Coronavirus (COVID-19):
Hoe de gezondheidszorg gehoor kan geven

Veiligheid bevorderen, vertrouwen opbouwen

In gezondheidzorgsystemen, ziekenhuizen en klinieken heeft infectiepreventie altijd een hoge prioriteit. In tijden van de COVID-19-pandemie is het nog belangrijker om patiënten, personeel en bezoekers te beschermen. De expertise, producten en voortdurende ondersteuning van Ecolab helpen uw faciliteit om de protocollen op het gebied van handhygiëne, reiniging, desinfectie en veiligheid te versterken, zodat u uw patiënten met vertrouwen kunt behandelen. 

Operating Room Dashboard | Ecolab
Gezonde omgevingen voor personeel, patiënten en bezoekers

Ecolab biedt verschillende reinigingsoplossingen en op gegevens gebaseerde inzichten om ziekenhuizen en klinieken te helpen, nu en lang nadat de COVID-19-pandemie is verdwenen, schoon, veilig, efficiënt en duurzaam te werken.

Gerelateerde artikelen

No related blog articles were found.

Gerelateerde oplossingen

No related solution pages were found.

Blijf op de hoogte over COVID-19

De situatie rondom COVID-19 wijzigt dagelijks en zorginstellingen bevinden zich in de frontlinie. Ecolab is uw vertrouwde partner voor advies en expertise over hoe u de verspreiding van het virus kunt helpen bestrijden en het risico voor patiënten, medewerkers en andere gasten kunt beperken. Vul dit formulier in als u op de hoogte wilt blijven van de meest recente informatie over COVID-19-infectiebestrijding en kies ervoor om promotionele informatie te ontvangen specifiek voor de gezondheidszorg.


Meer informatie

_

iStock_000010501389Large_hospital_with_emergency_sign.jpg

_

Q&A met experts van Ecolab

Experts op het gebied van volksgezondheid en infectiepreventie van Ecolab geven advies aan klanten die te maken hebben met de uitdagingen die COVID-19 biedt in hun bedrijf.


Ecolab Expert

Linda Homan, RN, BSN, CIC

Senior Manager Clinical Affairs

Linda Homan is een gecertificeerde infectiepreventiespecialist met meer dan 20 jaar ervaring. Linda is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van klinische en educatieve oplossingen, toegepast klinisch onderzoek en de integratie van klinische best practies in het hele gezondheidszorgaanbod.

Lees biografie

V. Hoe kunnen zorgmedewerkers zich beschermen in hun werkomgeving?
A. Het CDC raadt momenteel aan om patiënten die worden onderzocht op COVID-19 voorzichtig te benaderen. De EPA en het CDC zien oppervlakken als een vector voor de overdracht van coronavirussen:

Zorgpersoneel moet handhygiëneprocedures volgen voor en na contact met patiënten, contact met potentieel besmet materiaal en voor het aantrekken van en na het uittrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen, inclusief handschoenen.

  • Gebruik zeep en water als handen duidelijk vies zijn voordat u een handdesinfectieproduct op alcoholbasis gebruikt.
  • Zorgpersoneel dat de patiëntenkamer binnengaat moet standaard voorzorgsmaatregelen, contactvoorzorgsmaatregelen, maatregelen tegen door de lucht overgedragen infecties nemen en oogbescherming dragen (bijv. beschermende bril of gezichtsscherm).
  • Ga voor meer informatie, inclusief checklists van het CDC naar Gezondheidszorginzichten.

Zorginstellingen moeten ervoor zorgen dat handhygiënemiddelen in voldoende mate beschikbaar zijn op elke zorglocatie.

  • Patiënten moeten worden verzocht een mondkapje te dragen zodra ze zijn vastgesteld en beoordeeld worden in een aparte kamer met gesloten deur, idealiter in een isolatiekamer voor infecties die via de lucht overdraagbaar zijn. Zeer nauwkeurige handhygiëne en oppervlakkenhygiëne spelen een belangrijke rol in deze isolatiemaatregelen.
  • Routinematige reiniging en desinfectie zijn passende maatregelen voor COVID-19 in zorginstellingen, inclusief in die zorgruimtes waar aerosolgenererende procedures worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat u een goedgekeurd desinfecterend middel van de EPA-lijst gebruikt.

Het CDC stelt dat instellingen ervoor moeten zorgen dat zorgpersoneel functie- of taakspecifieke informatie en training krijgt over de overdracht van besmettelijke ziekten, waaronder opfriscursussen.

Neem contact op met uw Ecolab-team over trainingsmogelijkheden.

V. Als iemand waarvan bekend is dat hij/zij ziek is in een ziekenhuiskamer heeft verbleven, hoe moet die kamer dan worden gereinigd?
A.
Routinematige reiniging en desinfectie zijn passende maatregelen voor COVID-19 in zorginstellingen, inclusief in die zorgruimtes waar aerosolgenererende procedures worden uitgevoerd. Gebruik een desinfecterend middel met een EPA-claim voor opkomende virale pathogenen. Reinig apparatuur volgens de instructies van de fabrikant. Het CDC stelt dat instellingen ervoor moeten zorgen dat zorgpersoneel functie- of taakspecifieke informatie en training krijgt over de overdracht van besmettelijke ziekten, waaronder opfriscursussen.