Coronavirus (COVID-19):
Restaurants voorbereiden op reactie en herstel

De Covid-19-situatie ontwikkelt zich wereldwijd dagelijks. Snelle-service restaurants werken onvermoeibaar door om klanten te blijven bedienen door middel van drive-in-, bezorg- en/of afhaalopties.

Ecolab steunt u tijdens de uitbraak en is er ook voor u tijdens de herstelperiode. Op deze pagina vindt u informatie gebaseerd op de richtlijnen van regionale autoriteiten, de WGO en onze eigen expertise om u te helpen uw medewerkers en klanten een schoner, gezonder en veiliger restaurant te bieden.

Bezoek deze pagina regelmatig voor updates en meld u aan voor de meest actuele informatie.

KAY® PROTECT™

Tijdens een wereldwijde pandemie, waarbij consumenten zich grote zorgen maken over risico's in de keuken, heeft u behoefte aan effectieve bescherming die processen niet complexer maakt. KAY® PROTECT™ biedt taakbeheer voor checklists en gratis Covid-19-checklistprocedures voor het garanderen van voedselveiligheid en gezonde omgevingen.

Middelen om uw medewerkers en klanten te beschermen
QSR Covid page image
Infectiepreventie-procedures

Wat kunt u doen om de veiligheid van uw medewerkers en klanten optimaal te waarborgen? Hier vindt u reinigingsprocedures en trainingsinformatie.

FRS Covid page image
KEN DE FEITEN

Download deze bronnen voor meer informatie over het coronavirus en best practices voor preventie en om te reageren.

Peroxidespray
OPLEVEN EN HERSTELLEN

Hoewel infectiepreventie op dit moment de hoogste prioriteit heeft, is het niet te vroeg om na te denken over wat er daarna moet gebeuren. Lees meer over middelen die uw heropening en herstel kunnen steunen.

QSR Covid page image
Hoe bestrijdt Ecolab COVID-19?

Wat zal de impact van Covid-19 zijn op bedrijfstakken wereldwijd? Welke maatregelen neemt Ecolab om ervoor te zorgen dat het gemeenschappen en klanten de beste service biedt en ze helpt voor te bereiden op herstel?

QSR Covid page image
Producten en programma's:
Het gebruik van de juiste producten speelt een cruciale rol in de proactieve bescherming van de volksgezondheid

Ecolab biedt uiteenlopende producten en programma's die effectief zijn in het beperken van de verspreiding van COVID-19. Van handhygiëneproducten tot desinfectieproducten en ontsmettingsmiddelen, Ecolab kan uw team voorzien van de producten die het beste werken in uw winkels.

Neem contact op met de verkoopvertegenwoordiger van Ecolab om te helpen bepalen welke producten er beschikbaar zijn voor uw locatie.

Blijf op de hoogte van COVID-19 

De situatie rondom Covid-19 verandert dagelijks en ondertussen blijven snelle-service restaurants klanten bedienen. Ecolab is uw vertrouwde partner voor advies en expertise over hoe u de verspreiding van het virus kunt helpen bestrijden en het risico voor gasten en medewerkers kunt beperken. Vul dit formulier in als u op de hoogte wilt blijven over infectiepreventie en de weg naar herstel, en meld u aan om informatie te ontvangen gerelateerd aan de branche van snelle-servicerestaurants.

QSR Covid page image
Q&A met experts van Ecolab

Experts op het gebied van volksgezondheid en infectiepreventie van Ecolab geven advies aan klanten die te maken hebben met de uitdagingen die COVID-19 biedt in hun bedrijf.

Scott Killeen​, Sr. Technical Program Leader QSR EMEA

Scott Killeen is de Senior Technical Program Leader van onze Kay Protect snelle-service restaurants-divisie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij werkt vanuit Monheim am Rhein in Duitsland.

V. Waar moet ik op letten bij het wijzigen van gewone voedselbereidingsprocedures, de bediening, bezorgfuncties of het wijzigen van de personeelsbezetting?
A.
Neem de vastgelegde voedselveiligheidspraktijken in acht voor tijd-/temperatuurcontrole, het voorkomen van kruisbesmetting, het reinigen van de handen, geen zieke werknemers, de opslag van voedsel, enz.

  • Bereid voedsel moet de juiste inwendige temperatuur hebben bereikt voor het wordt opgediend of gekoeld.
  • Warm voedsel dat snel wordt gekoeld om later te gebruiken: controleer de temperatuur van voedsel dat wordt gekoeld in een koelkast of door snelle koeltechnieken zoals ijsbaden en koelstaven.
  • De periode waarin voedsel wordt opgeslagen, uitgestald of bezorgd in de 'gevarenzone' (tussen 7°C en 65°C) moet zoveel mogelijk worden beperkt.
  • Zorg dat de juiste handhygiëneprocedures worden nageleefd, zoals het vaak wassen van handen met water en zeep gedurende ten minste 20 seconden, vooral na toiletbezoek, voor het eten, na het snuiten van de neus, hoesten of niezen en na het aanraken van vaak aangeraakte oppervlakken zoals deurknoppen en deurbellen.
  • Gebruik een handontsmettingsmiddel alleen wanneer water en zeep niet voorhanden zijn. Gebruik nooit een handontsmettingsmiddel op handen die zichtbaar vies zijn.
  • Verhoog de frequentie van het reinigen en desinfecteren van vaak aangeraakte oppervlakken zoals toonbanken, toetsenpanelen en het interieur van bestelvoertuigen.
  • Bied een passende training aan voor foodservicemedewerkers met nieuwe of gewijzigde taken en zorg ervoor dat ze de training volgens de vastgestelde procedures toepassen.

V. Hoe kies ik een product dat SARS-CoV-2, het virus dat Covid-19 veroorzaakt, doodt?
A.
Onder de Europese verordening inzake biocideproducten kan de testnorm EN 14476 tegen het Vaccinia-virus worden gebruikt om de werkzaamheid tegen omhulde virussen in het algemeen aan te tonen. Aangezien SARS-CoV-2 een omhuld virus is, valt dit ook onder de test.

Aanbevelingen van de WHO of de Europese CDC over het gebruik van specifieke concentraties chemische stoffen zoals alcohol, actief chloor, waterstofperoxide of benzalkoniumchloride kunnen ook worden gebruikt als criteria voor het kiezen van producten, afhankelijk van de regelgevingssituatie in specifieke landen.

V. Waarom moet ik gezichtsbescherming dragen?
A.
In het licht van nieuwe gegevens over hoe Covid-19 zich verspreidt, samen met bewijs van wijdverspreide Covid-19-ziekte in gemeenschappen in het hele land, beveelt de CDC aan dat mensen een mondkapje van stof dragen om hun neus en mond te bedekken wanneer ze zich in de openbare ruimte bevinden. Dit is om mensen om u heen te beschermen als u geïnfecteerd bent maar geen symptomen heeft.

V. Hoe desinfecteer ik een mondkapje van stof?
A.
Gebruik bij het in de wasmachine wassen van herbruikbare mondkapjes van stof het heetste water dat het materiaal kan verdragen (min 60°C) met een huishoudelijk wasmiddel. Was of desinfecteer uw handen direct nadat u gebruikte mondkapjes heeft aangeraakt. Mondkapjes voor eenmalig gebruik moeten direct na gebruik worden weggegooid.