Ecolab introduceert Smart Water Navigator om bedrijven te helpen waterbeheer te verbeteren

Gratis online tool helpt bedrijven de kloof te dichten tussen het stellen en behalen van bedrijfsdoelen om watergebruik te reduceren

14 maart 2019
Ecolab Smart Water Navigator

ST. PAUL, Minnesota.-- (BUSINESS WIRE) - Ecolab Inc., de wereldleider in technologie en diensten voor de water-, hygiëne- en energiesector, heeft vandaag de Ecolab Smart Water Navigator geïntroduceerd. Dit is een gratis online hulpmiddel om bedrijven over de hele wereld te helpen waterbeheer in hun faciliteiten te verbeteren in het licht van de toenemende wereldwijde waterschaarste.

Volgens prognoses van de VN zal de wereld tegen 2030 geconfronteerd worden met een watertekort van 40 procent, tenzij er actie wordt ondernomen om het wereldwijde watergebruik te verminderen. Het bedrijfsleven is goed voor 20 procent van al het zoetwatergebruik wereldwijd en meer dan 40 procent in ontwikkelde landen. In ontwikkelingslanden vertoont het gebruik een opwaartse trend wanneer ze industrialiseren.

"Elk bedrijf en elke gemeenschap heeft water nodig", zegt Chairman en CEO van Ecolab Douglas M. Baker, Jr. "Bedrijven kunnen op dit moment enorm veel doen met beschikbare technologie om ervoor te zorgen dat iedereen in de toekomst de beschikking heeft over het benodigde water. Daarom hebben we deze tool ontwikkeld, om goede intenties in daden om te zetten."

Steeds meer bedrijven werken met doelstellingen voor waterreductie, maar ze hebben vaak niet de middelen en expertise om ze te realiseren. De Smart Water Navigator, ontwikkeld in samenwerking met Trucost, onderdeel van S&P Global, en een adviespanel van grote particuliere bedrijven, helpt deze kloof te overbruggen.

Op basis van een eenvoudige beoordeling met 13 vragen die tot stand is gekomen met hulp van vooraanstaande experts op het gebied van watermilieubeheer, laat de Smart Water Navigator bedrijven zien hoe hun individuele faciliteiten presteren ten opzichte van toonaangevende waterbeheerpraktijken. De tool plaatst elke faciliteit op een maturiteitscurve en genereert branche- en locatiespecifieke richtlijnen met praktische actiestappen. Hiermee kunnen bedrijven duurzame, 'waterslimme' praktijken ontwikkelen en het volgende niveau op de maturiteitscurve bereiken.

Met behulp van een corporate dashboard kunnen bedrijven hun faciliteiten sorteren op basis van geografie, waterstressniveau en waterbeheer. Zo kunnen ze specifieke locaties prioriteren voor investeringen in waterbesparende oplossingen. Door middel van een benchmarkfunctie kunnen bedrijven ook beoordelen hoe ze scoren op de maturiteitscurve ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde sector.

Water is lokaal en vanwege de verschillen per locatie en stroomgebied moet zakelijk watergebruik per faciliteit worden aangepakt. Maar hierbij ontbreekt het aan transformationele actie, zei Emilio Tenuta, vice president Corporate Sustainability bij Ecolab.

"Ambitieuze doelstellingen worden op bedrijfsniveau vastgesteld, maar vaak beschikken managers niet over de tools, middelen en stimulans om aan de verwachtingen te voldoen. Sinds 2011 is het totale watergebruik door bedrijven slechts met 10 procent gedaald", aldus Tenuta. "De Smart Water Navigator helpt bedrijven meer substantiële waterbesparingen te realiseren."

De Smart Water Navigator kan worden gebruikt door bedrijven in alle sectoren, ongeacht of ze één faciliteit of honderden beheren. De Smart Water Navigator is te vinden op www.smartwaternavigator.com.

De tool bouwt voort op de diepgaande expertise van Ecolab op het gebied van waterbeheer en vult de Water Risk Monetizer aan. Dit is een tool die Ecolab in 2014 introduceerde om bedrijven te helpen inzicht te krijgen in de werkelijke waarde van water, die vaak aanzienlijk hoger is dan de waterrekening, voor hun bedrijf.

In 2017 hielp Ecolab klanten wereldwijd om 171 miljard liter water te besparen, wat overeenkomt met de jaarlijkse drinkwaterbehoeften van 590 miljoen mensen. Ecolab publiceert zijn waterbesparingscijfers voor 2018 op Wereldwaterdag, 22 maart.

Over Ecolab
Ecolab (NYSE: ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in technologieën en diensten voor de water-, hygiëne- en energiesector die mensen en vitale hulpbronnen beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 15 miljard en 49.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen en service op locatie ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik en verbetering van de operationele efficiëntie voor klanten in de voedsel-, gezondheids-, energie-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. Surf naar www.ecolab.com voor meer nieuws en informatie over Ecolab.

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

(ECL-C)

Roman Blahoski
651-250-4385
MediaRelations@Ecolab.com

Mediacontacten

Kate Askew
Director, Corporate Communications
Telefoonnummer: +41 78 655 3005 of via e-mail

Voor niet-mediagerelateerde vragen
kunt u telefonisch contact opnemen via +41 44 877 2000

Naazi Feizi
Directeur Communicatie, hoofd Midden-Oosten en Afrika
Telefoonnummer: +971 4 8146961 of via e-mail

Voor niet-mediagerelateerde vragen
kunt u telefonisch contact opnemen via +41 44 877 2000

ZUIDOOST-AZIË
Eddnell Villena
Communications Manager
Tel: +65 9823 8652
E-mail: eddnell.villena@ecolab.com

KOREA
Abigail Lee
Communications Specialist
Tel: +82 10 3338 5166
E-mail: abigail.lee@ecolab.com

JAPAN
Miki Toyama
Communications Manager
Tel: +81 70 3617 5593
E-mail: miki.toyama@ecolab.com

AUSTRALIË/NIEUW-ZEELAND
Carrie-Ann Jefferies
Senior Communications Specialist
Tel: +61 418 518 903
E-mail: carrie-ann.jefferies@ecolab.com

Doris Qian
Corporate Communications Manager
Telefoonnummer: +8621 6183 2465 of via e-mail

Voor niet-mediagerelateerde vragen
Neem telefonisch contact op via +8621 6183 2500

Mediarelaties Ecolab

Tel: +1 651 250 4724 of via e-mail

MEXICO
Alejandro González d’Hyver de las Deses
Communications Manager, Latijns-Amerika
Telefoonnummer: +52 (55) 5001 2935 of via e-mail

BRAZILIË
Carolina Simonetti
Communications Manager, Brazilië
Telefoonnummer: +55 11 2134 2649 of via e-mail

SOCIALE MEDIA