Ecolab introduceert beoordeling van de voedselveiligheidscultuur om het gedrag hieromtrent te helpen verbeteren

07 juni 2019

ST. PAUL, Minnesota --(BUSINESS WIRE)-- Als onderdeel van Wereldvoedselveiligheidsdag op 7 juni, heeft Ecolab Inc. een beoordeling van de voedselveiligheidscultuur geïntroduceerd. Het bedrijf is wereldleider in oplossingen en expertise op het gebied van voedselveiligheid. De beoordeling is een innovatief en getest hulpmiddel om het gedrag en de algehele cultuur op het vlak van voedselveiligheid binnen de voedingsdetailhandel te meten en te bevorderen.

Consumenten vragen in toenemende mate om vers voedsel en diverse eetopties van kruidenierswinkels, restaurants en de foodservice-industrie. Deze opties kunnen leiden tot grotere risico's voor de voedselveiligheid en bedrijven zijn op zoek naar betere manieren om de veiligheid van de klant te waarborgen.

"Om de voedselveiligheid effectief te verbeteren, is het noodzakelijk om nieuwe risicoreductietechnieken aan de toolbox toe te voegen", zegt Adam Johnson, algemeen directeur van Ecolab Food Retail Services. "De beoordeling van de voedselveiligheidscultuur is bedoeld om meer inzicht te bieden in de houding en acties van eerstelijnsmedewerkers, managers en bedrijfsfunctionarissen en om verbeterpunten te identificeren."

Organisaties zijn vaak bekend met de normen en beste werkwijzen om de voedselveiligheid te waarborgen. Risico's zijn echter veelal het gevolg van het gedrag en de acties van degenen die verantwoordelijk zijn voor het volgen van de werkwijzen en normen. De beoordeling van de voedselveiligheidscultuur bestaat uit een reeks gemakkelijk te lezen en begrijpen vragen over de belangrijkste elementen van een effectieve voedselveiligheidscultuur. Het duurt slechts enkele minuten om ze te voltooien en de beoordelingsresultaten helpen trends te herkennen op basis van unieke kenmerken die belangrijk zijn voor een bedrijf.

"Voedselveiligheid is gelijk aan gedrag," zegt Frank Yiannas, een gerenommeerd expert op het gebied van voedselveiligheid en auteur van het toonaangevende boek 'Food Safety Culture, Creating a Behavior-Based Food Safety Management System'. Voordat Yiannas bij de Amerikaanse overheid in dienst trad, ontwikkelde hij de beoordeling en werkte hij samen met Ecolab om de beoordeling, gegevensanalyse, benchmarking en aanbevolen verbeteringsstrategieën aan klanten te verstrekken.

Ecolab kan de beoordeling uitvoeren op alle niveaus van een organisatie. Beoordelingsresultaten worden gerapporteerd met een overzicht per vraag en categorie, een voedselveiligheidscultuurindex, een benchmarkscore voor de branche en aanbevelingen om prioriteiten te stellen bij de actieplannen van een organisatie. Bedrijven kunnen de beoordeling op jaarbasis of op elke gewenste frequentie uitvoeren en er zo voor zorgen dat ze vooruitgang boeken bij het handhaven en versterken van een goede voedselveiligheidscultuur.

"Tegenwoordig is het garanderen van voedselveiligheid van cruciaal belang om zakelijk succes te waarborgen." Voedselveiligheid verdient onmiddellijke aandacht", voegde Johnson eraan toe.

Meer informatie over Ecolab's beoordeling van de voedselveiligheidscultuur is beschikbaar op www.foodsafetyculture.com.

Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in technologieën en diensten voor de water-, hygiëne- en energiesector die mensen en vitale hulpbronnen beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 15 miljard en 49.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen en service op locatie ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik en verbetering van de operationele efficiëntie voor klanten in de voedsel-, gezondheids-, energie-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld.

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

(ECL-P)

Roman Blahoski
651-250-4385
MediaRelations@Ecolab.com

 

Aanverwant nieuws

 

Bekijk al het nieuws