoen imperial pounds aan afval te elimineren.

Casestudy's in het duurzaamheidsrapport van Ecolab voor 2018 gaan over:

  • het ontwikkelen van een duurzaam proces gericht op het stimuleren van waterbeheerverbeteringen bij de wereldwijde vestigingen van Archer Daniels Midland Company (ADM), een van 's werelds grootste voedsel- en landbouwbedrijven. Door toepassing van de 3D TRASAR™-koelwatertechnologie wist ADM jaarlijks 2,3 miljard gallon aan water te besparen.
  • het minimaliseren van het risico op de legionellabacterie in de watersystemen van SAP, een leider in de softwaresector en in beheerpraktijken voor waterveiligheid. Daarnaast werd bijgedragen aan het voorkomen van een potentieel omzetverlies van circa $ 8 miljoen per jaar.
  • het beperken van corrosie- en schuimproblemen in de activiteiten van Energias do Brasil (EDP), een van de grootste elektriciteitsbedrijven van Brazilië. Daarnaast werd met behulp van de Purate™-technologie van Ecolab 316 miljoen gallon water per jaar bespaard en werd de koolstofdioxide-uitstoot jaarlijks met 18,9 miljoen imperial pounds verlaagd.

Binnen de eigen activiteiten zet Ecolab zich in om per 2020 het waterverbruik met 25% en de broeikasgasuitstoot met 10% te verlagen.

Door middel van de activiteiten met klanten en binnen de eigen vestigingen, en middels een aantal speciale projecten in gemeenschappen wereldwijd, steunt Ecolab duurzaamheidsdoelstelling zes van de VN, die is gericht op schoon water en sanitaire voorzieningen. Per 2030 wil Ecolab 300 miljard gallon water per jaar besparen door het verbruik te verlagen in de eigen vestigingen en in die van de klanten. Dit zou gelijk staan aan de jaarlijkse drinkwaterbehoeften van meer dan 1 miljard mensen.

Het duurzaamheidsverslag van Ecolab voor 2018 werd opgesteld in lijn met de G4-kernrichtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI). Een samenvatting van het rapport en de volledige GRI-index zijn te vinden op www.Ecolab.com/Sustainability.

Over Ecolab
Ecolab (ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in technologieën en diensten voor de water-, hygiëne- en energiesector die mensen en vitale hulpbronnen beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 15 miljard en 49.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen en service op locatie ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik en verbetering van de operationele efficiëntie voor klanten in de voedsel-, gezondheids-, energie-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld.

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

(ECL-C)

Roman Blahoski
651-250-4385
MediaRelations@Ecolab.com

 

Aanverwant nieuws